Conecteaza-te cu Luvie

Omleta pufoasa rapida. Retete de omleta pentru dimineti variate

Omleta pufoasa rapida. Retete de omleta

Culinar

Omleta pufoasa rapida. Retete de omleta pentru dimineti variate

Este un tip de mic dejun sanatos. Permite multe variatii, dar, de cele mai multe ori alegem forma clasica pentru ca ne grabim. Omleta face deliciul oricarei mese de dimineata. Cu toate acestea, omleta simpla parca a ajuns sa ne plictiseasca, indiferent cu ce o combinam.

Dar lucrurile nu trebuie sa ramana asa. Putem sa ne bucuram de o omleta pufoasa rapida si de variatele ei forme de preparare. E pacat sa ratam amestecuri delicioase de omleta cu legume sau omleta cu cascaval si mirodenii din motive legate de timp. Iata cateva retete de omleta pentru dimineti variate.

Omleta cu ciuperci si ceapa verde pentru un mic dejun aromat

Aceasta reteta de omleta cu ciuperci este potrivita pentru un mic dejun light. Daca ne asteapta o zi grea si nu vrem sa ne incarcam stomacul si sa transformam ziua intr-una si mai grea, atunci omleta cu ciuperci si ceapa verde este alegerea ideala.

Omleta cu ciuperci este un deliciu. Pentru ingrediente avem nevoie de doua oua, 150 grame de ciuperci proaspete sau ciuperci din conserva bine scurse de apa, sare, piper si doua fire de ceapa verde proaspata. Folosim ulei rezistent la temperaturi inalte precum uleiul de palmier sau uleiul de cocos si il incingem intr-o tigaie non-aderenta. Adaugam ceapa si ciupercile, alaturi de sare si piper. Acoperim si le lasam sa se coaca.

Intr-o alta tigaie aplicam aceeasi procedura de incalzire a uleiului. Batem cele doua oua si le adaugam in tigaie. Lasam omleta sa se coaca si o intoarcem incet pe cealalta parte. Mutam amestecul de ceapa cu ciuperci in tigaia cu omleta si impaturim omleta in doua.

Omleta cu spanac si sos de iaurt pentru rasfat de weekend

Omleta cu spanac este ideala pentru un mic dejun sanatos de weekend. Avem nevoie de doua oua, o mana de frunze proaspete de spanac sau spanac congelat, ulei rezistent la prajire, mirodenii preferate si sare. Pentru sosul de iaurt, putem sa folosim iaurt grecesc, usturoi zdrobit, suc de rosii si o lingurita de ulei de masline. Aceasta este si baza pentru celebrul sos tzatziki. Daca dorim sa il preparam pe acesta, atunci adaugam si castraveti rasi.

Intr-o tigaie separata incingem ulei si adaugam frunzele de spanac cu mirodenii. Le lasam pana ce se innabuse si stingem focul. Spanacul se coace la foc mic. Preparam omleta cu spanac conform retetei anterioare si adaugam spanacul in interiorul acesteia. La final, punem doua, trei linguri de sos de iaurt si savuram omleta. Este o reteta de omleta pufoasa rapida.

Omleta cu branza pentru iubitori de variante clasice

Aceasta este o reteta de omleta pentru iubitorii de variante clasice. Este firesc, toata lumea stie cum sa adauge branza rasa in omleta. Insa, exista cateva combinatii care garanteaza un plus de savoare. De exemplu, omleta cu branza cottage poate fi destul de seaca, insa daca adaugi cateva felii de mozzarella la final, intreaga omleta va fi mai cremoasa.

Poti combina omleta cu branza cheddar cu sos pesto si vei avea parte de o combinatie rafinata. Fiind totusi o masa mai greu de digerat, ii poti alatura cateva felii de ananas proaspat. Acesta contine enzime care te ajuta sa digeri mai bine proteinele.

Nu in ultimul rand, poti alege omleta frantuzeasca cu branza. Diferenta se refera mai degraba la tehnica de impaturire a omletei. O prepari clasic, adaugi o branza care se topeste usor si este bine inchegata. Mozzarella este din nou alegerea cea mai potrivita. Ulterior, rulezi omleta ca si cum ar fi o tigareta sau ca un prosop. Aceasta este omleta frantuzeasca cu branza.

Omleta cu ton si rosii deshidratate pentru un mic dejun proteic

O alta reteta de omleta simpla care abunda in proteine este omleta cu ton si rosii deshidratate. Poti sa folosesti si rosii proaspete, insa cele deshidratate ii vor da un plus de savoare si rafinament.

Prepara omleta cu ton in mod clasic. Pe langa cele doua oua, condimente si ulei rezistent la prajire, iti trebuie o conserva de ton bine scursa de apa. Daca ai la dispozitie file afumat de ton, omleta pufoasa rapida va avea un gust si mai savuros. In cazul in care ai conserva, prepara tonul in tigaie cu putin usturoi zdrobit si o lingura de ulei. Daca ai file afumat de ton, marunteste-l doar.

In tigaia in care ai pus omleta, adauga tonul si cinci, sase rosii deshidratate maruntite. Daca e nevoie, adauga sare si condimente. Coace omleta cu ton la foc mic si bucura-te un mic dejun proteic plin de savoare.

(sursa foto: Joleen Cuisine)

Continua sa citesti
Alte super articole
Scrie parerea ta

Scrie parerea ta

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe din Culinar

Sus