Desi le este specific mai ales adolescentilor, tenul acneic creeaza probleme cu care ne confruntam zeci de ani mai incolo. Cu toata evolutia tehnologiei, cosurile ne apar pe fata in cele mai nepotrivite momente si lasa in urma puncte negre care par imposibil de indepartat. Exista, totusi, cateva mijloace naturale prin care putem sa scapam de aceste probleme.
Dermatocosmetice pentru ten sensibil cu tendinta acneica – vezi AICI
Ce sunt punctele negre? Se numesc in termeni de specialitate comedoane si sunt rezultatul acumularii de praf, sebum (grasimea naturala secretata de organism la nivelul tenului) sau resturi de machiaj. Micile “depozite” se infecteaza invariabil si asa apar inesteticele cosuri. Ne pomenim cu cate unul exact in momentele in care ne dorim sa aratam impecabil si orice interventie la domiciliu declanseaza un dezastru si mai mare.
Bratari care te reprezinta
Alege bratara care vorbeste cel mai bine despre tine
Iata cateva sfaturi despre cum se ingrijeste tenul acneic si cum poti sa scapi de punctele negre in mod natural.
Cum se curata tenul acneic
Cea mai buna tactica de combatere a punctelor negre este sa actionam asupra cauzei problemei, nu a efectului.
Fiindca vorbim de impuritati, “arma” cea mai eficienta este igiena riguroasa. Ritualul prin care ne mentinem pielea curata se cere urmat fara intrerupere. Dusul de dimineata, perierea dintilor, spalarea mainilor pe parcursul zilei si demachierea de seara nu suporta nici o abatere. Este destul sa ne atingem fata cu mana murdara sau sa uitam sa ne demachiem intr-o seara ca sa ne pomenim cu o eruptie de cosuri.
Evitati demachiantele cu consistenta grasa. Cel mai indicat produs este apa micelara.
Ingrijirea si machiajul tenului cu puncte negre
Punctele negre sunt specifice tenului gras, a celor care au asa-numita zona T sau chiar a celor cu ten acneic. In aceste cazuri este interzisa folosirea de cosmetice emoliente. Regula se aplica si in cazul produselor de protectie solara. Nici cosmeticele care usuca pielea nu sunt recomandate, din cauza ca in aceste cazuri au efect invers: stimuleaza si mai mult producerea de sebum.
Colectie canapele
Vrei o canapea noua ?
Machiajul tenului acneic sau gras se va face cu primere si fonduri de ten mate, care creaza un efect de piele luminoasa si, in acelasi timp, o protejeaza de factorii externi.
Scapa de punctele negre cu musetel
Cea mai populara metoda naturala de inlaturare a punctelor negre este cea care are la baza ceaiul de musetel. Se fierb florile uscate in apa, dupa care vom sta 15-20 de minute cu capul acoperit cu un prosop deasupra vasului, in aburi. Efectul de sauna va crea conditiile cele mai bune pentru evacuarea cu grija a depozitelor de impuritati care alcatuiesc punctele negre. Mainile vor fi curate si vom evita sa folosim unghiile. Tamponam apoi cu apa rece si ne relaxam o vreme, pentru calmarea inflamatiei. Procedura cere igiena perfecta si se repeta saptamanal.
Alege cosmetice naturale pentru inlaturarea punctelor negre
Mai sunt si alte produse naturale eficiente in lupta cu punctele negre. Amestecati o lingurita de suc de lamaie cu sare. Cand are consistenta unei paste, aplicati-o pe zonele cu puncte negre si lasati masca sa actioneze 15-20 de minute. Se spala apoi cu apa la temperatura camerei.
Si mierea are un efect anti-comedogenic. Se unge fata cu acest produs, dupa care se spala bine, cam intr-o jumatate de ora.
Un alt amestec natural foarte eficient este cel care presupune parti egale de sare, turmeric si suc de lamaie. Pasta are un aspect de mustar. Se aplica pe toata fata si se spala temeinic dupa 15 minute. Efectul acestor masti va fi spectaculos. Aplicati cate unul din aceste tratamente o data pe saptamana.
Colectie canapele
Vrei o canapea noua ?