Pregatirea pielii pentru bronz

Pregatirea pielii pentru bronz

Fie ca vrem sa obtinem un bronz uniform, fie ca pur si simplu ne dorim sa avem grija de pielea noastra, pregatirea pentru contactul cu soarele este un aspect pe care nu avem motive sa il neglijam. Astazi razele ultraviolete au un efect mai puternic asupra noastra, cu atat mai mult este estential sa-i oferim pielii cat mai multa protectie impotriva acestora. Pielea este cel mai extins organ al nostru si prima bariera imunitara, fiind esential sa nu ii scadem aceste roluri asupra organismului.

  • De ce e esential sa ne pregatim pentru bronz?

A avea grija de pielea noastra in perioada verii nu este un simplu moft sau o dorinta pur estetica. Un alt motiv tine de sanatate: expunerea la soare este in sine un proces costisitor pentru organism. Corpul trebuie sa creasca productia de melanina, un pigment de culoare inchisa care determina nuanta ciocolatie la care aspiram. Melanina intra in reactie cu razele ultraviolete, protejandu-ne de contactul prea intens cu acestea. Astfel, daca nu exista suficient timp pentru producerea melaninei, pielea este direct vulnerabilizata de efectele razelor ultraviolete. E lesne de inteles cat de neplacute sunt aceste consecinte: de la arsuri solare, dureri la nivelul pielii, pana la afectarea sistemului imunitar si chiar accentuarea predispozitie la cancer.

Produse de ingrijire a pielii pentru plaja – click aici

Imbracaminte pentru femei

Tu ce porti in acest sezon?

Oferta aici
  • Sfaturi utile despre ceea ce putem face cu scopul de a pregati pielea pentru bronz

Exista mai multe modailitati simple si la indemana noastra prin care ne putem pregati pielea pentru un bronz sanatos si placut.  Acestea includ: asigurarea hidratarii, ameliorarea leziunilor, expunerea gradata la soare si sporirea continutului de melanina.

  1. Hidratarea : Asigurarea hidratarii, atat la nivel interior, cat si exterior, ne ajuta sa prelungim viata bronzului. Mai mult decat atat, o piele hidratata are un aspect sanatos si bronzul este distribuit uniform.
  1. Ameliorarea leziunilor : Pentru a obtine un bronz uniform, e important sa ne ingrijim leziunile sau cicatricile dobandite. Aici includem si leziuni recente precum: zgarieturi, lovituri, dar si semne permanente. Daca pielea este fragila, cea mai sigura cale este sa lasam descoperita zona pentru a se forma un strat protector in mod natural. Totodata, atunci cand ne expunem la soare, e bine sa acoperim leziunea cu un plasture sau o bucata de material pentru a-i lasa timp de vindecare. Sigur, ingrijirea pielii se face inca din perioada rece, insa in cazul in care avem deja o zgarietura recenta, putem apela la o compresa cu apa rece si la remedii dezinfectante pe care le gasim in farmacii si plafare.
  1. Expunerea treptata la soare : Un sfat esential pentru a obtine un bronz ideal este sa incepem prin a ne bronza in episoade scurte, de 15-20 minute zilnic, in timpul orelor recomandate (7.00-11.00 si dupa 17.00). In acest fel, dam suficient timp pielii pentru a produce melanina si a activa bronzul, protejandu-ne de roseata si efectele daunatoare asupra sanatatii.
  1. Cresterea productiei de melanina : O cale prin care putem sa sporim productia melaninei este prin consumarea alimentelor bogate in vitamina A, C, E si D. Absorbtia acestor vitamine stimuleaza generarea melaninei la nivelul pielii si ochilor, astfel ca suntem protejati din interior.

Asadar, avem suficiente sfaturi utile despre pregatirea pielii pentru bronz: de la cele estetice, pana la cel care tin de sanatatea intregului organism. Tot ce ne ramane de facut este sa aplicam cativa pasi prin care sa ne protejam, hidratam si sa ne obisnuim pielea cu razele ultraviolete.

Distribuie

Supe de vara satioase si sanatoase
Supe de vara satioase si sanatoase

Termometrele indica hotarate temperaturi de peste 30 de grade. Ne simtim destul de inconfortabil si tot ce ne trece prin minte sunt bauturi si mancaruri cat mai racoritoare. Apelam la limonada, inghetata si salate, insa in scurt timp ne surprindem

Cum reduci simptomele sindromului premenstrual. Ce sa faci ca sa scapi de neplaceri
Cum reduci simptomele sindromului premenstrual

O data pe luna apare si parca ne strica tot cheful. Fie ca devenim iritabile, depresive sau anxioase, fie ca retinem apa, ne creste pofta de mancare sau suntem fatigabile, toate sunt simptome ale sindromului premenstrual. Se pare ca cele

Idei pentru un machiaj simplu de vara
Idei pentru un machiaj simplu de vara

In zilele calduroase ne deranjeaza parca si ideea de machiaj. Este cald, transpiram si stim cat de inestetic se pot intind culorile pe fata atunci cand ne asteptam mai putin. Ca sa nu cadem in cealalta extrema, a lipsei totale