Caută
Sfaturi pentru bagaj de mana

Sfaturi pentru bagaj de mana

In ultimiii ani, deplasarile cu avionul au devenit metode preferate de tot mai multi oameni. Costuri reduse si accesibilitate ridicata sunt doar cateva avantaje ale zborurilor cu avionul. Cu toate aceste, regulile pentru bagajul de mana ne pot da batai de cap. Si aceasta se intampla mai ales cand vine vorba de organizarea bagajului de mana si de transportul produselor cosmetice sau cadourilor.

Pe langa bine-cunoscutele reguli de aeroport, putem sa ne facem experienta de aeroport mai usoara, urmand cateva reguli simple. Fie ca ne referim la organizarea bagajului sau la alegerea cosmeticelor si produselor de ingrijire ca sa trecem cu brio de serviciul de securitate de la aeroport, putem sa ne facem experienta de aeroport mai usoara.

Cosmeticele din bagajul de mana

Regulile cu privire la transportul lichidelor sunt stricte la aeroport. Nu fac exceptie nici cosmeticele, cu toate ca rujurile si luciul de buze nu intra in categoria acelor cosmetice asupra carora se aplica regulile.

In bagajul de mana ai voie sa transporti lichide in recipiente de maximum 100 ml. Poti transporta mai multe recipiente de 100 ml., fara sa depasesti un total de un litru. Toate aceste recipiente trebuie sa fie inchise bine pentru a nu se varsa si transportate intr-o punga resigilabila in bagajul de mana.

Cu toate acestea, poti apela la fond de ten spuma ca sa nu fie nevoie sa ocupi spatiul limitat si cu acesta. Pentru ca si lotiunile de plaja, parfumurile si pasta de dinti intra in categoria lichidelor, e intuitiv sa te gandesti la variante minime. Mai nou, in majoritatea supermarketurilor se gasesc variante mini pentru produsele de igiena necesare intr-o calatorie. Sau mai exista posibilitatea de a cumpara recipiente goale, reutilizabile, in care sa iti pui produsele de ingrijire pe care le folosesti acasa.

Si mai bine este sa alegi cosmetice care se pulverizeaza. Tinzi sa le folosesti mai economic si au si un gramaj mai redus. Apeleaza la cosmeticele de dimensiuni speciale pentru bagajul de mana.

In functie de compania aeriana cu care zbori, e bine sa te documentezi inainte cu privire la politica fiecarei companii in ceea ce priveste lichidele permise in bagajul de mana.

Cumpara din timp pungi si recipiente pentru impachetat

Ca sa nu fii surprinsa ca trebuie sa cauti pungi si recipiente pentru impachetat la aeroport, e mai bine sa le ai pregatite de acasa. Regula este ca lichidele sa fie ambalate in pungi resigilabile transparente.

Poti sa cumperi pungi pentru congelat cu sistem de sigilare. Nu ai voie sa transporti produse alimentare neambalate, asa ca daca vrei sa faci o surpriza cuiva, aducandu-i o delicatesa traditionala, e bine sa o ai deja ambalata sau mai bine o pui la bagajul de cala, in cazul in care ai.

Nu ai voie sa transporti mai mult de patru recipiente presurizate. Asa ca daca preferi o varietate de deodorante sau te gandesti sa aduci un cadou, ia in calcul acest lucru.

Cadouri din zona duty free

Chiar daca trebuie sa iti modifici preferintele, e bine sa optezi pentru cadouri care nu iti pun probleme la aeroport. Daca vrei sa trimiti preparate traditionale, ambaleaza-le corespunzator. Sau mai bine, alege un sistem de transport separat, daca tii neaparat sa transporti cantitati mai mari.

Cand vine vorba de parfumuri sau creme, opteaza pentru cele care nu depasesc 100 ml. sau cumpara-le de la sectiunea Duty free/fara taxe, direct din aeroport. Tot ce cumperi din aeroport din zona Duty free, ai voie sa iei cu tine in avion.

O alta metoda este sa te informezi cu privire la cadouri universale si sa le cumperi exact din locatia in care mergi. E posibil sa nu merite sa ai batai de cap incercand sa transporti cadouri pe care le gasesti la un pret accesibil.

Impacheteaza inteligent hainele

Poti opta si pentru strategii de impachetare inteligenta a hainelor. Sorteaza si prioritizeaza, in asa fel incat sa alegi haine care sunt importante sau haine adaptabile.

De exemplu, poti sa ai hainele calcate si sa folosesti materiale care ocupa putin spatiu. Daca este frig, alege un pulover si cateva tricouri pe care poti sa le folosesti si pentru temperature mai calde. In acest fel nu mai e nevoie sa transporti alte haine subtiri.

Cand vine vorba de impachetat, alege tehnici de impaturire a hainelor care sa te ajute sa economisesti spatiu. Ai la dispozitie o serie de videoclipuri cu metode de impachetare rapide pentru multe tipuri de haine. Cu toate acestea, evita sa incarci prea mult bagajul. Este prea putin probabil sa ai nevoie de atatea haine.

Dimensiunile bagajului de mana

Un aspect foarte important de care trebuie sa ti cont cand calatoresti cu avionul se refera la dimensiunile bagajului de mana, adica bagajul ce il iei cu tine in avion.

Bagajul de mana trebuie sa incapa sub scaunul din fata ta si trebuie sa nu depaseasca anumite dimensiuni si o limita maxima de greutate. In caz contrar, vei fi nevoit sa achiti la aeroport taxe suplimentare pentru bagajul tau, iar acest lucru nu este tocmai placut.

Documenteaza-te pe site-ul companiei aeriene cu care vei zbura care sunt limitele maxime admise pentru bagajul de mana gratuit admis la bordul avionului.

Distribuie acum