Cuceriti cu totul de exlozia de arome a dulciurilor care se gasesc acum in magazine, copiii de astazi nu se mai bucura de savoarea compoturilor de altadata. Este timpul sa scuturam praful de pe vechile carti si caiete cu retete de compoturi si sa le redescoperim minunatele beneficii pentru sanatate. Chiar daca avem la dispozitie fructe din toate colturile lumii in toate anotimpurile, nimic nu se compara cu proprietatile si aromele unice ale celor care se fac in tara noastra, la vremea lor. Compotul este unul din preparatele tradionale care pastreaza peste iarna gustul si proprietatile nutritive ale fructelor. Se aleg fructe proaspat culese, bine coapte, fara portiuni alterate sau atacate de daunatori. Se spala bine, se lasa la uscat, dupa care se urmeaza reteta aleasa. Vom evita in acest fel ingredientele nocive pe care le contin inevitabil compoturile din magazine, de la prea mult zahar la fructoza, la aditivi, coloranti sintetici si pana la potentiatori de aroma. Iata cateva retete de compoturi pe care le puteti savura pe timpul iernii.