Feriti-va locuinta de praf

Feriti-va locuinta de praf

Pentru cei care nu au avut niciodata responsabilitatea pastrarii unei locuinte curate, curatarea prafului pare o bagatela. Il putem inlatura cu pamatufuri si aspiratoare, ca sa nu vorbim de clasicele carpe, insa, in realitate, praful poate fi o adevarata pacoste.

Produse pentru curatarea casei – vezi AICI

Pe langa aspectul neglijent, prezenta prafului in locuinta este nociva si pentru sanatate. Poate declansa o multime de alergii suparatoare si chiar crize de astm. Unde mai pui ca ceea ce se vede cu ochiul liber ca o pulbere cenusie poate contine microorganisme care ne ameninta serios sanatatea.

Totul pentru bucataria ta

Vrei sa gatesti ca un chef?

Oferta aici

Aspirator cu filtrare prin apa – vezi AICI modele

Acarienii se afla in fruntea topului cu cei mai intalniti alergeni, iar alti microbi din praf ne dau digestia peste cap. Sunt numai cateva motive pentru a ne lua toate masurile de aparare impotriva acestuia.

Praful ne inconjoara din toate partile

Mediul poluat din orase, drumurile prost asfaltate si constructiile neingrijite sunt surse inepuizabile de praf. In plus, in tara noastra nu se practica inca spalarea sistematica si eficienta a strazilor. Este motivul pentru care ne pomenim cu straturi de praf in toata casa chiar si la cateva ore dupa ce am sters totul. Sau chiar si dupa concediu, perioada in care geamurile au fost inchise si nu a intrat nimeni. Practic, nu putem face nimic pentru a combate cauza, provenienta prafului de peste tot.

Aveti grija la covoare

Putem sa ne luam toate masurile pentru a combate efectul straturilor de praf de pe mobilierul din locuinta. O prima recomandare este descaltarea la intrare, de fiecare data, chiar daca ni se pare ca avem pantofii curati si ne-am sters bine pe pres. Presurile, covoarele si mocheta se aspira saptamanal, se dau la spalat macar o data pe an si se schimba tot la cativa ani. Ba chiar se poate renunta la ele, pentru o locuinta mai curata.

Aerisiti periodic toata casa

Ventilarea zilnica a aerului este una dintre cele mai eficiente metode de pastrare a curateniei. Pentru efecte imediate, faceti “curent”. Mai exact, deschideti geamuri si usi din parti opuse, pentru a forma un curent de aer care schimba tot aerul din casa.

Electrocasnice pentru bucatarie

Tu cu ce vrei sa gatesti?

Aerisit mai inseamna si lipsit de lucruri greoaie, de rafturi si umerase, de suprafete care pot retine praful. Organizati-va temeinic locuinta, evitati depozitarea de haine de care nu mai aveti nevoie, paturi, carti, reviste, bibelouri si altele.

Inlocuiti saltelele vechi

Saltelele pot deveni uriase depozite de praf. Chiar daca nu se vede cu ochiul liber, contin straturi peste straturi de suprafete pe care se depun toate pulberile care circula prin casa. Aspirati-le saptamanal, o data cu parchetul si gresia din locuinta. De asemenea, inlocuiti-le macar o data la cinci ani.

Folositi accesorii si substante de curatat

Nu ezitati sa folositi pamatuful pentru praf si lavetele si buretii pentru spalarea suprafetelor. Aspirati toata casa macar o data pe saptamana. Utilizati aspiratoare profesionale, nu va zgarciti la achizitia lor. Cele mai recomandate sunt cele cu apa. Exista si aspiratoare mici, pentru curatarea suprafetelor de dimensiuni reduse. Puteti folosi in acest sens chiar si modele create pentru curatarea masinii. Cea mai importanta masura anti-praf este sa nu va opriti niciodata din “lupta” impotriva acestuia!

(sursa foto: Bustle)

Distribuie

Varza murata. Beneficii si retete
Varza murata – beneficii si retete

Cand auzim de varza murata ne gandim de obicei la mirosul emanat de butoaiele pe care le pun vecinii in beciul blocului. Daca trecem peste acest inconvenient, vom descoperi un produs delicios care ne vitaminizeaza in timpul iernii si aduce

beneficiile fructelor de padure
Beneficiile fructelor de padure

Unele sunt aromate, altele sunt acrisoare si crocante, iar cateva sunt pur si simplu zemoase. Este vorba despre fructele de padure si variata lor gama de gusturi si arome care ne incanta simturile. E aproape imposibil sa nu gasesti macar

Cum sa-ti protejezi pielea pe timpul verii
Cum sa-ti protejezi pielea pe timpul verii

Perioada concediilor se apropie si suntem tot mai expusi la soare. Fie ca ne deplasam pentru activitatile zilnice, fie ca ne delectam cu o zi la piscina, soarele isi pune amprenta asupra pielii noastre. Razele ultraviolete sunt responsabile de bronzul