Despartirea marilor si oceanelor, precum si teritoriile terestre, a contribuit la identificarea si definirea continentelor. Etimologic, „continent” provine de la termenul latin „continere”, care inseamna „a reține sau a conține”.
Desi acesta poate fi un concept vag, geografii au definit, cu precizie, cele sapte continente ale Pamantului. Acestea sunt Africa, Antarctica, Asia, Australia, Europa, America de Nord si America de Sud.
Africa
Africa este cel mai mare dintre continentele terestre si se intinde de la Oceanul Indian in est, la Oceanul Atlantic in vest. Are aproximativ 30,2 milioane de kilometri patrati, ceea ce reprezinta 20% din suprafata totala a globului.
Spatii de joaca pentru copii
Descopera bucuria copilariei intr-un spatiu de joaca
Africa furnizeaza habitatului natural al aproximativ 1,1 miliarde de oameni, din care mai mult de jumatate locuiesc in Egipt, Nigeria, tanzania, Algeria si Maroc. Africa este cunoscuta pentru varietatea mare de ecosisteme, inclusiv deserturi, jungla tropicala, savana si stepe, precum si lacuri, rauri si paduri.
Antarctica
Antarctica este al doilea cel mai mare continent si acopera mai mult de 14% din suprafata totala a Pamantului. Extrem de intunecat si nepopulat, Antarctica domina cea mai mare parte a estului corturilor australe, incepand de la Capul Horn in sud si mergand pana la Insula Macquarie in nord.
Inaltimea medie a territoriului este 1435 metri inregistrand, rareori, temperaturi au usor de 15°C pe suprafata terestra. In plus, acesta este al doilea cel mai important depozit de gheata de pe planeta, dupa Groenlanda.
Asia
Al treilea dintre cele sapte continente, Asia se intinde intre Oceanul Pacific si Oceanul Atlantic. Se extinde de la nordul Asiei Central in nord, la Oceanul Indian in sud, cuprinzand regiunile exterioare geografice ale Japoniei, Filipinelor, Malaeziei, Indoneziei si Hawai.
Asia ocupa o treime din suprafata totala a Pamantului si acopera aproximativ 44,5 milioane de kilometri patrati. Considerat locul de nastere al civilizatiilor, Asia adaposteste mai mult de 62% din estimarea globala a populatiei la nivel global.
Incaltaminte dama de sezon
Vrei incaltaminte ?
Australia
Australia este cel de-al patrulea si cel mai mic dintre cele sapte continente al Pamantului. Ocupand centrul cortului Australasian, Australia este principalmente o insula continentala, care se intinde intre Oceanul Indian si Oceanul Pacific.
Acopera o suprafata de 7,61 milioane de kilometri patrati si este casa a aproximativ 25,5 milioane de oameni. Australia gazduieste un habitat natural unic in lume, caracterizat de ecosisteme rare, precum desertul Outback si stancile rosii ale Uluru.
Europa
Ocupand nord-vestul continentului Eurasie, Europa si apa sa izolata se estimeaza ca se intind intre 10,180 de kilometri patrati. De asemenea, habitatul de 2% al populatiei Terrei, in special al tarilor precum Germania, Franta, Italia si Marea Britanie. Combinand regiunile mediteraneene, tundra, marii si padurile, Europa este locul de nastere al uneia dintre cele mai vechi civilizatii ale Pamantului.
America de Nord
Al saselea, dar nu mai putin important, continent al Terrei, America de Nord se extinde intre Oceanul Pacific si Oceanul Atlantic. Acesta acopera o suprafata de 24,71 de milioane de kilometri patrati, care cuprinde 24 de tari, regiuni si teritorii. Ocupand nordul Americii Centrale, America de Nord este habitatul aproximativ 559,2 milioane de oameni si domeniu al celor mai bogate si dezvoltate economii din lume, precum Canada, Statele Unite ale Americii si Mexic.
America de Sud
Ultimul dintre cele sapte continente este America de Sud, care se intinde intre Oceanul Atlantic si Oceanul Pacific. Acesta ocupa o suprafata totala de 17,8 milioane de kilometri patrati, inclusiv insulele si tarmurile sale.
Articole pentru baia ta
Transforma baia intr-un sanctuar de rafinament si relaxare
Acesta gazduieste habitatul natural al aproximativ 427,1 milioane de oameni si este caracterizat de doua mari ecosisteme: Pantanalul, cea mai mare zona de mlastini tropicale din lume si Regiunea Amazoanei, cea mai mare padure tropicala din lume. Treizeci si trei de tari constituente alcatuiesc America de Sud, inclusiv Argentina, Brazilia si Peru.
Concluzie
Conform definitiilor date de geografie, cele sapte continente ale Pamantului sunt Africa, Antarctica, Asia, Australia, Europa, America de Nord si America de Sud. Fiecare dintre acestea detin un habitat si o cultura unica, fiecare dintre ele oferind o imagine a biodiversitatii si gandirii unice ale Pamantului.
Continuarea explorarii acestora si descoperirea mai multor secrete fascinante ale Terrei sunt lucruri importante, deoarece aceste lucruri pot fi o buna oportunitate de cunoastere a civilizatiilor antice si a culturilor care au oferit formarea Terrei ca la azi. Pentru a intelege mai bine acestea, este important ca aceasta cunoastere sa continue.
Jucarii - papusi - lego - jocuri
La noi gasesti jucarii pentru toate varstele