descoperire vioara Romania veche 37000 ani

Stiati ca in Romania a fost descoperit cel mai vechi instrument muzical din lume?

Vioara intalnita in Romania, cel mai vechi instrument muzical din lume

La mai bine de 36.000 de ani de la inventia primului instrument muzical, oamenii de stiinta au descoperit in Romania cel mai vechi instrument muzical din lume.

Surprinzatorul obiect – o vioara intalnita in anul 2015 in zona Caraselor, judetul Giurgiu – are 37.000 de ani.

Ce a fost descoperit in Romania

Arheologii au descoperit in 2015 un profil pitoresc: un instrument muzical din os de cal, vopsit in albastru si alb si facand parte dintr-o piesa de vioara.

Incaltaminte dama de sezon

Vrei incaltaminte ?

Oferta aici

Instrumentul de dimensiuni reduse, realizat cu lama de cutit provenind dintr-un os de cal, are un capac, orele si finalul realizate cu par de oaie. Din cercetarile arheologilor aflam ca imbinarile materialelor au fost realizate cu acul si firele de par.

Uimitorul instrument, realizat cu tehnici in vechime performante, prezinta de asemenea un maner spatulat pentru cararea firului de par, ceea ce fusese observat si in alte instrumente muzicale venite din secolul al XIX-lea.

Arheologii sunt fascinati de vioara descoperita

Arheologii si istoricii muzicii sunt incantati de descoperirea facuta in Carasele. Instrumentul aparut cu 37.000 de ani in urma reconfirma o data in plus gandul celor mai priceputi cercetatori si portretizeaza un punct de referinta pentru cei ce studiaza cultura si muzica anticilor.

Acest lucru a fost confirmat de prof. univ. Alin Ciobanu, directorul Institutului de arheologie din Bucuresti.

Acesta si-a exprimat entuziasmul pentru descoperirea facuta si a adaugat ca: „Cu siguranta aceasta este cea mai veche piesa de vioara descoperita vreodata”.

Totul pentru bucataria ta

Vrei sa gatesti ca un chef?

Concluzie

Descoperirea facuta in anul 2015 la Carasele, judetul Giurgiu, a atras lumea stiintei si a muzicii in Romania.

Un instrument muzical din os de cal, realizat cu par de oaie, a reusit sa surprinda lumea stiintifica prin intelegerea si priceperea medicinala a celor ce au creionat-o acum 37.000 de ani.

Distribuie

Trei carti de citit in vacanta
Trei carti de citit in vacanta

O carte buna este recomandata oricand sa ne insoteasca in timpul calatoriilor, iar in vacanta de vara cu atat mai mult. Putem citi in avion, la aeroport, pe drum sau la destinatie, pe plaja sau la umbra generoasa a unui

Supa de oase, un miracol in alimentatie
Supa de oase, un miracol in alimentatie

Supa de oase este unul dintre cele mai vechi preparate culinare din lume. In istoria tuturor popoarelor exista asemenea retete preparate din vremea stramosilor care slujesc si ca aliment, dar si pe post de medicament. Nu este usor de preparat,

oameni fericiti
7 lucruri pe care oamenii fericiti le fac

Par sa faca parte dintr-o alta specie. Niciodata nu ii vezi tristi si mereu isi rezolva problemele cu succes. In plus, parca toata lumea ii place. Si pe buna dreptate, cine nu i-ar placea? Este vorba despre oamenii fericiti care