Caută
Padurea Hoia-Baciu, obiectivul turistic paranormal al Clujului

Padurea Hoia-Baciu, obiectivul turistic paranormal al Clujului

OZN-uri, fantome, dematerializari, copaci contorsionati, aparitii incredibile, raportari ale unor calatorii in timp sunt doar cateva din “ingredientele” care au transformat o padure de langa Cluj intr-unul dintre cele mai misterioase zone ale planetei. Mii de imagini si filmari realizate in faimoasa padure starnesc si mai mult imaginatia si aprind fantezia pasionatilor de paranormal.

I se mai spune Triunghiul Bermudelor din Transilvania si experientele relatate de cei care i-au strabatut cararile, printre copaci contorsionati, sunt care de care mai fantastice. Pare ca tot ce s-a consemnat paranormal in lumea intreaga se petrece, intr-un fel sau altul, in padurea Hoia Baciu.

Cum a ajuns Hoia Baciu una dintre cele mai bantuite paduri din lume

Padurea Hoia Baciu a fost mentionata de BBC in topul celor mai bantuite cinci paduri din lume, la “concurenta” cu padurea Wychwood (Anglia), Insula Papusilor (Mexic), Padurea Neagra (Germania) si Padurea Aokigahara (Japonia). Jurnalistii si-au argumentat alegerea invocand atentia “nedorita” de care padurea clujeana are parte de peste 50 de ani.

Mai este mentionata credinta localnicilor ca in poiana cea mai cunoscuta a padurii Hoia-Baciu s-ar afla un portal din care nu e sigur ca mai iesi. Alte argumente tin de starea de rau si anxietate pe care o au multi dintre vizitatorii padurii. Jurnalistii adauga, enigmatic, ca vestitii copaci rasuciti ar fi fost candva drepti si acum “sunt rasuciti in noduri”.

Si cotidianul The Guardian a plasat padurea Hoia Baciu intre primele 10 zone infricosatoare din lume.

OZN-ul din padurea Hoia

Padurea Hoia Baciu se afla langa municipiul Cluj-Napoca, in partea de nord-vest. Se intinde pe aproximativ 300 de hectare si este formata din stejari, fagi, tei, mesteceni, salcami si alte specii de foioase.

Zona a intrat in centrul atentiei in anul 1968, cand clujeanul Emil Barnea a observat chiar deasupra Poienii Rotunde un Obiect Zburator Neidentificat (OZN) si l-a imortalizat in fotografii. Acestea au facut inconjurul planetei si sunt considerate chiar si acum cele mai clare fotografii cu un OZN din lume. Au fost prezentate in 1977 la Congresul International de Ozenologie din Acapulco. A fost momentul in care padurea Hoia Baciu a ajuns oficial pe harta fenomenelor paranormale din lume.

Ce se intampla in padurea Hoia Baciu

A urmat de atunci o adevarata avalansa de imagini si relatari ale unor experiente cu totul neobisnuite traite in aceasta padure. Totusi, in folclorul local, povestile cu aparitii si senzatiile bizare traite de sateni in zona sunt mult mai vechi. Era considerat de-a dreptul un loc blestemat, de care nu e bine sa te apropii prea mult.

Cele mai adanci spaime ale fiecarui vizitator parea sa prinda forma intre copacii stranii de aici. Astfel, oamenii aveau de-a face cu cele mai bizare viziuni si senzatii, „personalizata” de la caz la caz. Aceasta caracteristica a fenomenelor poate fi remarcata si astazi. Unele categorii de turisti vad OZN-uri, in timp ce altele vad fantome in padurea Hoia Baciu, iar alte grupuri raporteaza diverse categorii de experiente. Aparent, fiecare vizitator vede ceea ce se asteapta sa gaseasca in padurea Hoia Baciu.

Un cercetator care a studiat intens fenomenul din padurea Hoia Baciu a consemnat si a imortalizat umbre care il urmareau peste tot. Alte relatari suprind episoade care par calatorii in timp. Alti vizitatori ai padurii au avut de-a face cu lumini si sunete bizare. Aveau, astfel, senzatia ca cineva incearca sa ia legatura cu ei. S-au auzit pasi, latratul unor caini, fosnet de frunze, tunete fara nori sau furtuna.

S-au consemnat si povesti care includ un fel de “teleportari” in spatiu si timp. De asemenea, se mai povesteste de o scurgere anormala a timpului petrecut in padure. Altii vorbesc despre aparate care nu mai functioneaza in aria “paranormala”. Sau, si mai ciudat, fotografii care se sterg singure dupa ce au fost facute acolo. Chiar si busolele mecanice isi pierd functionalitatea in padurea clujeana.

Care ar putea fi cauza fenomenelor paranormale din Hoia Baciu

Daca unii cercetatori sustin ca ar fi vorba de o activitate eletromagnetica neobisnuita, altii spun ca locul ii predispune pe oameni sa isi creeze mental viziuni si senzatii. Se mai vorbeste si de un loc in care pamantul se conecteaza cu civilizatii extraterestre.

Multe grupuri viziteaza padurea pentru a se incarca energetic. Oamenii sunt convinsi ca, daca patrunzi in spatiul misterios cu sufletul deschis, entitatile care se afla acolo te vor ajuta sa iti echilibrezi energia si sa te simti eliberat, ca dupa o experienta ezoterica.

Localnicii sustin insa ca e vorba de fantomele unor oameni care si-au pierdut viata in urma cu mult timp, in bataliile purtate in zona.

Totul este “asezonat” cu fotografii si inregistrari video cu diverse detalii neobisnuite. Cele mai elocvente imagini nu sunt cele suprinse cu camere digitale sau cu telefonul. Mai degraba cele inregistrate pe film ilustreaza anomalii.

Nu toata lumea are experiente paranormale

Intregul fenomen este cercetat dupa toate normele stiintifice de catre cercetatori. Cel mai cunoscut este prof. Univ. dr. Adrian Patrut, presedinte al Societatii Romane de Parapsihologie. Acesta studiaza de multi ani padurea Hoia Baciu, apreciind ca zona este populata de asa-numite “structuri bioplasmatice” care se pot materializa in diferite forme, inclusiv umane. In opinia sa, explicatia reala a fenomenelor care s-au petrecut si se vor mai petrece aici va fi gasita, poate, candva in viitor.

Daca unii vizitatori au parte de inregistrari, aparitii si senzatii deosebite, altii pot sa treaca prin padurea Hoia Baciu fara sa aiba parte de nimic neobisnuit. In afara de activitatea paranormala, zona poate oferi un cadru minunat pentru o drumetie prin padure. Exista chiar si asociatii care se ocupa de asta, astfel ca se pot face excursii de cateva ore urcand printr-o parte a padurii si coborand prin alta. Ca urmare, nu aveti nimic de pierdut daca va aventurati in padurea Hoia Baciu, cu sau fara paranormal!

(sursa foto: My best place)

Distribuie acum