Caută
care este apa alcalina

Care este apa alcalina

Apa alcalina, cunoscuta si sub numele de apa ionizata, este un tip de apa care contine mai multi ioni de hidrogen, ceea ce o face mai alcalina decat apa obisnuita. Apa alcalina are pH mai mare decat 7 si este considerata „apa alcalina”. Apa alcalina se poate obtine prin doua metode principale: ionizarea apei sau adaugarea unor substante alcaline, cum ar fi carbonatul de calciu, la apa obisnuita.

Exista o multime de beneficii atribuite apei alcaline, printre care se numara imbunatatirea digestiei si a starii generale de sanatate, reducerea durerii si a inflamatiei, imbunatatirea metabolismului si a nivelului de energie si chiar detoxifierea corpului. Cu toate acestea, exista si o multime de controverse referitoare la apa alcalina si la modul in care poate sau nu poate sa ajute sanatatea.

Ce este Apa Alcalina?

Apa alcalina este un tip de apa care are un pH mai mare decat 7 si este acida. Acest lucru inseamna ca apa alcalina contine mai multi ioni de hidrogen decat apa obisnuita. Apa alcalina se poate obtine prin doua metode principale: ionizarea apei sau adaugarea unor substante alcaline, cum ar fi carbonatul de calciu, la apa obisnuita.

Ionizarea apei se realizeaza prin folosirea unei tehnologii speciale numita ionizator. Acest aparat utilizeaza curent electric pentru a ioniza apa, ceea ce inseamna ca separa moleculele de apa in ioni pozitivi si negativi. Acesti ioni sunt apoi adaugati la apa pentru a o face mai alcalina.

Adaugarea de substante alcaline la apa obisnuita se face prin adaugarea de carbonat de calciu, bicarbonat de sodiu sau magneziu la apa. Acesti compusi fac ca apa sa devina mai alcalina si sa creasca pH-ul.

Beneficiile Apei Alcaline

Exista o multime de beneficii atribuite apei alcaline, printre care se numara:

  • Imbunatatirea digestiei si a starii generale de sanatate: Apa alcalina poate ajuta la ameliorarea simptomelor digestive si poate imbunatati sanatatea generala prin reducerea aciditatii stomacului si a inflamatiilor din tractul digestiv.
  • Reducerea durerii si a inflamatiei: Apa alcalina poate ajuta la reducerea durerii si a inflamatiei, deoarece poate ajuta la restabilirea pH-ului normal al corpului si la neutralizarea acidelor din organism.
  • Imbunatatirea metabolismului si a nivelului de energie: Apa alcalina poate ajuta la sustinerea metabolismului si la cresterea nivelului de energie, deoarece poate ajuta la cresterea absorbtiei nutrientilor si a oxigenului din organism.
  • Detoxifierea corpului: Apa alcalina poate ajuta la detoxifierea corpului prin neutralizarea toxinelor si a radicalilor liberi din organism.

Riscurile Consumului Apei Alcaline

Cu toate beneficiile atribuite apei alcaline, exista si unele controverse legate de consumul sau. Unul dintre riscurile cele mai frecvente discutate este legat de consumul excesiv de apa alcalina.

Consumul excesiv poate cauza schimbari in pH-ul corpului, ceea ce poate duce la probleme de sanatate. Consumul excesiv poate duce la deshidratare si la pierderea de electroliti.

Exista controverse legate de alte beneficii atribuite apei alcaline. Multe dintre aceste beneficii sunt in mare parte neprobate si necesita mai multe cercetari inainte de a se putea trage concluzii finale.

Concluzie

Apa alcalina poate fi un mod excelent de a obtine un aport de ioni de hidrogen si poate ajuta la mentinerea unui pH alcalin in organism. Cu toate acestea, trebuie sa se ia in considerare riscurile asociate consumului excesiv si controversele legate de beneficiile sale.

Pentru cei care doresc sa se bucure de beneficiile asociate apei alcaline, este important sa discutati cu medicul dumneavoastra inainte de a incerca orice supliment.

Distribuie acum