Caută
fluturi pot trai 120 ani

Stiati ca unele specii de fluturi pot trai pana la 120 de ani?

Fluturii – O Colectie Unica de Insecte

Fluturii sunt fara indoiala una dintre cele mai frumoase creaturi de pe Pamant. Cu aripi colorate si corpuri delicate, fluturii au fascinat oamenii de-a lungul secolelor. Cu siguranta te intrebi ce vietati unice sunt acestea si pana unde se intind limitele lor

Viata si Longevitatea Uimitoare a Fluturilor

Cercetarile au aratat ca longevitatea medie a unui fluturas este de numai patru luni sau chiar mai putin. Cu toate acestea, exista cateva specii de fluturi care pot trai pana la 120 de ani!

Acestia sunt fluturii migratori precum Monarhul, Peacock-Swallowtail si Common Milbert’s Tortoiseshell. Aceste fluturi evita temperaturile severe ale iernii in nordul Hemispherelui, calatorind chiar pana la 6.000 de mile in fiecare an!

Biodiversitatea Spectaculoasa a Fluturilor

In prezent, exista peste 200.000 de specii de fluturi, toate cu aspect unic si culori vibrante. In ceea ce priveste aspectul, fluturii se intalnesc in o gama larga de culori si forme, variind de la albastru si galben la negru si mov.

Mai mult decat atat, unele specii de fluturi manufactura chiar propriile lor aripi din staniol tridimensional.

Iubirea Fascinanta a Fluturilor

Cu toate acestea, cea mai fascinanta caracteristica a fluturilor ridica un intrebare mai veche decat orice altceva: cum reusesc barbati si femele sa recunoasca unul pe celalalt in haosul general al zborului?

Solutia vine de la unul dintre cele mai vechi parfumuri chimice feromonii. Aceste parfumuri sunt detectate de catre receptorii gustativi ai fluturilor si functioneaza ca un sort de semnal de recunoastere, atragand perechi fluturasi compatibile.

Studiul Fascinant al Fluturilor

Fluturii sunt o parte integrala a luptei noastre de a intelege lumea inconjuratoare. Din acelasi motiv, o mare parte din cercetarile intreprinse se concentreaza pe a intelege mai bine caracteristicile lor unice si comportamentul lor straniu.

Acest lucru a dus la descoperirea unor inocente si numeroase adevaruri fascinante despre aceste fascinante creaturi.

Distribuie acum