Caută
Cum te ajuta un catel sa te obisnuiesti mai usor cu viata de mamica

Cum te ajuta un catel sa te obisnuiesti mai usor cu viata de mamica

Venirea pe lume a unui copil aduce atat de multe schimbari, incat nu e de mirare ca multe proaspete mamici se simt adesea depasite de situatie. Au de a face cu momente complet noi, care genereaza stres si multa teama. Spiritul practic in aceste situatii se poate exersa doar prin experienta, iar cea pe care o dobandesti cand cresti un animal de casa poate fi neasteptat de utila. Ca urmare “mamicilor” de catei le este mai usor sa se obisnuiasca rapid cu noile responsabilitati atunci cand au un copil.

Un caine iti lumineaza viata zi de zi. Atunci cand e pui e dragalas si foarte iubitor, te distrezi de nazdravaniile lui. Dupa ce creste, ajunge sa iti fie cel mai bun prieten. Se bucura de fiecare data cand vii acasa, iti este alaturi neconditionat, asa cum putini oameni pot sa o faca. Toatea acestea implica insa si o doza imensa de responsabilitate.

Cum te ajuta experienta cresterii unui caine

Este o fiinta care nu stie sa isi poarte singura de grija, si, in plus, nu ii sta in fire sa traiasca in casa, fara libertate si natura. Fiecare etapa din viata lui te educa si pe tine. Inveti sa faci lucruri de care nu te credeai in stare, sa renunti la comoditate si sa iei rapid cele mai bune decizii.

Un animal de companie te ajuta sa treci peste spaime, peste greata si oroare si sa fii puternica in momente in care e vorba de viata si de moarte. Toate astea si mai mult decat atat te pregatesc extaraordinar pentru multe provocari ale vietii de mamica. Este un motiv in plus sa adopti un catel.

Cum sa faci fata plansetelor bebelusului

Unul dintre marile neplaceri cu care trebuie sa te obisnuiesti atunci cand ai un catel in casa este latratul lui tare si insistent. De obicei, in cele mai nepotrivite momente. Iti trebuie tact si empatie sa poti sa il linistesti. Aceasta experienta se poate dovedi foarte utila atunci cand bebelusul plange zi si noapte. Iti va fi mult mai usor sa iti pastrezi calmul in ciuda zgomotului intens.

De asemenea, sa nu te superi pe fiinta care il provoaca si, mai ales, sa ajungi sa simti ce il necajeste. Iti va fi mai usor si tie, dar si copilului. Acesta va avea de la inceput o mamica iubitoare si priceputa la alinarea tuturor suferintelor.

Experienta la veterinar, utila si in interactiunea cu pediatrul

Cresterea unui catel te obisnuieste din timp cu responsabilitatea asupra vietii unei fiinte. Orice animal de companie are probleme de sanatate si mici accidente pentru care ajunge des la medic.

Vizitele la veterinar, fie ca sunt pentru tratamente uzuale, fie pentru urgente, te fac sa constientizezi cat esti de importanta pentru micul animal. Stii perfect cum e sa ai “pe mana” viata altcuiva, iar asta te face mai matura in experienta cresterii unui copil.

Cum eviti extremele cand e vorba de vizita la pediatru

Se stie ca nu ii foloseste nimanui sa ai o atitudine de tip “lasa ca trece de la sine” in fata durerilor copilului, la fel cum nu e bine sa il plimbi zilnic prin spitale, la cea mai mica problema.

Dupa cativa ani de experienta cu un animal de casa stii care e cea mai buna atitudine in fata bolii si a accidentelor. Faptul ca ai trecut prin multe pentru sanatatea cainelui tau iti va fi foarte util. Vei avea, ca mama, calmul si capacitatea de a lua rapid o decizie.

Cresterea unui caine te obisnuieste cu sarcinile dezagreabile

O alta situatie greu de acceptat este curatarea excrementelor. Mirosul, textura si insasi ideea de a avea de-a face cu aceste substante de aproape poate fi o mare provocare pentru parintii unui bebelus. Daca au experienta convietuirii cu un caine in locuinta, au deja „antrenament”. Ca urmare, nu vor mai avea repulsie atat de mare fata de toate fluidele corporale. Va fi un adevarat avantaj atunci cand pornesti in aventura de parinte. Si asta pentru ca deja consideri activitatea aceasta drept una fireasca, de rutina, fara sensibilitati prea mari.

Tot aici se poate mentiona faptul ca accidentele si problemele de sanatate pe care le are un caine pe parcurs te obisnuieste cu vederea altor fluide. Intre acestea, sangele, secretiile nazale si altele.

Cainele va fi prietenul cel mai bun al copilului

Nu in ultimul rand, copilul va creste alaturi de un prieten de incredere, bun de mangaiat si excelent partener de joaca. O data cu trecerea anilor, va invata sa preia din sarcinile cresterii unui animal si va invata sa fie responsabil. Mai mult, programul lor va avea mai multe activitati in aer liber, pentru ca un caine trebuie plimbat cu regularitate.

(sursa foto: Pets4Home)

Distribuie acum