Caută
Cum combati raceala cand esti gravida

Cum combati raceala cand esti gravida

Mai ai doar cateva saptamani sau poate ca esti abia in primul trimestru de sarcina. Astepti cu nerabdare, indiferent de cat timp mai ai pana sa dai nastere copilului. Dar parca simti ca stranuti prea des. Nici cu gatul nu stai chiar asa bine, il simti iritat. Incepe sa iti curga nasul si iti dai seama ce se intampla. Esti racita.

Cu siguranta iti trec prin minte tot felul de scenarii. Simptomele de raceala nu au, in general, efect negativ asupra bebelusului. Oricum, e firesc sa vrei sa scapi de ele repede. Iata cum sa combati raceala cand esti gravida.

Trateaza durerile de gat cand esti gravida

De obicei, racelile vin la pachet cu dureri in gat sau gat rosu si iritat. Pe langa acest disconfort, e bine sa eviti sa te fortezi sa tusesti deoarece este stresant si pentru bebelus. Nu este contraindicat sa tusesti, iar faptul ca iti ranesti bebelusul este doar un mit. Cu toate acestea, burtica ti se va misca atunci cand tusesti si bebelusul poate sa simta acest lucru.

Poti sa tratezi durerile in gat cu remedii naturiste. Apeleaza la miere, dar ai grija sa o cauti pe cea pasteurizata. In sarcina nu este bine sa consumi miere nepasteurizata pentru ca poti risca sa contactezi spori de botulism.

Sistemul imunitar al bebelusului nu este suficient dezvoltat incat sa faca fata acestor bacterii. Bea ceai cald cu miere ca sa iti calmezi gatul si sa iti linistesti tusea. Consuma si alimente bogate in vitamina C si alimente bogate in zinc pentru a scapa mai repede de raceala.

Scapa de nasul infundat cu un umidificator

Deoarece unele medicamente sunt complet interzise pe perioada sarcinii, aici fiind incluse si spray-urile nazale, apeleaza la alte solutii. Un umidificator de camera te va ajuta sa iti eliberezi nasul congestionat.

Se stie ca aerul uscat determina nasul tau sa produca si mai mult mucus. In plus, se pare ca femeile insarcinate sunt si mai predispuse, in mod natural, la a avea nasul infundat datorita cantitatii mai ridicate de estrogen.

Fa inhalatii pentru nasul infundat

Mai poti apela cu succes si la clasicele inhalatii. E suficient sa iti pui un prosop in cap si sa respiri aerul cald, deasupra unui vas cu apa. Daca vrei o experienta si mai relaxanta, poti adauga si ceai de musetel sau ulei de menta sau ulei de eucalipt. Acestea sunt remedii natuale pentru nas infundat si te vor ajuta sa scapi de senzatia de congestie nazala, atat de neplacuta.

Mananca proteine ca sa reduci inflamatia din organism

Nu degeaba se spune ca supa de pui face minuni cand esti racita. Iar cand esti insarcinata te va ajuta si mai mult sa dobandesti nutrientii necesari. Nu este neaparat nevoie sa consumi carne de pui, dar ai grija sa mananci proteine suficiente. Fie ca alegi carne de curcan sau chiar carne de porc slaba, prepar-o in mod sanatos, fara sa o prajesti.

Se stie ca proteinele te ajuta sa reduci inflamatia din corp, iar un aminoacid regasit in carnea de pui ajuta la fluidificarea si eliminarea secretiilor pulmonare si nazale. Daca nu esti fan proteine animale poti apela si la cei mai sanatosi inlocuitori de carne. Nu cumpara mezeluri vegetale deoarece multe dintre ele sunt mai nesanatoase decat carnea sau inlocuitorii naturali de carne.

Scapa de durerile de cap in mod natural

La fel de deranjante pot fi si durerile de cap, chiar daca de mult ori le consideram aproape inofensive. Ca sa scapi de durerile de cap in mod natural, odihneste-te mai mult. Incearca sa reduci lumina in mod progresiv si sa practici si tehnici de relaxare. In general, durerile de cap trec pe masura ce scapi de raceala, asa ca ai nevoie de rabdare pana cand iti vor trece.

Sfaturile din acest articol nu inlocuiesc recomandarile medicale de specialitate. Folosim informatii din studii stiintifice, insa nu promovam generalizarea acestora fara acordul personalului de specialitate.

(sursa foto: Baby Center)

Distribuie acum