Caută
Metode de relaxare pentru mamici

Metode de relaxare pentru mamici

Munca de mama nu este deloc usoara, fapt care se rasfrange din greu asupra sanatatii si starii ei de spirit. Noptile nedormite, ridicarea constanta a bebelusului, plus sarcinile curente in gospodarie se acumuleaza si organismul cedeaza. Cateva momente de relaxare sunt un rasfat pe care orice mamica ar trebui sa si-l acorde, atat pentru ea, cat si pentru bebelus si restul familiei.

Una dintre cele mai populare terapii de relaxare din acest moment in randul mamicilor este tehnica Bowen. Dincolo de trenduri si tendinte aceasta metoda este apreciata in intreaga lume pentru ca are efecte profunde de echilibrare a corpului si a spiritului, in acelasi timp. Teoria care sta la baza acestui concept sustine ca, in momentul in care se ajunge la o relaxare completa a corpului, este activat potentialul organismului de a se “restarta” prin autovindecare.

De ce li se recomanda mamicilor terapia Bowen

Desi are efecte profunde asupra corpului si a mintii, terapia Bowen li se recomanda, in egala masura, copiilor sau femeilor insarcinate. De asemenea, li se recomanda si prospetelor mamici, sportivilor sau oamenilor obisnuiti. In cazul unor afectiuni diagnosticate, metoda poate completa tratamentul medicamentos. Decizia se ia acordul medicului, pentru o ameliorare mai eficienta a simptomelor.

Tehnica Bowen a fost “inventata” in Australia inca din anii ’50 ai secolului trecut. In Romania a fost introdusa relativ recent, insa in alte tari este foarte utilizata si apreciata pentru cele mai diverse afectiuni, la recomandarea medicului. Practic, se poate spune ca este o terapie manuala, partial asemanatoare cu masajul.

Aceasta metoda li se recomanda mamicilor pentru ca actioneaza profund inca de la prima sedinta, conferind echilibru la toate nivelurile. Corpul se destinde, tensiunea psihica si musculara dispare ca prin minune, iar organismul incepe sa functioneze din ce in ce mai bine. Pe langa echilibrarea functiilor fizice, adeptii tehnicii Bowen sustin ca metoda echilibreaza meridianele energetice, aducand in acest fel si un echilibru major la nivel psihic.

Socializarea le ajuta pe mamici sa se destinda

Un efect al atentiei majore pe care fiecare proaspata mamica trebuie sa o acorde copilului este izolarea sociala. Oboseala si tensiunea psihica pe care le resimte ii creeaza impresia ca nu mai are timp sa stea de vorba cu alte persoane. In acest caz, e bine sa isi faca prietene, de pilda, intre randul altor mamici. Pot organiza intalniri in parc sau la locurile de joaca sau pot organiza reuniuni la fiecare acasa, pe rand. Simplul fapt de a impartasi experiente legate de cresterea copilului poate crea relaxare si destindere. In plus, in acest fel, copilasii au ocazia sa isi faca primii prieteni.

Un alt avantaj al prieteniei cu alte mamici este faptul ca isi pot lasa, la nevoie, copiii in grija celorlalte. Femeile care au trecut prin aceste experiente stiu ce mult conteaza sa ai chiar si numai cateva ore libere. Este mai linistitor decat in cazul angajarii unor bone temporare, pe care nu au avut inca ocazia sa le cunoasca si sa aiba incredere in ele.

Bonele usureza viata mamicilor

Totusi, nu e o idee rea nici apelarea la serviciile unei bone, din cand in cand. Alegeti persoane competente, informati-va asupra experientei altor mame cu ele. Luati-va in prealabil putin timp ca sa le cunoasteti si sa le urmariti interactiunea cu copilul. In acest fel, puteti sa va bucurati de o dupa masa in care sa mergeti, de exemplu, la spa. Tratamentele de infrumusetare, terapiile anticelulita si masajul va ajuta sa alungati stresul si sa va resetati. Va veti intoarce acasa cu o stare de spirit mult mai buna si ii veti bucura pe toti din jur cu noua atitudine destinsa.

Mamicile active sunt mai destinse

Nu ezitati sa apelati la bona cand aveti sarcini de rezolvat pentru casa si familie. Activitatea sustinuta va ajuta sa va simtiti din nou activa si puternica. In plus, va detasati de stresul provocat de cresterea copilului. Puteti sa evaluati, astfel, mult mai lucid gestionarea problemelor.

Profitati de timpul petrecut acasa pentru a va bucura de hobby-uri mai vechi. Cititi cartile minunate aparute in ultimii ani, urmariti filmele si serialele care va relaxau altadata. Gatiti preparate speciale pentru membrii familiei. Puteti sa va cautati noi hobby-uri. In toate marile orase exista initiative, cursuri si traininguri pentru mamici cu copii, de la cursuri de crosetat sau brodat si pana la bricolaj.

In aceeasi ordine de idei, puteti incepe sa invatati o noua limba straina, folosind aplicatii si inregistrari audio sau parcurgand carti cu asemenea lectii.

(sursa foto: Lactation-911)

Distribuie acum