Caută
Remedii pentru afectiunile viitoarelor mamici

Remedii pentru afectiunile viitoarelor mamici

Micile probleme de sanatate nu mai sunt deloc banale atunci cand astepti un copil. Nu mai ai voie sa iei medicamentele care te scoteau din orice incurcatura si parca toate simptomele se agraveaza vazand cu ochii. Remediile naturale pentru gravide pot fi o solutie eficienta.

Femeile insarcinate sunt mai predispuse la ceea ce numim in termeni uzuali raceala, mai sensibile la curent, frig, schimbari bruste de temperatura sau contact cu persoane bolnave. Explicatia acestui fenomen consta in slabirea sistemului imunitar pe fondul adaptarii la noua stare a organismului.

Daca in mod normal toate simptomele trec cu un nurofen, paracetamol sau o aspirina, in lunile de sarcina toate acestea sunt contraindicate. Pot avea efecte secundare neplacute si, mai ales, periculoase pentru bebelus. De multe ori, doar gandul la situatia cu pricina creeaza anxietate. Este momentul in care cel mai bine e sa ne intoarcem la remediile traditionale, la ceea ce ne ofera natura din cele mai vechi timpuri.

Va prezentam cateva remedii pentru afectiunile de care pot avea parte viitoarele mamici:

In sarcina renuntati la tot ce nu e sanatos

Primul pas pentru a ne intari organismul in timpul sarcinii este adoptarea unui stil de viata cat mai sanatos. Renuntarea la fumat este cruciala. De asemenea, este importanta renuntarea la alcool, la cafea, ceai negru si energizante.

Nici suplimentele alimentare nu mai sunt o idee buna. In schimb, nu va zgarciti deloc in privinta obiceiurilor sanatoase. Incercati sa dormiti cat de mult, sa beti apa si sa consumati fructe si legume in cantitati crescute.

Ceaiuri calde pentru alungarea racelii

Hidratarea este si cea mai importanta regula in combaterea naturala a racelilor. Apa este eficienta in acest caz sub forma de ceaiuri si infuzii baute in stare cat se poate de fierbinte. Efectul termic se simte inca de la primele inghitituri. Calmeaza durerile de gat, fluidifica secretiile neplacute si ajuta la eliminarea lor rapida.

In plus, daca folosim menta uscata sau cimbrisor se creeaza si un efect de desfundare a nasului si a sinusurilor. Acelasi mecanism favorizeaza si transpiratia, proces care duce la vindecarea racelii prin eliminarea mai rapida a toxinelor. Este important in acest caz sa stati la caldura, pe cat posibil chiar in pat.

Inhalatii si gargara pentru dureri de gat

Durerile de gat si sinuzitele se trateaza bine si cu apa cu sare, sub forma de gargara sau spalaturi ale cavitatii nazale. Apa se fierbe cu cateva linguri de sare, dupa care se lasa la racit pana va fi suportata pe mucoasele respective. Sarea are efect dezinfectant si de curatare a zonelor inflamate.

De asemenea, sunt foarte eficiente inhalatiile. Preparati un ceai concentrat de musetel, turnati-l intr-un bol si respirati deasupra lui cat puteti de mult. Efectul se amplifica daca turnati in lichid cateva picaturi de ulei esential de eucalipt, arbore de ceai sau menta. Toate acestea sunt eficiente pentru ca actioneaza direct asupra zonelor afectate.

Ceai de musetel pentru insomniile din timpul sarcinii

Fie ca va simtiti slabita din cauza racelii, fie a incetinirii functiilor organismului, ceaiurile va pot fi mereu de ajutor. Incercati unul de macese, de pilda. Contin vitamina C si antioxidanti, iar asta va intareste sistemul imunitar. Vitaminizante sunt si ceaiurile de lamaie, menta, zmeura, coacaze si cele de fructe de padure. Musetelul ajuta in caz de insomnii.

Ceai de hibiscus pentru dureri de cap

Ceaiul de ghimbir este un bun remediu impotriva constipatiei cu care orice gravida se confrunta pe perioada sarcinii si a necazurilor aferente: balonari, dureri si senzatii neplacute la nivelul abdomenului.

Ceaiul de galbenele combate arsurile gastrice. Cel de fenicul combate infectiile urinare si retentia de apa. De asemenea, ceaiul de hibiscus calmeaza durerile de cap. Pentru fiecare problema, consultati in prealabil si un medic sau farmacist care sa va dea cele mai bune indicatii.

(sursa foto: Tesco Baby Club)

Distribuie acum