Caută
cum scapam de stres

Scapa de stres usor si rapid

Afla cum scapam de stres usor si rapid

Stresul este boala secolului. Problemele cotidiene, banii, sanatatea, jobul, toate contribuie putin cate putin la acumularea stresului. Neglijat, stresul poate duce la diverse probleme de sanatate, anxietate si chiar depresie. Invata sa te relaxezi si sa scapi de tensiunea negativa fara medicamente, prin respectarea catorva pasi.

In primul rand, incearca sa comunici cu cei dragi. Este foarte important sa petreci timp de calitate cu familia, sa vorbesti despre problemele si grijile pe care le ai cu partenerul tau, sa asculti si sa fi ascultat.

Fa miscare. Sportul este un aliat de nadejde si este dovedit stiintific ca miscarea te scapa de stres, anxietate si depresie. Astfel, pe langa beneficiile la nivel fizic, sportul te ajuta sa te relaxezi.

Fa-ti ordine in ganduri. Fii propriul tau psiholog. Scrie pe o hartie cateva din lucrurile care conteaza cel mai mult pentru tine. Cand esti stresat, citeste ce ai scris si incearca sa te concentrezi asupra lor, astfel incat sa nu lasi gandurile negative sa te acapareze.

Citeste o carte, uita-te la un film, du-te la teatru, toate aceste activitati te vor ajuta sa te relaxezi si sa te dezvolti din punct de vedere personal. Redu consumul de cafea, tutun si alte stimulente nervoase. Vei vedea ca o data ce ai facut asta, vei fi mult mai relaxat. Adopta un stil de viata sanatos si fii atent la ceea ce mananci. Alimentele consumate au impact si asupra sanatatii psihice, nu doar fizice.

Asculta muzica preferata. S-a dovedit ca muzica reduce stresul si imbunatateste starea mentala. Fa exercitii de respiratie. Inspira, expira si gandeste-te la lucrurile care iti creaza bunadispzitie. Nu in ultimul rand, aeriseste camera in care stai. Aerul proaspat te va revigora si te va ajuta sa te destinzi.

Incearca sa gasesti in fiecare zi motive sa zambesti. Viata e prea scurta ca sa o lasam sa treaca pe langa noi !

Distribuie acum