Ce trebuie sa stii despre baia bebelusului

Ce trebuie sa stii despre baia bebelusului

Baita zilnica a bebelusului este adesea o mare bucurie pentru parinti si bunici. Chiar daca la inceput se face cu mare prudenta, cu teama sa nu ii faca ceva rau micutului atat de fragil, cu timpul devine o rutina care le face placere tuturor.

Pe langa functia igienica, micul ritual il poate ajuta pe copil sa creasca mai sanatos si mai puternic. Va prezentam mai jos cateva idei si sugestii in ceea ce priveste baia bebelusului.

Principalele ustensile pentru toaleta bebelusului se pregatesc din timp, cu cateva luni sau saptamani inainte de nasterea lui. Cel mai important criteriu pentru alegerea vasului de baie, cadita bebelusului, este sa fie cat mai confortabil, atat pentru el, cat si pentru cei care il spala.

haine si incaltaminte copii

Ce alegi pentru copilul tau ?

Oferta aici

Cum alegi cadita pentru baia copilului

Chiar daca va tenteaza caditele de baie adanci, pe motiv ca ocupa spatiu putin, este mai bine sa renuntati la idee. Copilul trebuie sa incapa bine si in pozitia intins, iar parintii sa aiba loc sa il “manevreze”.

Nu va fi deloc placut daca piciorusele ii vor atarna peste marginea vasului sau capul va fi sprijinit incomod pentru ca nu il incape cadita. Cel mic trebuie sa se simta confortabil in orice moment si sa fie relaxat in timpul spalarii.

Ustensile si accesorii necesare la toaleta bebelusului

O data ales vasul, e timpul sa dotati mica trusa de toaleta cu cateva ustensile si accesorii necesare. In primul rand aveti nevoie de un burete cat se poate de moale. Alegeti apoi cu grija un sampon foarte bland, care sa nu ii irite ochii celui mic.

La fel, un sapun cu actiune delicata. Nu este important parfumul acestor produse, nu e un criteriu de alegere. Dimpotriva, este mai bine ca cautati produse fara miros, pentru a evita chimicalele care creeaza senzatia de parfum.

Mai aveti nevoie de un prosop moale in care bebelusul sa incapa cu totul si o paturica. Nu uitati de ratustele de plastic pe care le va indragi rapid.

Incaltaminte dama de sezon

Vrei incaltaminte ?

Aveti grija sa va fie totul la indemana in orice moment. Evitati sa amenajati acest spatiu in locuri racoroase ori expuse la curenti si variatii de temperatura.

Ce temperatura trebuie sa aiba apa din cadita bebelusului

In primele zile petrecute acasa, bebelusul va fi curatat cu grija doar cu buretele, cu mare grija sa nu ii atingeti zona ombilicala. Dupa ce buricul s-a vindecat, lucru care se intampla de obicei dupa o saptamana sau doua, operatiunea se poate muta in cadita. Veti avea grija sa fie bine spalat mai ales pe fata si la fundulet.

La inceput toaleta se face de doua-trei ori pe saptamana, dupa care se va trece la baita zilnica, realizata mai ales seara, inainte de culcare. Temperatura apei trebuie sa fie placuta pentru cel mic tot timpul.

Ca sa te asiguri de asta, foloseste un termometru de baie special si ai grija sa nu depaseasca 37 de grade. Daca nu ai asa ceva, testeaza daca apa e suportabila scufundandu-ti ingheietura mainii sau cotul in ea.

Ceaiuri si tarate in baia bebelusului

Pentru a-i intari celui mic starea de sanatate, folositi la baie ceaiuri din plante. Cel mai folosit e cel de musetel, care are un miros placut si calmeaza pielea iritata a copilului. Se infuzeaza trei linguri de flori uscate la un litru de apa si se adauga in cadita cand ajunge la temperatura optima. Acelasi efect il au si galbenelele.

haine si incaltaminte copii

Ce alegi pentru copilul tau ?

Daca bebelusul este agitat, adaugati-i in cadita infuzie de tei, cimbru sau roinita. Multe mame folosesc aproape zilnic tarate, pentru vindecarea micilor iritatii si bubite care apar mereu pe pielea copilului.

Acestea se pun intr-un saculet si se scufunda in apa din vas. La final, corpul copilasului se sterge bland si i se pot aplica uleiuri si lotiuni din ingrediente naturale.

Distribuie

moduri prin care sa-ti cresti confortul cand mergi la piscina
3 moduri prin care sa-ti cresti confortul la piscina

Atunci cand vara bate la usa, e greu sa nu ne zboare gandul la soarele ce ne incalzeste pielea si racoarea din timpul unei bai intr-una dintre piscinele orasului nostru. Sau poate ca preferam o portie zdravana de miscare in apa care

Sfaturi pentru ingrijirea calcaielor crapate iarna
Sfaturi pentru ingrijirea calcaielor crapate iarna

Deseori neglijata, zona calcaielor este centrul atentiei vara, atunci cand trebuie sa fie mai des expusa. Cu toate acestea, calcaiele crapate sunt deranjante atat iarna, cat si vara. In vreme ce ele pot fi o consecinta a diferitelor schimbari hormonale,

Cum reducem durerile si epuizarea din timpul toamnei
Cum reducem durerile si epuizarea din timpul toamnei

Belsugul de fructe si legume sau culorile magnifice ale naturii din timpul toamnei trec adesea neobservate de multe persoane, din cauza senzatiilor neplacute cu care acest anotimp vine “la pachet”. Tristete, dureri si junghiuri, raceli si cistite sunt doar cateva