Aranjarea fetei pentru orele petrecute la birou este una dintre cele mai dificile sarcini pe care le avem de “bifat” zilnic. Chiar daca suntem pasionate de machiaj si styling, eticheta stricta pentru acest moment al zilei ne da mereu emotii. Trebuie sa aratam bine fara excese, dar si fara sa parem neingrijite. Adevarul e undeva la mijloc, ca de fiecare data, iar cele mai sofisticate efecte se pot obtine cu putina grija la detalii, respectand cateva reguli de baza pentru machiajul la birou.
Machiajul la birou in functie de coafura
Daca o coafura noua poate sa treaca neobservata intre colegii de la birou, un machiaj neinspirat cu siguranta va atrage atentia. Cu atat mai mult daca este vorba de un loc de munca intr-un mediu corporatist, in care chiar si infatisarea zilnica este foarte strict reglementata. La fel ca in orice activitate, cu cat ne stresam mai mult sa facem ceva mai bine, cu atat e mai mare riscul sa facem greseli mai mari. De pilda, atunci cand aplicam rimel.
Ne dorim gene lungi si arcuite, insa produsul aplicat succesiv, cu multe gesturi de intindere a firelor, le incarca si creeaza un aspect artificial, greu de trecut cu vederea. Stim, desigur, ca nu e o solutie buna nici sa plecam cu fata complet nemachiata, gest care poate parea ostentativ, plus ca e clar ca nu ne avantajeaza deloc.
Cat de importanta este ingrijirea tenului pentru un machiaj perfect
Vi s-a intamplat sa va aplicati produse noi, de la branduri mari de cosmetice, fara sa vedeti vreo imbunatatire a felului in care aratati? E foarte posibil ca tenul imbacsit sa fie cauza principala a esecului. Una din regulile de baza in machiajul la locul de munca este frumusetea cu aspect natural. Este important, asadar, sa aplicati constant asupra tenului tratamente de curatare profunda, hidratare si stimulare a productiei de colagen si elastina la nivelul pielii.
Pentru aceasta, nu este obligatoriu sa mergeti saptamanal la un salon costisitor de cosmetica. E suficient sa va rezervati cateva ore de rasfat o data pe luna. In weekenduri, e bine sa va aplicati masti si tratamente homemade de infrumusetare, mai ales daca aveti tenul gras. In cazul in care tenul va este uscat, e foarte important sa folositi produse cu efect emolient si hranitor.
In aceeasi ordine de idei, stilul de viata se reflecta perfect asupra chipului fiecareia dintre noi. Hidratati-va constant, mancati sanatos, dormiti suficient si evitati excesele.
Nu sariti niciodata peste demachierea de seara si clatirea fetei cu apa usor calduta in fiecare dimineata.
Care sunt pasii pentru un machiaj perfect la birou
Planificati-va ritualul de machiere zilnica adaptat timpului pe care il aveti la dispozitie. Nu e cazul sa va incarcati si mai mult programul, nici sa va scurtati din timpul de somn. Sau, si mai rau, sa incepeti sa intarziati la serviciu din cauza machiajului. Ca urmare, aveti grija sa nu zaboviti mai mult de 5-10 minute in fata oglinzii. De asemenea, asigurati-va ca aveti in trusa de machiaj produse de calitate, care pot rezista in stare buna pe fata de dimineata si pana seara.
Aplicati produsele de ingrijire zilnica. E vorba de cremele hidratante, de primer, iluminator, apoi anticearcan si fond de ten. Totul trebuie sa fie uniform, bine impregnat in piele, cu aspect natural. Subliniati-va discret ochii cu un dermatograf discret, in tonuri de maro sau nude. Aplicati un fard nude sau pastel pe pleoapa superioara. Desenati-l in asa fel incat sa fie o “umbra” cu aspect firesc, care va face privirea mai deschisa si profunda. Continuati cu o linie subtire de tus ascendenta in colturile exterioare ale pleoapei.
Cum trebuie sa fie machiajul ochilor la birou
Puteti inlocui tusul cu un creion inchis la culoare, pentru un efect mai discret. E timpul apoi sa aplicati primul strat de rimel. Daca doriti sa accentuati aceasta zona a fetei, puteti folosi mai intai un cleste de gene. Prindeti bine toate firisoarele, strangeti puternic, stati nemiscata 30 de secunde. Repetati procedura la celalalt ochi. Puteti aplica apoi mascara, in 2-3 straturi, fiecare aplicat cu grija doar dupa uscarea celui precedent.
Intre doua aplicari ale rimelului, subliniati-va sprancenele. Presupunand ca acestea sunt deja pensate discret si vopsite, tot ce aveti de facut in timpul machiajului de dimineata este sa le accentuati cu putin fard de sprancene.
Machiajul inspirat al buzelor in orele de serviciu
Conturati-va buzele cu un creion de calitate, cu un ton mai deschis decat rujul. Frecati-le doua secunde una de alta.
Pana cand stratul de creion se uniformizeaza, aplicati doua pufuri de blush pe pometi. Folositi o nuanta discreta. Ca sa va dati seama unde anume e mai bine sa “desenati”, priviti-va in oglinda cu o lumina aprinsa exact deasupra fetei. Umbrele pe care le lasa pometii sunt portiunile care se cer subliniate zilnic cu blush.
Reveniti la buze, aplicand dintr-o miscare un stat de ruj pe buza de jos. Repetati cu buza de sus. Evitati sa le frecati una de alta. Buzele vor fi mai predispuse la fisuri, iar rujul nu va mai rezista prea mult.
Daca ati ales sa va subliniati mai mult ochii, evitati un ruj care sa iasa in evidenta. Alegeti cu atentie o nuanta pastel sau nude care sa va avantajeze buzele, fara a fi prea stridente, dar nici intr-o culoarea prea deschisa, dincele care fac dintii sa para galbui.
Daca machiajul ochilor e unul discret, puteti incerca un ruj mai viu, corai, maro cald sau nude inchis. Teoretic, se potriveste de minunte un ruj rosu aprins, dar practic acesta nu e recomandat la birou.
La final, finisati totul un un strat de pudra transparenta. Aplicati-o cu un pamatuf, in asa fel incat asa acopere totul, dar sa nu fie vizibila. Un avantaj important al acestui produs este faptul ca absoarbe sebumul care se formeaza peste zi. Poate camufla chiar si transpiratia, intr-o anumita masura. In plus, finisajul cu pudra va asigura o rezistenta marita a produselor de machiaj.
Orice alegeri ati face, nu uitati ca scopul machiajului este sa va faca increzatoare in fortele proprii, convingatoare si sigura de propriile decizii!
(sursa foto: Rose Grey)