Soriciul este un aliment controversat. Este adorat de copii si de gurmanzi, insa exista si persoane care il gasesc dezgustator. La fel, parerile sunt impartite si in randul nutritionistilor. Exista pareri care spun ca ar trebui evitat complet, asa cum sunt si studii care atesta ca soricul de porc aduce in alimentatie o serie de nutrienti benefici. Una peste alta, este o delicatesa de sezon, asa ca merita sa aflam mai multe despre beneficiile si efectele nedorite aferente consumului de sorici. Soriciul este un preparat rezultat din prelucrarea traditionala a porcului de Craciun. Gustul de afumat si textura crocanta este rezultatul prelucrarii indelungate a pielii prin parlire sau oparire si apoi razuire si spalare. Multi isi amintesc cu drag de momentele din copilarie in care primeau sorici dupa transarea porcului, iar gustul soriciului de porc era inegalabil. Cum prelucrarea carnii de porc a devenit din ce in ce mai tehnologizata, savoarea autentica se mai regaseste doar la tara sau in carmangeriile care mai practica si taierea porcilor prin metode traditionale. Pretul acestor sortimente de sorici de porc este destul de piperat, ca pentru orice delicatesa care se respecta.