Cai corecte prin care sa iti detoxifici organismul

Cai corecte prin care sa iti detoxifici organismul

Sumar articol

Detoxifierea organismului este o practica destul de dorita de multe femei si nu numai. Se spune ca refacerea organismului incepe cu detoxifierea ficatului. Sau e mai degraba util sa incepi cu detoxifierea colonului? Acestea sunt nedumeriri si mituri despre detoxifiere. In realitate, corpul nostru nu are nevoie de purificarea exagerata pe care o intalnim in recomandari de simt comun.

Corpul nostru are propriul sistem de detoxifiere ce cuprinde ficatul, rinichii, sistemul limfatic. Nu e nevoie de practici agresive de infometare sau de laxative. Daca ai nevoie de un boost, poti apela la cai corecte prin care sa iti detoxifici organismul.

Scapa de zaharul in exces pentru detoxifiere

Unul dintre inamicii siluetei si sanatatii noastre este zaharul. Zaharul este mai nociv decat consumul de grasimi. Acesta produce procese inflamatorii in organism si este asociat cu proasta functionare a ficatului.

Recomandarea principala este sa scapi de zaharul in exces. Cu alte cuvinte, urmeaza cateva sfaturi pentru a scapa de pofta de dulciuri. Si fii atenta sa elimini iaurturile cu fructe, cafelele indulcite si batoanele de cereale asa-zise sanatoase. Toate contin zahar ascuns care iti va compromite sensibilitatea la dulce. Adica o sa simti nevoia sa mananci tot mai dulce.

Fa mai multa miscare pentru detoxifiere

Nu mai este demult o noutate ca miscarea este o binecuvantare pentru organism. Sportul ne ajuta sa ne simtim mai bine in propria piele, sa avem mai multe emotii pozitive si sa fim mai dispusi sa ne mentinem comportamente sanatoase.

Facand miscare supunem corpul la un nivel de stres controlabil. Fa mai multa miscare ca sa te simti mai energica si sa reduci stresul. In acest fel, corpul este constrans sa produca hormoni care sa regleze stresul in mod automat.

Sportul imbunatateste tranzitul intestinal, facilitand eliminarea bolului alimentar. Ca sa nu mai vorbim de faptul ca sportul ne ajuta sa reducem simptomele de depresie, avand un rol de detoxifiant mental.

Apa ajuta la detoxifiere

Nu apa in sine este cea care detoxifica, ci efectul pe care aceasta il produce. Band apa suficienta, ne vom ajuta sistemul renal sa isi indeplineasca functiile.

Bineinteles ca doar simpla crestere a consumului de apa nu va compensa “intoxicarea” cu alimente nesanatoase si un stil de viata dezordonat. Nu exista o recomandare generala cu privire la cata apa e bine sa bei. Dar nu miza pe asteptarea ca trebuie sa ti se faca sete. Nu este un semnal corect deoarece organismul tau se obisnuieste cu lipsa de apa. Daca vrei sa aflii cum sa iti atingi acest obiectiv, ia in calcul cateva sfaturi ca sa bei mai multa apa.

Dormi suficient de mult

Somnul este esential pentru buna functionare a organismului. In timpul somnului ne refacem sistemul nervos. Acesta nu are un sistem de drenaj ca si restul corpului nostru.

Atunci cand dormim, in creierul nostru circula lichid cerebral spinal, avand un rol asemanator detoxifierii. In plus, celulele isi micsoreaza dimensiunea cu pana la 60%, ceea ce faciliteaza eliminarea reziduurilor. Ca sa nu mai vorbim de faptul ca proteinele responsabile pentru favorizarea dementei Alzheimer sunt eliminate atunci cand dormim. Asadar, nu trebuie sa intervenim masiv din exterior ca sa ne detoxifiem. Trebuie doar sa ne organizam orarul de somn si sa lasam corpul sa isi faca treaba.

Fa-ti masaj de relaxare

In general se crede ca masajul are efect detoxifiant pentru ca te ajuta sa elimini reziduuri. Insa, nu mai pare atat de plauzibil sa crezi ca o simpla tehnica elimina ceva ce nu se poate elimina direct. Insa, masajul are efecte benefice, doar ca detoxifierea este intr-o alta forma. Prin tehnici de masaj ne stimulam circulatia si reducem hormonul stresului. Aceasta este de fapt forma de detoxifiere reala. Fie ca decidem sa apelam la masaj anticelulitc sau la masaj cu bete de bambus.

Insa fii atenta sa nu faci un masaj agresiv deoarece efectul este opus. Sloganul “Fara durere nu este castig” este un mit cu consecinte negative. Un masaj puternic va produce micro-agresiuni musculare. Acestea determina secretarea unor componente celulare care iti dau peste cap balanta chimica din sange si suprasolicita sistemul renal.

(sursa foto: Healthy Food Team)

Distribuie acum