Caută
Cum sa scapi de febra musculara rapid

Cum sa scapi de febra musculara rapid

In mod natural, apropierea sezonului estival ne face sa devenim mai constienti de aspectul fizic. Ne dorim sa aratam mai bine si reusim sa urmam in mod constant un program de antrenament.

Pe langa beneficiile miscarii, este aproape imposibil sa nu ne lovim de febra musculara care ne insoteste in orice clipa a zilei noastre, la orice miscare si eveniment. Devine destul de incomod sa ne simtim muschii durerosi cand mergem cativa pasi, cand ne miscam pe scaunul de birou sau cand am vrea sa dansam la petrecerea de vineri seara.

Va prezentam cateva sfaturi practice pentru a scapa mai repede de febra musculara:

  • Miscare regulata

E mai degraba adaptativ sa continuam sa ne mentinem in miscare, bineinteles nu la aceeasi intensitate ca cea a antrenamentului cauzator de febra muscula. A ramane in miscare ne ajuta si sa ne obisnuim cu senzatia de durere musculara. Chiar daca nu ne va trece propriu-zis febra musculara, vom putea sa o suportam mai usor. Recuperarea activa imbunatateste circulatia sangelui in muschii durerosi, fara ca noi sa ii mai suprasolicitam.

Articole si echipamente sportive – vezi oferta completa

  • Masaj

Si masajul are beneficii asupra reducerii febrei musculare deoarece ne ajuta sa ne simtim mai bine, chiar dupa aproximativ 20 de minute. Prin masaj asemanator cu cel efectuat sportivilor, atunci cand facem sport, corpul nostru elibereaza compusi inflamatori care dispar atunci cand organismul a eliminat complet efectele antrenamentului. Prin masaj se stimuleaza abilitatea naturala anti-inflamatorie a organismului. Pe termen lung, masajul este mai eficient si sanatos ca alte metode, precum apelul la aspirina, deoarece aceasta din urma nu permite corpului sa opreasca procesele inflamatorii in ritmul natural gradat.

  • Dusuri“de contrast”

Aceste dusuri presupun alternarea rece-cald in cateva reprize. Astfel, pentru inceput putem aplica apa calda pe muschii durerosi, pret de 20-30 secunde, imediat urmand apa rece, pentru aceeasi perioada de timp. Alternarea acestora contribuie la formarea senzatiilor diferite de cea a durerii, comutand atentia creierului de la durere la aceste senzatii. Mai mult, deoarece apa calda dilata vasele de sange, iar apa rece le comprima, circulatia este imbunatatita, iar acidul lactic care contribuie la durerile musculare, este mai usor eliminat.

Promotii articole sport pentru femei si barbati – vezi oferta

  • Odihna

Creierul si corpul nostru se recupereaza atunci cand dormim. Odihna implica mentinerea orelor de somn la un numar de 7-8 ore pe noapte, cu toate ca exista persoane care au nevoie de mai putin. Putem verifica acest lucru vazand cat de odihniti ne simtim dimineata.

In plus, este nevoie de o pauza intre antrenamente deoarece muschii nu pot creste atunci cand exista un nivel prea mare de stres aplicat asupra lor. Prin odihna, ne reducem si sensibilitatea la durere, reusind sa suportam mai bine febra musculara.

Se pare ca putem sa ne ajutam corpul sa scape de febra musculara mai repede. E important sa urmam recomandari reale si sa nu mizam exclusiv pe entuziasmul proaspatului participant la sala. E necesar sa ne odihnim, sa aplicam tehnici de masaj si sa ne imbunatatim circulatia la nivelul muschilor. Astfel, ne vom bucura mai repede de viitorul antrenament, fara sa avem gandul ca ii va urma un alt episod de febra musculara greu de tolerat.

Distribuie acum