Caută
Alegerea cosmeticelor potrivite pentru tenul sensibil

Alegerea cosmeticelor potrivite pentru tenul sensibil

Tenul sensibil este datorat fie alergiilor, fie sensibilizarii acestuia la factorii de mediu. Poluarea, schimbarile hormonale si ingredientele iritante din cosmeticele clasice sunt doar cativa factori care contribuie la senzatia de iritatie, uscare si mancarimi a tenului.

Creme de fata cu efect hidratant – vezi AICI

Si pentru ca ne dorim sa pastram buna dispozitie data de un machiaj reusit, putem apela la cosmetice destinate pielii sensibile. Iata cateva dintre cele mai recomandate produse cosmetice pentru tenul sensibil.

Demachiant pe baza de ulei

In general, lotiunile si apele demachiante sunt destul de eficiente pentru indepartarea cosmeticelor clasice sau rezistente la apa. Datorita substantelor pe care le contin, acestea pot indeparta temporar si stratul protectiv de microorganisme de pe suprafata pielii tenului si din jurul ochilor. Pielea devine astfel mai vulnerabila la factorii din mediu (temperatura, soare).

Drept consecinta, putem sa simtim o senzatie de intindere (piele care ne tine). Daca folosim demachiante pe baza de ulei, pielea nu va ramane atat de uscata in urma lor. In contact cu apa, acestea formeaza o emulsie care indeparteaza eficient cosmeticele, fara sa afecteze in mod negativ stratul protector de sebum.

Produse pentru curatarea si demachierea tenului – vezi AICI

Exfoliante blande pentru ten sensibil

Tentatia multor femei este sa exfoliez sever tenul sensibil, crezand ca asa vor indeparta toate reziduurile. Nici macar pentru tenul normal, exfolierea brutala nu este recomandata. Exceptii sunt ocaziile in care este controlata la salon. In acest caz, in paralel se aplica substante care o hranesc si o regenereaza in profunzime.

Pentru situatiile de zi cu zi, este bine sa apelam la exfoliante moderate, pe baza de germeni si proteine din grau. De cele mai multe ori, acestea nu au o textura rugoasa si indeparteaza mai delicat stratul de celule moarte. Recomandate sunt si exfoliantele chimice, pe baza de acid salicilic. Acestea ajuta pielea acneica sa fie mai curata. In cazul lor, cel mai potrivit este consultul dermatologic. Deseori, exfoliantele eficiente pe baza de acid salicilic sunt realizate in cabinetul dermatologic.

Fond de ten hidratant pentru tenul sensibil

Tenul sensibil are nevoie de hidratare. Cele mai multe fonduri de ten mascheaza cu succes imperfectiunile, dar nu au efect de hidratare. Pielea sensibila deshidratata afiseaza mai vizibil roseata, iritatiile si decolorarile. Pastrarea aspectului neted si luminos nu se poate realiza doar daca aplicam o crema hidratanta intr-un singur moment al zilei. De aceea, avem nevoie de un fond de ten hidratant care sa fie purtat in cea mai mare parte a zilei. Cele mai recomandate ingrediente include: apa de struguri, glicerina si umectanti care se aseamana cu cei produsi in mod natural de pielea noastra. Totodata, un fond de ten potrivit pentru tenul sensibil este non-alergic (nu contine cele mai iritante substante). La fel de utile sunt si fondurile de ten cu efect non-comedogenic (nu blocheaza porii, nu contribuie la formarea punctelor negre si cosurilor).

Lotiuni cu factor de protectie pentru un ten sensibil

Tenul sensibil este si mai predispus la efectul negativ al razelor ultraviolete. De aceea, este cu atat mai important sa il protejam de soare. Folosind baze pentru machiaj cu factor de protectie, ne asiguram ca pielea noastra este ferita de deteriorarea datorata soarelui. Se pare ca cel mai eficient mod prin care putem sa avem grija de tenul nostru este sa aplicam constant creme cu factor de protectie.

(Sursa foto: Skin Care Community)

Distribuie acum