Este ieftina, usor de folosit si o putem achizitiona din mai toate magazinele naturiste. Argila este un produs cu atat de multe utilizari in cosmetica si alimentatie, incat ar trebui sa avem mereu in casa aceasta pulbere. Beneficiile argilei sunt de necontestat.
Argila este un praf foarte fin rezultat din maruntirea unor pietre speciale, alcatuite din substante cum ar fi cuartul, mica si anumiti silicati. Acest proces are o evolutie care se intinde pe parcursul a foarte multi ani, implicand precipitatii, schimbari de temperaturi si amestecul cu diverse substante si materii din natura. Virtutile ei deosebite au fost descoperite cu multe secole in urma. De pilda, egiptenii foloseau pulbere de argila in procesul de imbalsamare a mortilor.
Cum actioneaza argila
Eficienta ei in acest caz se datora proprietatilor antimicrobiene, antiseptice si de drenare a impuritatilor si microorganismelor nocive. Astfel, particulele de argila au capacitatea de a identifica, apoi a “prinde” si elimina elementele nocive din tesuturi.
Se spune ca argila are asemenea efecte uimitoare asupra organismului uman pentru ca ar avea o compozitie asemanatoare, in anumite privinte. Contine o multime de minerale in forme usor asimilabile in corp si are puterea de a reface organismul slabit de diversi factori. Extern, aceasta pulbere se aplica pe piele sub forma de masti, solutii sau cataplasme, iar pentru tratamente interne se bea cu apa. Poate ameliora efectele dietelor, a detoxifierilor si este benefica pentru infrumusetarea tenului si a pielii.
Argilele cosmetice se comercializeaza in acest moment in mai multe sortimente. Fiecare dintre acestea este utila pentru anumite afectiuni sau tratamente de infrumusetare. Asfel, au fost tratate si verificate pentru a nu avea efecte secundare care sa afecteze sanatatea.
La ce este buna argila verde
Argila verde este cea mai populara argila si se gaseste in mod uzual in farmacii, magazine naturiste sau la supermarketuri. Este un excelent detoxifiant, relaxant si hipotensiv. De asemenea, daca este administrata corespunzator, argila verde creste imunitatea organismului, accelereaza cicatrizarea ranilor si diminueaza efectele diabetului. Argila verde este cu atat mai benefica organismului si sanatatii, cu cat nu are contraindicatii si nici efecte secundare atestate.
Cea mai uzuala reteta cu argila verde presupune amestecarea unei lingurite din acest produs intr-o cana cu apa, pe cat posibil de izvor. Daca nu aveti acces la asa ceva, puteti folosi apa plata pentru reteta cu argila verde. Solutia obtinuta se lasa maximum 8 ore si apoi se poate consuma cate putin, cu 30 de minute inainte de masa. Detoxifierea presupune mentinerea acestui obicei timp de trei saptamani. Cura este mai eficienta daca regimul alimentar din perioada respectiva este unul sanatos, cu multe cruditati, fara amelioratori sau zahar.
Cea mai buna argila
Argila verde provine din cenusa vulcanica, ceea ce ii confera proprietati aproape miraculoase pentru frumusetea pielii. Cea mai buna argila contine zeci de substante nutritive care actioneaza pentru echilibrarea functiilor pielii. Astfel, se poate spune ca argila verde are efecte antioxidante si cicatrizante, cu un urias potential de absorbtie a celulelor moarte, impuritatilor si sebumului de pe fata. Ca urmare, este recomandata tenului gras si mixt.
Set Machiaj In Love With Make-up
Vrei aceasta trusa ?
Masca de argila verde se prepara din pulbere si apa cat mai pura, amestecate cu o spatula din lemn pana are consistenta unei paste. Se aplica pe tenul bine curatat, evitand zona ochilor si a buzelor. Cu toate ca nu este interzis sa va vedeti de treburile casei pana la finalul timpului de actionare, e mult mai bine sa stati relaxate. Mineralele din argila verde actioneaza mai eficient atunci cand pielea este complet destinsa. Dupa 5-10 minute, masca se indeparteaza cu apa calduta. Nu mai aplicati alte produse. Pielea va fi mult mai curata si mai luminoasa. Tratamentul se repeta in fiecare saptamana.
Cum actioneaza argila alba
Mastile din argila alba au proprietati de curatare a pielii, mai ales prin exfoliere. Nu este un tip de argila alba puternica, asa ca poate sa purifice tenul fara sa aiba ca efect si deshidratarea si ridarea epidermei. Drept urmare, argila alba este recomandata mai degraba persoanelor care au tenul normal sau uscat.
Mastile din argila alba se prepara cu apa, sucuri blande din fructe, lapte sau ulei de masline. O masca de improspatare si intinerire a tenului poate fi cea cu suc de morcovi. Amestecati doua linguri din aceasta cu patru linguri de argila alba si o lingurita de ulei de masline. Lasati sa actioneze 15-20 de minute, apoi indepartati pasta cu apa calduta.
Masca cu argila albastra
Argila albastra isi datoreaza culoarea particulelor de argint pe care le contine in mod natural. Nobilul metal ii confera, astfel, argilei albastre proprietati antioxidante si antimicrobiene. Argila albastra favorizeaza, practic, orice tip de ten, in functie de ingredientele cu care este amestecata.
Daca preparati o pasta consistenta cu suc rezultat din stoarcerea catorva felii de castravete, aveti o masca foarte buna pentru netezirea tenului gras. In schimb, daca masca este “inmuiata” cu ulei de masline, este perfecta pentru revitalizarea unui ten uscat.
Gene false profesionale
Vrei sa ai o privire atragatoare?
Daca aveti un ten normal, e suficient sa va aplicati saptamanal o masca din argila albastra cu apa de izvor sau plata. In fiecare din aceste cazuri, argila imbunatateste aspectul tenului, conferindu-i mai multa elasticitate si luminozitate.
Contraindicatii in folosirea argilei
Exista cateva contraindicatii in folosirea argilei. Mastile cu argila sunt foarte eficiente in lupta cu acneea. In acest caz, pulberea se amesteca doar cu apa curata. De asemenea, la indicatia medicului dermatolog puteti amesteca in prealabil argila cu substante antimicotice, antimicrobiene sau cicatrizante.
Chiar daca pare un tratament universal, argila are si cateva limite, peste care este mai bine sa nu trecem. Inainte sa folositi oricare din sortimente, incercati sa faceti un test de alergie, aplicand foarte putina pasta pe piele. Asteptati cateva ore sa vedeti daca nu apare cumva vreo iritatie. Daca observati roseata pe locul respectiv, aveti senzatii de arsura sau observati cea mai mica umflatura, renuntati sa va mai aplicati masca cu argila. Poate fi vorba de o alergie, caz in care este contraindicat sa mergem mai departe cu tratamentul respectiv.
De asemenea, nu lasati mastile sa actioneze mai mult decat timpul indicat. Vor aparea crapaturi pe suprafata lor, iar pielea afectata isi va pierde elasticitatea si supletea. Daca aveti un ten mai sensibil, va puteti alege si cu iritatii sau mici rani.
Produse pentru epilat
Vrei sa ai picioare fine la atingere?
Aceste tratamente le sunt contraindicate copiilor, varstnicilor si femeilor insarcinate. Mastile cu argila nu se recomanda in timpul tratamentelor cu suplimente alimentare, mai ales cele pe baza de minerale, cu care pot interactiona.
Este foarte important sa aveti fata perfect curatata inainte de aplicarea mastilor cu argila. In caz contar, riscati sa va incarcati si mai mult porii cu impuritati.
(sursa foto: The new potato)