Verifica eticheta cand cumperi cosmetice

Verifica eticheta cand cumperi cosmetice

Sumar articol

Atunci cand alegem farduri si articole de igiena, de cele mai multe ori luam in calcul culori, texturi, parfumuri, marci sau preturi. Calitatea ingredientelor ramane adesea ignorata, detaliu care ne poate afecta serios sanatatea si starea de bine. Fiecare compus chimic pe care il aplicam pe piele, intr-o forma sau alta, are efecte secundare mai puternice decat am putea sa banuim.

Cosmetice naturale  – vezi AICI

Sfatul nostru este sa cititi in detaliu eticheta cu lista de ingrediente a fiecarui produs cosmetic pe care il cumparati. Fiecare are avantaje, mai ales de ordin estetic si de conservare, dar este si nociv. O simpla cautare pe Google a unui compus va scoate la iveala o lista lunga de afectiuni si probleme cu care acesta este in legatura directa. Toate acestea nu se regasesc in instructiunile de folosire a fardurilor, deodorantelor si cremelor, asa ca veti regasi mai jos o lista cu cele mai intalnite substante nocive regasite in cosmetice si efectele lor asupra organismului.

Parafina irita pielea si este cancerigena

Parafina este un compus emolient, bun conservant al cosmeticelor. Se regaseste in compozitia balsamurilor si a rujurilor de buze, in rimel, in anumite creme si in ceara folosita la epilat. Poate reprezenta zece procente din greutatea produsului.

Din cauza parafinei ne putem alege cu iritatii puternice la nivelul pielii. In plus, exista studii care o pun in directa legatura cu cancerul la nivelul rinichilor. Poate bloca porii si poate produce scaderea functiilor naturale ale acesteia. Practic, parafina este un produs rezultat din rafinarea petrolului care nu necesita costuri mari de procesare, dar are efecte toxice la nivelul organismului.

Parabenii provoaca alergii si dereglari hormonale

Parabenii sunt esentiale si pentru producatorii de produse cosmetice pentru ca au reale calitati de prelungire a duratei de viata a acestora. Le conserva calitatile perfect, pentru perioade lungi si le feresc de bacterii si ciuperci, insa pentru sanatate nu sunt deloc benefici.

Ii regasim pe etichetele deodorantelor, a parfumurilor, fardurilor, in lotiuni si creme. Contactul sistematic si constant cu pielea poate cauza alergii severe si chiar cancer, mai ales mamar si de prostata. Mai mult, la copii poate cauza aparitia precoce a pubertatii, iar in cazul barbatilor cercetarile au demonstrat ca favorizeaza infertilitatea.

Ftalatii si moscul sintetic, inamicii din parfum

Oricat de seducatoare ar fi mirosurile parfumurilor, cele mai folosite ingrediente folosite la producerea lor ne pun sanatatea in pericol. Vorbim in primul rand de de moscul sintetic, folosit pe scara larga la inducerea unei arome misterioase, orientale in parfumuri. Deregleaza puternic sistemul hormonal si se infiltreaza in grasime, in sange si in laptele matern. Este, de asemenea, cancerigen.

Un alt ingredient comun de pe eticheta parfumurilor, dar si a altor produse cosmetice sunt ftalatii. Acestia sunt nimicitori pentru ficat, pentru rinichi si pentru capacitatea de reproducere a omului. Toate aceste ingrediente pot fi evitate, alegand game de cosmetice din produse naturale, verificate si testate.

Distribuie acum