Caută
Top cinci produse de machiaj obligatorii pentru trusa de vacanta

Top 5 produse de machiaj obligatorii pentru trusa de vacanta

In concediu ne apropiem mai mult de natura si avem tendina de a lasa la o parte obiceiurile care ne amintesc de stresul vietii urbane. Ne dorim parca sa ne lasam fata si parul sa respire, fara sa mai aplicam nimic, dar apoi, dupa ce totul a trecut, felul in care aratam si pozele de la fata locului ne spun ca nu a fost o decizie inteleapta. Ca urmare, e bine sa ne dotam din timp portfardul cu un minim de cosmetice.

Cele cateva zile cu mare si soare care ne energizeaza pentru un an intreg de munca merita sa ne prinda frumoase. Nu machiate ca pentru club, ci ingrijite, scanteind in lumina soarelui. Rareori trasaturile sunt perfecte in mod natural, cu ten fara imperfectiuni, buze ca mura, sprancene bine conturate si gene ca ale Ilenei Cosanzene.

Cu cateva produse cosmetice de baza si trucuri simple, putem tine situatia sub control chiar si in conditii extreme:

Rimelul

E bine sa avem la noi unul care sa ne alungeasca genele rapid si eficient, in varianta rezistenta la apa. Usuca genele si e mai greu de curatat, dar ne ajuta sa avem o privire seducatoare, fara cearcane negre dupa fiecare scufundare in mare. Nu este nevoie decat de doua-trei aplicari dimineata, dupa ce stratul anterior s-a uscat si, poate, inca una inainte de caderea serii, daca aveti planuri de distractie. Demachierea este obligatorie. Excesul, de asemenea, de evitat. Nimanui nu-i plac ochii care aduc cu niste paianjeni.

Rujul 

Este evitat adesea in vacanta, insa cu siguranta nu dauneaza. Este unul dintre cele mai perfomante produse destinate acestei zone a fetei, atat in privinta emolierii, cat si a mentinerii hidratarii. Ca sa nu vorbim de accentuarea bronzului auriu al fetei. Vom alege pentru asta culori pastelate, nude, roz sau portocaliul care este acum in tendinte. Putem opta pentru variantele mate, dar si pentru cele sidefate. Calitatea este cel mai important criteriu.

Farduri sau creioane pentru sprancene

Nimeni nu vrea sa vada la plaja sprancene monstruoase, conturate grosier sau modelate ciudat, ca niste linii. Nici persoane care par sa nu mai aiba sprancene deloc. Ca urmare, merita sa ne pastram grija pentru a avea sprancenele bine definite in mod natural, pensate discret si ajustate in culori potrivite tenului si formei fetei. Exista acum variante hipoalergenice si rezistente la apa a acestor produse, asa ca merita sa le luam cu noi in vacanta.

Apa micelara

Este cel mai eficient produs pentru curatarea tenului de care putem dispune in acest moment. Nu incarca, nu ingrasa, inlatura rapid machiajul si impuritatile. Este util si pentru inlaturarea rimelului, operatiune atat de putin placuta. Putem alege o varianta adaptata calatoriilor, in recipient minuscul, insa destul cat sa ne ajunga pe toata durata vacantei.

Crema de protectie solara a tenului.

O gasim intr-o mare varietate de prezentare la farmacii sau la supermarket, sub forma de lotiune, spray, lapte, emulsie sau crema. Criteriile de alegere trebuie sa tina seama de tipul de ten, de gradul de acoperire dorit si de calitatea ireprosabila a produsului.

Daca uitam sa o cumparam la timp, e musai sa o achizitionam de la fata locului. Fara acest produs, avem sanse mari sa transformam euforia de inceput de vacanta intr-un dezastru: ne vom alege rapid cu fata arsa, iritata si rosie ca racul, detalii care nu mai pot fi remediate rapid. In plus, pe termen lung, sunt sanse mari ca razele puternice ale soarelui sa ne aduca riduri.

(sursa foto: Road 2 Beauty)

Distribuie acum