Vezi cat de usor iti poti ingrijii tenul zi de zi

Vezi cat de usor iti poti ingriji tenul zi de zi

Ingrijirea pielii la orice varsta nu este doar un moft. Pielea noastra spune multe despre obiceiurile, stilul de viata si preferintele noastre. A o mentine neteda si ferma este un ideal pentru fiecare femeie.

Chiar daca anii, stresul si alimentatia isi pun sau si-au pus deja amprenta asupra acesteia, nu inseamna ca nu mai putem face nimic in acest sens. Iata cate sfaturi accesibile pentru ingrijirea tenului zi de zi.

Cosmetice pentru ingrijirea tenului – vezi AICI

Set Machiaj In Love With Make-up

Vrei aceasta trusa ?

Oferta aici

Hidratarea pielii si a tenului

Probabil unul dintre cele mai cunoscute sfaturi este cel referitor la hidratare. Cu toate acestea, cele mai multe femei nu isi hidrateaza corespunzator pielea. Exista mitul conform caruia lotiunile si cremele pe baza de apa sunt suficiente.

In realitate, hidratarea corespunzatoare tine si de mentinerea apei la nivelul pielii. De aceea, este important sa alegem nu doar lotiuni cu baza lichida, ci si ingrediente care mentin apa, precum glicerina. In plus, este esential sa oferim si o hidratare interna, adica sa consumam alimente bogate in apa si suficiente lichide. Altfel, pielea capata un aspect obosit si ridurile par mai accentuate.

Dermatocosmetice pentru tenul tau – vezi AICI

Protejarea pielii si a tenului

Un alt aspect usor de integrat in practica ingrijirii pielii este protejarea acesteia. Pe de-o parte avem nevoie sa ne ferim pielea de efectul negativ al razelor UV. Acestea determina celulele de la nivelul pielii noastre sa secrete melanina (pigmentul ce da culoarea bronzului) pentru a face fata deteriorarii in urma expunerii la soare. Dermatologii ne recomanda sa alegem creme cu factor de protectie peste 15, ceea ce inseamna ca acestea vor filtra 93% dintre razele ultraviolete. Este important sa reaplicam cremele pentru protectie solara la maximum doua ore de la prima aplicare, altfel, acestea isi vor pierde din efect.

O alta modalitate prin care ne putem proteja pielea include consumul alimentelor bogate in antioxidanti. Astfel de alimente se refera la: fructe de padure, fructe tropicale, legume cu frunze verzi, legume galbene si portocalii (morcovi, ardei), precum si nuci si seminte. Rolul intern al antioxidantilor este de reducere a inflamatiei rezultate din expunerea la soare. Studiile au aratat ca efectul benefic al antioxidantilor se produce doar dupa consum constant, adica cel putin 10 saptamani. Asadar, consumand zilnic macar un aliment cu antioxidanti, avem sanse sa ne obisnuim sa le pastram in mesele noastre.

Set Machiaj In Love With Make-up

Vrei aceasta trusa ?

Cosmeticele lejere

O alta recomandare implica folosirea cosmeticelor minerale lichide. Acestea au o textura usoara si permit pielii sa respire. Putem alege fonduri de ten cu factor de protectie, protejand, in acelasi timp, pielea de razele ultraviolete.

Totodata, textura acestora permite absorbtia factorilor de hidratare la nivelul pielii. Astfel, daca vom alege o baza pentru machiaj ce contine retinol sau vitamine benefice pielii, acestea vor fi mai usor absorbite. Avantajele cosmeticelor pe baza de minerale includ si sporirea protectiei impotriva razelor ultraviolete.

Mentinerea unui ritual de ingrijire a pielii

In cele din urma, protejarea si hidratarea constanta a pielii este in stransa legatura cu obiceiurile noastre. Daca ne vom forma un ritual se ingrijire, ne va fi mult mai usor sa urmam recomandarile fara prea multe batai de cap. De exemplu, putem sa exfoliem usor pielea si imediat ce o uscam de apa sa aplicam o baza de machiaj hidratanta. Daca vom cupla aceste doua actiuni si nu vom face pauza intre ele, sunt sanse ca ele sa fie facute cu mai putin efort, devenind automatisme.

(sursa foto: Health on Care)

Distribuie

Arsurile solare, prevenire si tratament
Arsurile solare, prevenire si tratament

Soarele arde mai intens decat in anii trecuti, iar riscul de a face arsuri este mai mare si poate avea consecinte complexe asupra organismului. Inrosirea pielii, usturimea si durerea nu trebuie ignorate, ci, dimpotriva, se impun masuri cat mai rapide

ce este deshidratarea
Evita deshidratarea prin 6 metode de hidratare

Deshidratarea organismului este cel mai daunator lucru pentru o viata sanatoasa. Chiar daca avem senzatia ca organismul nostru are nevoie de mai putin apa, lucrurile nu stau deloc asa. Petrecem timp afara, in temperaturi scazute si umezeala oscilanta, imbracati in

Trucuri ca sa mananci mai putin si sa iti tii greutatea sub control
Trucuri ca sa mananci mai putin

Iti tot spui ca de luni o sa incepi dieta. Sau macar o sa incepi sa mananci si mai putin. Dar parca nici nu iti dai seama unde se duc toate caloriile. Farfuria e plina cu mancare sanatoasa, dar la