Caută
Cum sa alegi crema antirid

Cum sa alegi crema antirid

Ingrijirea pielii faciale incepe inca din tinerete. Fiecare femeie isi doreste un ten cat mai luminos, cu cat mai putine riduri si cat mai rezistent la microleziunile ce apar in mod firesc de-a lungul vietii. Probabil una dintre cele mai frecvente probleme ale femeilor tine de aparitia ridurilor. Aceasta nu tine cont de varsta, studiile aratand ca micile riduri de expresie pot aparea incepand cu varsta de 20 de ani.

Pe piata exista o gama larga de creme antirid, fiecare fiind tot mai tentanta si nou sosita din laboratoarele de cercetare. Insa, exista o serie de mituri in plasa carora cadem prada, pierzand timp si bani. Iata cateva sfaturi de care trebuie sa tinem cont in momentul alegerii unei creme antirid:

  • Crema antirid ce contine antioxidanti

Simtul de zi cu zi ne indica in repetate contexte cat de benefici sunt antioxidantii. Acestea sunt substante care intarzie deteriorarea pielii prin incetinirea reactiilor de oxidare. Acestea din urma determina eliminarea radicalilor liberi care interfereaza negativ cu celulele. Antioxidanti precum: licopenul, luteina, acidul ascorbic (vitamina C), vitamina E ajuta la minimalizarea stresului oxidativ de la nivelul pielii. Astfel, cremele si lotiunile pe baza de antioxidanti au un rol important in reducerea ridurilor.

Creme antirid de la Gerovital – vezi aici

Bineinteles, alaturi de suplimentarea interna prin consumul alimentelor bogate in aceste substante: rosii, morcovi, legume verzi, fructe oleaginoase. Cu toate aceste,  este contraindicat sa abuzam chiar si de antioxidanti, excesul predispunandu-ne la alte probleme de sanatate precum cresterea riscului de cancer de plamani la fumatori.

  • Creme reglatoare celulare

Aceste creme au un efect direct de stimulare a metabolismului colagenului si productiei de fibre elastice. Colagenul este una dintre cele mai abundente proteine din corpul uman. Functia acesteia este de sustinere a oaselor, muschilor si tendoanelor. De aceea, cremele pe baza de colagen sau derivate ale unor substante (precum vitamina A) care cresc productia acestei substante sunt benefice la nivelul pielii. In plus, unii antioxidanti stimuleaza productia de colagen. Vitamina A, polipeptidele actioneaza direct asupra metabolismului colagenului si ii cresc productia.

Creme antirid de la Ivatherm – vezi aici

Asadar, printre cele mai utile substante cu rol in reducerea ridurilor sunt vitamina A (retinolul), tretinolul, acesta din urma avand un rol in protejarea semnelor produse de efectul razelor ultraviolete.

  • Creme cu efect de peeling

O alta categorie cu efect indirect in reducerea ridurilor o reprezinta cremele cu efect de gomaj (peeling). Peeling-ul chimic este o metoda de ablatie a straturilor pielii care induce activarea mecanismelor de regenerare si reparare de la nivelul acesteia. Fie ca vorbim despre peeling-ul superficial sau despre cel de adancime, efectele de estompare a ridurilor sunt verificate si in laboratoare de cercetare.

Creme antirid pentru toate tipurile de ten – vezi aici

Astfel, se pare ca in urma peeling-ului, celulele de la nivelul pielii denumite melanocite se redistribuie in mod uniform, iar productia de colagen de la nivelul epidermei este in crestere, fibrele elastice formand o retea omogena. Mai mult, se pare ca peeling-ul de adancime stimuleaza restructurarea arhitecturii dermale, ceea ce inseamna ca celulele care formeaza pielea sunt stimulate. Toate aceste modificari confera pielii fetei un aspect neted si luminos.

Iata ca putem alege creme cu efect benefic asupra reducerii ridurilor. Nu trebuie sa ne mai incredem in mituri legate de pretul ridicat sau noutatea componentelor. Important este sa ne documentam ca sa stim in ce directie merg resursele financiare, precum si daca exista un efect asupra pielii noastre.

(sursa foto: Pura Botanica)

Distribuie acum