Caută
care este pulsul normal

Care este pulsul normal

Pulsul este ritmul inimii tale, care poate varia in functie de activitatea ta fizica si emotionala. Este masurat prin numarul de batai ale inimii pe minut, iar pulsul normal reprezinta numarul de batai ale inimii pe minut in conditii de repaus. Acest numar poate varia in functie de varsta, sex, starea generala de sanatate si medicamentele pe care le luati.

Cum este masurat pulsul?

Pulsul este masurat cel mai adesea prin apasarea degetului aratator si degetul mare pe artera radiala de pe partea din afara incheieturii mainii. Acest lucru poate fi facut si la alte zone ale corpului, cum ar fi la incheietura gatului, la incheietura mainii sau la partea din spate a gatului.

Ce este pulsul normal?

Pulsul normal poate varia in functie de varsta si sex. De exemplu, adultii tineri si sanatosi au un puls normal intre 60 si 100 batai pe minut. Persoanele mai in varsta, de obicei peste 65 de ani, au un puls normal intre 60 si 90 batai pe minut. Femeile au, de obicei, un puls normal mai scazut decat barbatii.

Cum sunt influentate pulsul normal si starea de sanatate?

Starea de sanatate poate afecta pulsul normal. Un puls normal poate fi redus in cazurile de boala cronica, cum ar fi anemia sau insuficienta cardiaca congestiva. De asemenea, medicamentele pot afecta pulsul normal. De exemplu, medicamentele pentru presiunea arteriala scazuta pot scadea pulsul normal.

Cum se determina un puls anormal?

Un puls anormal se poate determina prin verificarea pulsului in repaus sau prin verificarea pulsului dupa efort fizic. Un puls anormal poate fi mai mare sau mai mic decat pulsul normal. Un puls anormal poate fi, de asemenea, neregulat, ceea ce inseamna ca nu exista un ritm regulat. Daca aveti puls anormal, ar trebui sa faceti o vizita la medic pentru diagnosticare si tratament.

Ce masuri pot fi luate pentru a mentine un puls normal?

Unul dintre cele mai bune moduri de a mentine un puls normal este sa faceti exercitii regulate. Activitatea fizica poate ajuta la mentinerea unui puls normal si sanatos. Este important sa mancati o dieta sanatoasa, sa va odihniti suficient si sa evitati factorii de stres. Daca luati medicamente, asigurati-va ca urmati recomandarile medicului.

Concluzie

Pulsul este un indicator important al starii de sanatate si ar trebui monitorizat periodic. Pulsul normal poate varia in functie de varsta, sex, starea generala de sanatate si medicamentele pe care le luati.

Exercitiile fizice regulate, o dieta sanatoasa si o odihna adecvata sunt moduri eficiente de a mentine un puls normal si sanatos. Daca aveti orice fel de simptome sau semne de puls anormal, consultati un medic pentru diagnosticare si tratament.

Distribuie acum