Caută
Yoga - beneficii fizice si spirituale

Yoga – beneficii fizice si spirituale

Unul dintre cele mai populare sporturi practicate de vedetele din toata lumea si nu numai, este yoga. Beneficiile fizice si spirituale ale acestui sport asupra organismului sunt multiple. Desi poate parea greu la inceput, yoga este un sport menit sa te relaxeze si sa te ajute sa iti gasesti echilibrul prin tehnicile de meditatie si de respiratie pe care le presupune. In sanscrita yoga inseamna „uniune” si se refera la uniunea corpului cu spiritul. Yoga se concentreaza asa cum am mai spus, atat pe starea de bine de la nivel mental, cat si pe sanatatea fizica.

O data ce vei incepe sa faci yoga vei observa ca flexibilitatea ta se va imbunatati considerabil si vei reusi sa iti gasesti echilibrul mult mai usor, dar pentru asta va trebui sa inveti sa te deconectezi de tot ce este in jurul tau si sa fii prezenta si cu mintea, nu doar cu corpul, la sedinta de yoga. Este esential sa nu te fortezi. Chiar daca nu iti vor iesi pozitiile si posturile yoga din prima, nu te descuraja. In timp, corpul tau va capata elasticitate, iar exercitiile vor deveni din ce in ce mai usor de executat.

Printre beneficiile pe care le aduce acest sport se numara:

  • imbunatatirea cartilajelor si a incheieturilor – acest sport te ajuta sa previi artrita deoarece presupune multa mobilitate si iti pune cartilajele in miscare, iar prin exercitiile facute incheieturile tale vor deveni mai flexibile.
  • previne durerea – facand yoga vei putea preveni durerile de spate si durerile musculare tocmai de aceea acest sport este indicat in special persoanelor care au un job sedentar.
  • te ajuta sa te relaxezi – activitatea fizica in general combate stresul si te ajuta sa te relaxezi, dar spre deosebire de alte sporturi, yoga te ajuta sa iti imbunatatesti ritmul cardiac si tensiunea arteriala prin exercitiile de respiratie pe care le presupune, exercitii menite sa iti limpezeasca mintea si sa elimine stresul. Totodata, aceste exercitii de respiratie sunt ideale pentru cei care sufera de astm.
  • previne depresia, insomniile si reduce anxietatea – yoga nu este un simplu sport; este o terapie pentru corp si suflet deoarece imbunatateste calitatea vietii, calmeaza sistemul nervos, relaxeaza muschii si imbunatateste conditia fizica. Persoanele care practica yoga trec mai usor peste starile depresive, au un somn mai bun si sunt mai fericite ( prin cresterea nivelului de serotonina – substanta denumita si „hormonul fericirii” ).

Practicand yoga iti vei cunoaste mai bine corpul, iti vei testa limitele si vei reusi sa depasesti mai usor momentele tensionate din viata de zi cu zi. Circulatia sangelui va fi imbunatatita, problemele digestive vor fi reduse, respiratia va fi imbunatatita lucru ce duce la reducerea simptomelor alergiilor, iar nivelul de concentrare va creste considerabil. Practica asadar yoga cu regularitate si imbunatateste-ti sanatatea fizica, mentala si spirituala.

Distribuie acum