Caută
Remedii impotriva transpiratiei excesive

Remedii impotriva transpiratiei excesive

Deranjanta pentru oricine, mai ales cand nu pare justificata, transpiratia excesiva ne compromite tinuta preferata. In plus, ne poate da batai de cap chiar si in sezonul rece.

Cosmetice naturale, fara parabeni, impotriva transpiratiei – vezi AICI

Cunoscuta drept hiperhidroza, transpiratia in exces este o problema destul de comuna. Desi poate ascunde probleme medicale mai serioase, de cele mai multe ori, hiperhidroza este de natura primara.  Acest lucru inseamna ca este independenta de alte probleme. Din fericire, exista cateva remedii pentru a reduce transpiratia in exces.

Antiperspirantele cu clorura de aluminiu diminueaza transpiratia

Unul dintre cele mai recomandate remedii medicale este antiperspirantul cu clorura de aluminiu. Utilizarea este destul de controversata deoarece unele studii au aratat o asociere intre clorura de aluminiu si efecte negative precum cancer. Cu toate acestea, este nevoie de mai multe studii pentru a confirma acest rezultat.

Medicii dermatologi recomanda acest remediu in cazuri severe sau deranjante de hiperhidroza. Clorura de aluminiu blocheaza glandele sudoripare, impiedicand transpiratia in exces.

Piatra de alaun este eficienta in reducerea transpiratiei

Daca nu dorim sa riscam si sa ne avantam in apelarea la solutii mai controversate, putem apela la piatra de alaun (gasesti AICI deodorant cu piatra de alaun). Acesta este un deodorant mineral sub forma de cristale si are avantajul ca nu lasa urme pe haine, are efect antiseptic si antibacterial.

Acesta are mai degraba un rol asemanator deodorantului, adica previne mirosul. Functia de antiperspirant este mai redusa, acest lucru inseamna ca piatra de alaun nu impiedica complet secretarea transpiratiei.

Dusurile reci combat hiperhidroza

Desi nu este un efect dovedit stiintific, utilizarea dusurilor reci ajuta la inchiderea porilor si in plus, imbunatateste circulatia. Poti focaliza dusul rece in zonele in care transpiri mai mult. Efectul este mai degraba local, adica te racoreste si transmite semnalul ca temperatura este suficient de scazuta incat sa nu fie nevoie ca organismul sa transpire ca sa se racoreasca.

Nu e nevoie sa faci un dus complet la temperatura rece, poti sa si alternezi jeturi de apa calda cu apa rece. Astfel, o sa ai o senzatie de vitalitate si energie.

Toxina botulinica reduce transpiratia in exces

Un tratament deosebit de eficient il reprezinta injectiile cu toxina botulinica. Acestea blocheaza impulsurile nervoase care conduc la activarea glandelor sudoripare. Efectele injectiilor dureaza aproximativ 6-12 luni. Procedurile dureaza intre 35 si 40 minute si este bine sa fie facute dupa ce ai cerut parerea unui medic.

Tehnicile de relaxare si psihoterapia ajuta la controlarea stresului

Hiperhidroza poate sa fie si de natura psihogena. Acest lucru inseamna ca transpiram in conditii de stres, cand suntem foarte anxiosi sau avem alte emotii negative sau pozitive intense.

In conditii in care ne simtim amenintati de un posibil pericol (un exemplu fiind discutii cu persoane importante sau sedinte la birou), vom transpira deoarece sistemul nervos se pregateste pentru a face fata stresului. Daca se dovedeste ca transpiram in exces in situatii in care trebuie sa discutam cu o persoana cu autoritate sau cand trebuie sa incercam un lucru nou, putem apela la cateva metode de relaxare la birou.

Distribuie acum