Caută
Cum sa ne amenajam casa de Craciun. Sfaturi si tendinte

Ornamente de iarna in 2018. Sfaturi si tendinte de Craciun

Sarbatoarea Craciunului este prilej de a petrece clipe minunate alaturi de cei dragi si de rememorare a noptii Nasterii Domnului. Pentru ca atmosfera sa fie desavarsita, decorarea casei cu toate elementele de sarbatoare trebuie sa pastreze elemente care sa confere caldura, confort si bucurie. Ca in fiecare an, designerii propun o anumita armonie a detaliilor in aceasta privinta, asa ca va prezentam in cele de mai jos cateva idei de baza.

Daca in anii trecuti sarbatorile de iarna erau pretext de combinatii zglobii intre culori si materiale decorative, Craciunul anului 2018 va fi caracterizat de accesorii si materiale in culori neutre.

Decoratii de Craciun in culori neutre

Bradul si sufrageria in care il vom astepta cu sufletul la gura pe Mos Craciun poate fi perfect accesorizat discret si elegant. Alegeti in acest scop nuante de pamant, maro-cafeniu, negru, cu irizatii metalice asemanatoare aurului, argintului sau cuprului. Va puteti juca, in schimb cu texturile, formele si dimensiunile accesoriilor atasate.

De pilda, un detaliu special pentru decoratii de Craciun in acest an este folosirea globurilor de toate dimensiunile. Nu mai e nevoie sa le avem pe toate egale si simetrice. Dimpotriva, pot sta in brad alaturi globuri mai mari langa globuri mai mici. Cautati globuri de Craciun decorate cu ingeri, cu sfinti, Cei trei Magi, reni sau alte personaje de iarna din legende si povesti. Aranjati-le aleatoriu pe crengutele de brad sau prin casa. Obtineti decoratii de Craciun atragatoare.

Ce beculete de Craciun se “poarta” in pom

Beculetele de Craciun nu isi vor pierde niciodata farmecul, mai ales in ochii copiilor. Totusi, designerii recomanda ca de aceasta data sa ne dotam “arsenalul” de iarna cu seturi de beculete albe. Sunt ultrarafinate si se adapteaza perfect oricarui aranjament. Cu atat mai mult cu cat vor orna crengutele de brad din sufragerie, amintind de eleganta brazilor de Craciun din alte vremuri, cand se foloseau cu mare stil atat de romanticele lumanarele.

Un asemenea set de lumini albe va putea fi utilizat de sarbatori multi ani de acum inainte, fara teama ca ar fi desuet sau ca nu s-ar asorta cu alte accesorii de Craciun.

Ornamente de iarna din materiale naturale

Ornamentele de iarna din materiale naturale sunt foarte apreciate in aceasta perioada chiar si in privinta ornarii brandului de Craciun. Ca urmare, se recomanda combinatiile eclectice. Putem alatura accesorii de lemn, iuta, in sau lana cu ornamente moderne. Va rezulta un brad de Craciun in tendinte sezonului de iarna 2018-2019.

Realizarea acestora poate fi prilej de rememorare a orelor de lucru manual din clasele primare de altadata. Mai exact, din anii in care copiii erau invatati sa mestereasca accesorii “de pom” din nuci invelite in staniol. La fel, se foloseau conuri de brad sau pin poleite in cele mai neasteptate culori. Sau, in aceeasi idee, putem insira ghirlande minunate din materiale pe care le avem prin casa.

Anti-brazi de Craciun

Daca va doriti un decor cu personalitate, si in acest an sunt la mare cautare pomii de Craciun simbolici sau anti-brazi de Craciun. De fapt, acestia nu mai sunt brazi, ci alte obiecte sau imagini care ii sugereaza. Puteti alege sa atarnati globuri si beculete pe o creanga sprijinita de perete. Un alt brad modern ar fi alcatuit dintr-un morman artistic de carti. O tendinta a ultimilor ani este construirea pe perete a unor imagini care sugereaza forma unor brazi. Acestea pot fi realizate, de pilda, din instalatii electrice. Alti designeri au lansat ideea atarnarii de tavan a unor globuri care sa ia forma unui brad.

Toate acestea au ca scop ideea ca trebuie sa avem grija de mediul inconjurator, descurajand consumul. Astfel, putem reduce taierile dramatice de brazi din preajma sarbatorilor de iarna.

O alta idee ingenioasa lansata in acelasi context este folosirea plantelor de apartament ca “pomi” de iarna. Pentru aceasta, cele de tip arbusti vor fi “imbracate” in globuri si luminite ca niste brazi in toata regula. Pentru decorarea plantelor de mici dimensiuni, este suficient sa le includem intr-un aranjament de mare arta care sa includa accesorii traditionale. Acestea pot fi atat clasicele globuri si stelute, cat si ghirlande, precum si nuci si conuri poleite in argintiu sau auriu.

Una peste alta, decorarea bradului si a casei in preajma sarbatorilor de iarna nu sunt decat prilej de munca in echipa alaturi de cei dragi. La care se adauga o doza buna de exercitiu de imaginatie. Tendintele sunt doar pretexte pentru a crea frumusete, armonie si veselie in jur, asa ca bucurati-va din plin de aceasta perioada binecuvantata a anului!

(sursa foto: Interior Exterior Home Decorating Ideas)

Distribuie acum