Daca vrei un mic dejun sanatos, evita aceste alimente!

Daca vrei un mic dejun sanatos, evita aceste alimente!

Sumar articol

Considerata una dintre cele mai importante mese, micul dejun reprezinta portia de energie si aliatul pentru o silueta supla. Nevoia noastra de a obtine aceste beneficii ne-a condus, pe parcursul anilor, la alegeri mai mult sau mai putin bune.

Diete celebre sarace in grasimi sau increderea in alimente asa-zise detoxifiante au devenit tot mai populare. Chiar astazi ne putem intreba “Pana la urma, ce trebuie sa evit la micul dejun?” Pe buna dreptate, aceasta intrebare isi face loc in mintile noastre.

Conform cercetarilor, exista, intr-adevar o serie de alimente daunatoare. Iata ce sa eviti la micul dejun:

Cereale cu lapte

Celebrul mic dejun american este contraindicat, nu doar daca ne dorim sa scapam de cateva kilograme in plus. Cerealele, mai ales cele indulcite si expandate au un continut ridicat de zahar. Laptele dulce contine si el lactoza (o categorie de zahar).

Studiile au aratat ca cei care consuma dimineata cereale cu lapte sunt mai tentati si se aleg cu mai multe pofte pentru alimente interzise la ora pranzului (dulciuri, produse de patiserie). Cerealele nu contin suficiente proteine care sa ne mentina satietatea, nici suficiente minerale care sa ne aduca aportul de nutrienti. In plus, laptele dulce nu este cea mai buna sursa de calciu, alte alimente avand un continut mai ridicat si mai usor de absorbit: sardine, iaurt integral, branzeturi si cascaval.

Fresh-uri de fructe

Un alt mit al micului dejun asa zis “detoxifiant” supraevalueaza sucurile de fructe. Cu toate ca fructele sunt recomandata in prima parte a zilei, avand zaharuri usor asimilabile, ele devin mai putin utile sub forma de suc. Si acest lucru se datoreaza procesului de stoarcere care elimina coaja si pulpa fructelor. In acestea se gaseste un continut de fibre, benefic pentru sanatatea colonului si mentinerea satietatii. Astfel, tot ce facem este sa consumam zahar cu apa sub forma de fresh. In plus, unele studii arata ca fresh-urile contribuie chiar la cresterea in greutate. Efectul este mai lent, ele avand aceeasi functie ca si cerealele indulcite – stimularea poftei pentru si mai multe alimente dulci.

Iaurt degresat indulcit

Un alt aliment de evitat la micul dejun este celebrul iaurt degresat. Chiar daca este sau nu indulcit, acesta are un continut mai mare de lactoza. In plus, nefiind bogat in grasimi, nu ne tine de foame si nu confera nici satisfactia derivata din textura cremoasa. Unele studii au aratat ca alimentele cremoase sunt mai satisfacatoare si prin acest mecanism de inducere a placerii, pot determina oamenii sa se sature mai repede. In plus, grasimile regasite in iaurtul integral sau grecesc nu au un rol atat de negativ asupra colesterolului. Se pare ca principalul “vinovat” in producerea colesterolului daunator este propriul corp aflat sub incidenta stresului.

Fructe acide

Desi sanatoase, fructele acide, si-anume portocale, lamai, grapefruit, ananas, rosii sunt destul de iritante pe stomacul gol. Ele pot cauza crampe si reflux si unele studii au aratat ca intarzie absobtia calciului in oase. O dieta cu alimente acidice afecteaza si rinichii, crescand riscul pentru formarea pietrelor.

Inca nedumerita cu privire la ce sa mananci la prima masa a zilei? Ia in calcul aceste cinci variante pentru un mic dejun hranitor si savuros.

(sursa foto: The Independent)

Distribuie acum