Caută
Maldive, paradisul vacantelor exotice

Maldive, paradisul vacantelor exotice

Cine nu viseaza la o evadare intr-o lume perfecta, cu ape turcoaz si plaje intinse, recifuri de corali, apusuri ca in filmele de animatie si experiente diferite de tot ce se poate experimenta in aceasta lume?

Un sejur in arhipelagul Maldive poate fi cea mai nimerita alegere pentru concediu sau luna de miere, mai ales ca multe companii aeriene si agentii turistice au oferte mai ispititoare ca oricand pentru aceasta zona.

Este cel mai mic stat din Asia, are cea mai joasa altitudine din lume si este formata dintr-o puzderie de insule risipite peste Oceanul Indian. Simti adierea paradisului inca de cand cobori din avion si toate problemele, oboseala si apasarile acumulate intr-un an de munca se risipesc intr-o secunda, pentru ca in Maldive turistii sunt doar ei cu soarele, apa cristalina, cerul si peisajul de vis cu palmieri si plante exotice in fundal. Localnicii dau impresia ca traiesc pentru a le face oaspetilor sederea mai usoara si totul conspira parca in acest scop.

Cazare in Maldive incepand de la 17 euro – vezi aici oferte

Transportul de la aeroportul din Male se face cu diverse ambarcatiuni sau cu hidroplanul, iar pentru cazare se poate alege dintr-o mare varietate de constructii situate chiar pe apa, cu acces direct la recifuri de corali, vile inconjurate de gradini luxuriante ca-n povesti sau bungalow-uri amplasate direct pe plaja. Hotelurile sunt dotate cu plaje proprii si facilitati pentru sporturi nautice. Cele mai multe ofera acces foarte usor catre principalele atractii turistice din zona.

Gastronomia din Maldive ofera, de asemenea, experiente foarte intense. Bucataria are la baza peste si orezul, insa intr-o varietate uluitoare, iar condimentele aduc note extreme oricarei degustari. Puteti incerca aici pe propria piele stilul de viata asiatic, in care mancarea picanta aduce, contrar asteptarilor, un plus de protectie impotriva temperaturilor extrem de ridicate. Conform traditiilor si normelor locale de trai, consumul de alcool este permis doar in hoteluri.

Vacanta in Maldive, avion si cazare de la 869 euro – vezi aici oferte

Daca vreti sa gustati din plin specificul local, o incursiune in piata de peste din Male poate fi o experienta vibranta. Pentru a evita caldura excesiva, se recomanda ca vizita sa se faca dupa masa tarziu, acesta fiind si momentul de maxima aglomeratie, in care localnicii isi targuiesc produsele alese cu pescarii si vanzatorii locului. Totul se petrece foarte rapid, intr-un ritm fascinant.

Toate plajele din Maldive sunt perfecte, cu ape linistite si stravezii si nisip fin, iar pentru iubitorii sporturilor acvatice se afla aici un centru de scufundari numit Bluetribe Moofushi unde se poate practica scuba diving, windsurfing, snorkeling, plimbari cu diverse ambarcatiuni. Tot aici se organizeaza excursii unice in care puteti naviga printre rechini-balena si alte vietati marine.

Centrele spa au oferte extre de variate, multe unice in lume, cu o varietate uimitoare de tehnici de masaj, terapii traditionale, practici din medicina alternativa sau avangardista.

Intre obiectivele care se cer vizitate, capitala Male ocupa unul din primele locuri. Arhitectura caracteristica zonei musulmane este reprezentata aici de palatul prezidential, de moscheea Grand Friday Mosque, Hukuru Miskiiy (Vechea Moschee de Vineri), sau de Muzeul National. Acesta din urma ofera o incursiune in istoria extraordinara a insulei.

Resedinta popularului sultan Mohamed Thankurufaan este, de asemenea, un obiectiv interesant al acestei zone. Se numeste Utheemu Ganduvaru si se afla in insula Utheemu.

Nu in ultimul rand, apele oceanului sunt atat de interesante, incat nu le veti uita niciodata. Se recomanda scufundarile in zona recifului HP, considerat cel mai interesant loc de practicat scuba diving din Asia, pentru ca, pe langa privelistea unica a coralilor, ofera si sansa de a urmari bancuri intregi de pesti, in toate culorile pamantului.

In serile de vacanta in Maldive puteti sa va bucurati din plin de bioluminescenta, spectaculosul fenomen care face ca apele oceanului sa para cuprinse de o lumina magica, creata de prezenta in zona a filoplanctonului in reactie cu oxigenul.

(sursa foto: Wandering Trader)

Distribuie acum