Caută
Cum porti puloverul in aceasta iarna. Trenduri ale sezonului 2017-2018

Cum porti puloverul in aceasta iarna

Sunt moi, calduroase si, de ce sa nu recunoastem, din ce in ce mai stylish in ultimii ani. In acest sezon se poarta texturile si culorile naturale, in croieli care variaza de la clasic la avangardist. Sezonul rece vine cu o multime de reinterpretari ale unor motive retro, dar si cu modele noi, confortabile si delicate.

Nu ne-am putea imagina o iarna fara puloverele de zi cu zi, pretext pentru tinute mereu noi, reinventate. Popularitatea celor supradimensionate merge mai departe si in acest sezon. Desi la prima vedere par incomode si lipsite de feminitate, acestea sunt de fapt foarte usor de integrat intr-o mare diversitate de tinute.

Pulovere supradimensionate, in nuante misterioase

Puloverele supradimensionate sunt si extrem de comode, oferindu-le celor care le poarta o mare libertate de miscare si un aer usor rebel.

Nu este nevoie sa cauti o marime potrivita, iar lana si angora le confera o “aura” pufoasa, pe langa confortul termic specific. In aceasta iarna alegeti-le in nuante cu umbre intense, cum ar fi cele de albastru-bleumarin sau rosu-rubiniu. Puteti purta in aceasta iarna pulovere mari, tricotate, cu modele masculine, pentru o alura fashion.

Se poarta pulovere scurte in croieli simple

O alta noutate a sezonului sunt puloverele scurte. Sunt croite in linii clasice, de o simplitate care iti taie respiratia si se pot purta fara grija ca piese de baza ale tinutelor business. Arata minunat peste fuste drepte pana la nivelul genunchilor, dar si cu pantaloni evazati largi, prinsi cu centura. Pot sublinia o silueta fina prin alaturarea unor articole cu talie foarte inalta.

La cealalta extrema sunt bluzele lungi, asimetrice, care se pot purta foarte bine si ca rochii. Ambele croieli sunt incantatoare daca este aleasa culoarea alba.

Bluze cu maneci largi, vedete ale sezonului

In trendul sezonului se afla la loc de cinste puloverele cu maneci largi. Fie ca sunt stranse la incheietura, intr-o croiala delicata, fie ca au o forma de tip clopot, aceste detalii reinterpreteaza cu mare clasa modele care faceau furori in anii ’60-’70.

Cautati in magazine pulovere de acest fel scurte si stranse pe talie sau, dimpotriva, largi, in falduri cuminti, pana la nivelul soldurilor. Se pot purta fara grija cu jeans, dar si cu pantaloni de piele sau fuste lucioase, cu talie inalta.

Gulerele in forma de V revin pe “baricade”

Un detaliu chic al puloverelor anului este gulerul in forma de V. Avantajeaza aproape orice tip de ten si forma a fetei si, in plus, aduce un plus de confort puloverului purtat. Este in trend sa porti o bluza cu un asemenea guler, asezonat cu motive geometrice in zig-zag.

Iarna asta se poarta puloverul cu guler rulat

O alta revenire in forta este cea a puloverului cu guler rulat, cel care se numeau la noi helanca sau roller. Este foarte stylish sa il porti, de exemplu, pe sub o rochie sarafan. Alege un pulover cu guler rulat in nuante de rosu, gri, alb galbui sau, cel mai rafinat, negru. Tinutele all black sunt inca de mare actualitate, iar acest tip de pulover le aduc o nota in plus de personalitate.

Pulovere cu animale si pasari pentru iarna

In privinta culorilor, pe primul loc in topul alegerilor ar trebui sa vie rosul vibrant, culoarea acestui sezon. Designerii recomanda si culorile inchise, ori, dimpotriva, albe, in combinatii monocrome.

Se poarta mult si aplicatiile, mai ales asa numitul stil lurex, cu fir pretios tesut in bluza in diverse linii. In acest caz se recomanda alegerea celor albastru inchis, gri perla sau neutru. Pasarile si animalele – mai ales cateii – sunt motive foarte apreciate in acest sezon in materie de pulovere. Nu evitati nici modelele cu aplicatii multicolore sau chiar pietre colorate.

Texturile naturale nu se demodeaza niciodata

Una peste alta, este de preferat sa cauti mereu materiale naturale, usoare si calduroase pentru pulovere. Cele sintetice sunt mai usor de intretinut, insa favorizeaza transpiratia, pierderile de caldura si pot genera mirosuri dezagreabile. Puteti alege si pulovere sub forma de veste. Acestea trebuie sa se asorteze perfect cu fusta si bluza.

Revin la moda dupa cateva decenii alaturarea vestelor cu brose. Sunt bijuterii care confera originalitate si stil tinutelor simple. Alegeti-va, de exemplu, o brosa in forma de crizantema. Va fi bijuteria sezonului de toamna-iarna, potrivita oricarei combinatii vestimentare care include si un pulover.

(sursa foto: Fashion Style Mag)

Distribuie acum