Daca pana nu demult nu se punea problema sa purtam bijuterii din cupru, in ultimii ani acest metal a devenit din ce in ce mai apreciat. Culoarea fascinanta si modelele inedite au cucerit publicul, la fel si posibilele valente terapeutice ale cuprului.
A intrat spectaculos in industria fashion o data cu bijuteriile masive, asa numitele accesorii blig-bling. Il regasim in cerceii uriasi reveniti din moda anilor ’80, in exuberantele coliere statement, dar si in brose, inele sau bratari create de artisti.
Aramiul acestui metal si frumuserea neasteptata a bijuteriilor create din cupru il plaseaza in topul preferintele iubitoarelor de podoabe din toata lumea. Regasim frumusetea artei bijuterilor din timpuri foarte vechi. Multe din bijuteriile din rafturile magazinelor sunt inspirate de modele descoperite in tezaure antice.
Colectie ii traditionale
Tu la ce asortezi o ie?
Originalitate garantata
Constatam ca se mai pot “inventa” noi forme, dimensiuni si texturi in materie de accesorii. Este un material versatil care poate sa evidentieze orice tip de tinuta.
Te scapa de motononia bijuteriilor de aur sau argint. Iti aduce o nota originala si poti crea tinute inspirate de inelul, bratara sau cerceii din cupru. Nu vei mai fi expusa la jafuri. Hotii nu sunt atrasi de materialele ieftine. Este foarte putin probabil sa porti aceleasi modele cu altcineva.
Bijuteriile de cupru se produc in stocuri foarte limitate. De multe ori, putem gasi la targurile de mestesuguri accesorii dupa acelasi model, insa nici unul nu seamana cu celalalt.
Cum evitam oxidarea bijuteriilor de cupru
La fel ca argintul, cuprul oxideaza foarte repede. Isi schimba culoarea si poate lasa dare inchise la culoare pe piele. Uneori este o urmare a reactiei metalului cu aerul, cu secretiile pielii, dar si cu cremele si parfumurile pe care ni le aplicam.
Ca sa nu avem de-a face cu oxidarea, este recomandat sa nu purtam o bijuterie zile in sir, ci sa alternam in fiecare zi cu alte accesorii. De asemenea, articolele din cupru nu se poarta in zilele calduroase. Nici atunci cand ne apropiem constant de suprafete care emana caldura.
Colectie ii traditionale
Tu la ce asortezi o ie?
In magazinele de specialitate se gasesc solutii sau creme antioxidante care se aplica pe obiectele din cupru, dupa se aplica cu un lac special. Acesta se achizitioneaza de la acelasi tip de magazine.
Bijuteriile din cupru regleaza energiile
In alta ordine de idei, se spune ca acest metal ar avea valente terapeutice, amelioreaza efectele artritei si regleaza metabolismul. De asemenea, ar avea efect antimicrobian si rol de protectie energetica.
In mediile de specialitate se vorbeste chiar si despre cuproterapie. Se aplica placute de cupru in anumite perioade deasupra unor zone bolnave pentru a regla campul magnetic corespunzator. De asemenea, purtarea de bijuterii din cupru ar regla energiile pozitive si ar bloca “scurgerea” lor din organism.
Combinatii in bijuterii
Este considerat un metal norocos, iar asta il face potrivit pentru orice combinatie cu alte elemente.
In privinta bijuteriilor, cuprul poate fi alaturat in proportii echilibrate cu argintul, alama, alpaca sau alte metale. Regula combinarii podoabelor din mai multe metale prevede ca nici unul nu trebui sa le domine pe celalalte. I se pot alatura pietre semipretioase, chihlimbar sau cristale.
Colectie ii traditionale
Tu la ce asortezi o ie?
(sursa foto: Heavy Editorial)