Caută
ingrijirea articolelor din blana

Trucuri pentru ingrijirea hainelor de blana

Hainele, caciulile, gulerele si cizmele din blana ne sunt aliati de nadejde in iernile friguroase. Mai mult parca decat orice alt material, blana are proprietati reale de aparare fata de temperaturile scazute, asa ca o regasim intr-o mare varietate de articole de sezon.

Acestea nu sunt insa chiar atat de usor de intretinut. La cea mai mica greseala la curatare putem sa ii distrugem textura si proprietatile. Ca sa evitam sa patim asta, e bine sa luam aminte la cateva trucuri de ingrijire a hainelor de blana naturala.

Ca orice material 100% natural, hainele din blana sunt calduroase, ne feresc de transpiratie si senzatii neplacute si sunt deosebit de longevive. Aceasta insa cu conditia sa fie pastrate si intretinute asa cum trebuie.

Intretinerea si curatarea hainelor de blana

O haina din blana naturala este o investitie serioasa, pe termen lung, asa ca nu faceti alegeri in graba. Pregatiti-va un buget generos si luati-va timp pentru prospectarea pietei.

Documentati-va temeinic in privinta producatorului hainei pe care doriti sa o cumparati. Intretinerea si curatarea hainelor de blana poate fi simpla daca urmam cateva sfaturi simple. Informati-va asupra provenientei blanii si a modului in care se fac sacrificarile de animale. Cercetati cu atentie croiala, cusaturile si etichetele hainei. Daca aveti indoieli asupra calitatii si provenientei hainei respective, e mai bine sa renuntati la ea. Indreptati-va atentia spre un alt producator, mai de incredere.

Probati hainele pana cand o gasiti pe cea mai potrivita. Fiind vorba despre un articol de iarna, e bine sa fie putin mai larga, ca sa puteti purta articole groase pe sub ea. Nu exagerati insa, mai ales ca o haina prea larga permite pierderea de caldura si patrunderea frigului.

Alegeti culoarea, forma si croiala hainei de blana naturala avand in vedere faptul ca o veti purta mai multe ierni. Daca alegeti una in culoarea anului, de pilda, e posibil ca in sezonul friguros urmator sa vi se para demodata si sa evitati sa o mai purtati. Este un motiv bun sa va indreptati spre modele mai clasice, care sa reflecte stilul dumneavoastra personal, indiferent de moda si tendinte.

Regulile sunt valabile si in cazul in care veti achizitiona incaltaminte cu blana naturala. Este important sa va simtiti confortabil in perechea aleasa, sa fie trainica si sa nu pareti “din alt film” daca o purtati si anul viitor.

Cum se pastreaza hainele din blana naturala

De multe ori ne-am intrebat cum se pastreaza hainele din blana naturala, fara a le strica sau deterioara aspectul.

Hainele, cizmele si bocancii din blana naturala sunt articole care au nevoie de conditii mai speciale. Nu pot fi stivuite, de exemplu, in saci de plastic peste vara, sub greutatea altor lucruri. Dimpotriva, au nevoie de un loc al lor, incapator si aerisit, ferit de molii si de razele directe ale soarelui. Cum se pastreaza hainele din blana naturala tine de cata grija avem noi de ele.

Atunci cand achizitionati o haina din blana luati-i si o husa de calitate in care sa se pastreze asa cum va doriti. La fel, pastrati cutia cizmelor cu blana si tineti-le acolo. In acest din urma caz, e bine sa le pastrati cu ghemotoace de hartie inauntru, ca sa nu se deformeze.

Moliile sunt foarte incantate de materialele naturale si cu atat mai mult de hainele din blana. Ca sa le evitati, aerisiti des dulapurile, lasati hainele sa se “bucure” din cand in cand de aer proaspat si lumina de la geam. Plasati strategic solutii anti-molii cum ar fi buchetelele si pernitele cu lavanda sau bilutele parfumate din cedru. Evitati pe cat posibil solutiile chimice si mai ales naftalina, atat de toxica si urat mirositoare.

Cum se curata hainele din blana naturala

Hainele si incaltarile din blana care au la exterior piele intoarsa se curata in mod curent cu o carpa moale inmuiata in solutie de apa cu otet. Aceasta are rolul de a indeparta murdaria, si, totodata, de a improspata culorile. Daca v-a prins o ploaie in haina de blana, puneti-o rapid intr-un spatiu in care se poate usca treptat. Evitati sa o plasati pe calorifer sau in apropierea unor surse de caldura, oricare ar fi ele. Riscati sa se turteasca si sa isi piarda apoi firele.

Cum se curata hainele din blana naturala? Petele de pe blana se scot cu o laveta cu apa calda. Daca persista, puteti folosi o felie de cartof pentru “absorbirea” impuritatilor. Daca e vorba de o haina din blana alba, aceasta se presara cu talc sau faina, putin incalzite in prealabil. Lasati praful sa actioneze cateva minute, apoi indepartati-l. Vor disparea si petele nedorite. Daca acestea sunt mai vechi si nu se lasa duse, incercati sa folositi praf de amidon, dupa aceleasi indicatii.

Acestea sunt doar cateva trucuri despre cum se curata hainele din blana naturala. Nu in ultimul rand, folositi cu incredere produsele de intretinere care se vand in magazinele de blanuri si in cele de incaltaminte pentru fiecare material si culoare in parte.

(sursa foto: Soulis Furs)

Distribuie acum