Caută
Cum scrii mesaje de Craciun cu bun gust

Cum scrii mesaje de Craciun cu bun gust

Suntem deja in luna cadourilor si ne apropiem repede de Craciun. Este vremea in care ne amintim de cei cunoscuti si vrem sa le transmitem ganduri bune. Dar probabil ne gandim la noi cand primim mesaje de Craciun bine intentionate, dar complet lipsite de emotie. Si parca ne surprindem schitand un zambet de complezenta si o replica precum “Frumos din partea ei/lui.”

Un scenariu cunoscut pe care il reiteram in fiecare an de Craciun. Si daca noi avem aceste reactii, ceilalti cum se simt oare? Nu ar fi mai placut sa le transmitem urari autentice si pline de sinceritate? Cu siguranta ne dorim acest lucru, insa nu avem cu totii talent la texte de sarbatori. Si nici nu trebuie, daca urmam sfaturi utile. Iata cum scrii mesaje de Craciun cu bun gust.

Nu impresiona si mizeaza pe sinceritate

Din comoditate si dorinta de a nu da gres, multi oameni mizeaza pe formularea clasica de Craciun. Sigur, este esential sa transmiti ideea centrala, de aceea e bine sa urezi clasicul “Craciun fericit!” sau in forma mai spirituala “Sarbatori pline de lumina!”. Dar daca vei scrie doar asta, e probabil ca destinatarul sa nu se sinchiseasca sa citeasca mesajul tau.

Nu te hazarda sa urezi numai bogatii, sanatate maxima pana la 100 de ani si implinirea a absolut tuturor dorintelor. Nu sunt mesaje realiste si oricat de mult ne place sa le uram, oamenii au ajuns aproape insensibili la ele. Si pe buna dreptate. Mai degraba pastreaza “Craciun fericit” si adauga urari mai realiste, in functie de recipient.

Ureaza ganduri bune generale si formuleaza specific

E important sa nu pierzi ideea centrala, chiar urarea de Craciun. Si pentru ca cei mai multi dintre noi nu avem un talent deosebit la scris, ramanem cantonati in acelasi “Craciun fericit!”, urmat de urari cu privire la sanatate, belsug si impliniri. E recomandat sa pastrezi ideea generala, dar sa faci un efort sa formulezi specific. Alege sa ii urezi bucurii alaturi de cel mic, unei tinere mamici si recapatarea fortelor si energiei unui varstnic.

Nu te angaja in urari neinformate

Nu pica in tentatia de a face urari de Craciun pompoase, mai ales daca nu mai esti in contact cu destinatarul. Acest lucru va da impresia unei urari neglijente si false. Daca nu stii ce lucreaza sau daca este sau nu casatorit, e mai precaut sa te legi de detalii reprezentative, indiferent de rolul social sau familial al recipientului. Poti sa scrii despre sanatate, implinire, realizare de sine si forte proaspete in viata.

Foloseste umorul politicos

Mesajele de Craciun amuzante sunt cu dus si intors. Ele pot fi trimise in functie de relatia cu recipientul. Daca vrei sa fii tinut minte in mod umoristic, poti opta pentru umorul sarcastic, daca ai o relatie joviala sau mai apropiata cu destinatarul. Daca vrei sa aduci zambetul pe buze colegilor de lucru sau sefului tau, alege umorul politicos, destinat sa puna in valoare caracteristici apreciate la acesta. Nu vei da gres nici cu mesajele de Craciun amuzante.

Alege timing-ul potrivit pentru mesaje de Craciun

Daca vei trimite mesajul la prima ora a diminetii de Craciun, risti sa deranjezi. In plus, poate parea un gest automatizat, ca si cum ai vrea sa scapi si de sarcina asta. Daca il vei trimite in jurul serii, el va fi citit mai tarziu, cel mai probabil. Este ora la care oamenii prefera sa petreaca Craciunul in familie. Poti sa trimiti mesajele de Craciun imediat dupa ora pranzului. Atunci oamenii sunt in tranzitie si mai dispusi sa il citeasca. Nu exista o regula, insa ai grija sa nu trimiti mesajele la ore extreme.

(sursa foto: sacblackchamber)

Distribuie acum