Caută
Cu cortul prin Romania. Idei de camping

Cu cortul prin Romania. Idei de camping

Vacanta cu cortul prin Romania poate parea cam rustica, chiar inconfortabila. Acest tip de turism nu e foarte popular inca in Romania, insa cei care il practica au foarte multe argumente in favoarea acestei alegeri. E sanatos, palpitant si nici o vacanta nu seamana cu alta. Si la noi in tara sunt cateva zone amenajate pentru camping pentru acest gen de experienta.

Inca nu ai un cort? Gasesti AICI mai multe modele

Turismul la camping se practica si in perioada comunismului, ba chiar era promovat in almanahurile vremii. Cele mai multe asemenea locuri s-au degradat sau au primit alte destinatii inca din anii ’90, asa ca vechea oferta nu este foarte variata. Au aparut, in schimb, multe amenajari noi, gandite si pentru gusturile pretentioase ale celor obisnuiti cu conditiile din strainatate.

Prahova are doua zone de camping

In judetul Prahova functioneaza in sezonul cald doua zone de camping. Este vorba de Valea Cerbului, in zona statiunii Busteni si de campingul “Mos Martin” din statiunea Cheia. Ambele locatii gazduiesc de primavara si pana toamna o adevarata comunitate de iubitori ai traiului in aer liber.

Acestia vin cu rulote, cu asa-numitele Van-uri sau pur si simplu cu cortul. Sunt echipati cu tot ce e nevoie si isi aduc adesea si animalele de companie cu ei. Chiria pentru campare in prima zona este de 10 lei pe zi. La Mos Martin costa 15 lei si are avantajul accesului la o zona de pescuit.

Camping la Colibita

Salbaticia muntelui si splendoarea lacului atrag in sezonul cald mii de turisti iubitori de camping la Colibita, in judetul Bistrita.

Face parte din Parcul National Muntii Rodnei, un adevarat rai al iubitorilor drumetiilor si traseelor montane. Camparea se poate face in curtea unor pensiuni care au in oferta si aceasta posibilitate.

Cu cortul la malul Marii Negre

Aerosoli, rasarituri de soare si somn lin in ambianta de valuri. Sunt cateva avantaje daca alegi sa petreci cateva zile cu cortul, la malul Marii Negre. Se poate sta, pur si simplu, in zone mai izolate, insa in conditii nu prea sigure. Exista insa si zone special amenajate pentru asta.

La Mamaia, 2 Mai sau Vama Veche, va puteti caza in campinguri in care aveti atat paza, cat si acces la apa si electricitate. Tot aici puteti sa va puneti cortul sau rulota in gradinile oamenilor, dotate, de asemenea, cu dusuri si bucatarii comune.

Calatorii cu cortul in Maramures

Cei care planuiesc calatorii cu cortul in Maramures au la dispozitie un spatiu amenajat la Borsa Turism, practic in gradina pensiunii cu acelasi nume. Nu lipsesc din dotare toaletele si dusurile. In oferta de aici se afla si casute de lemn cu paturi etajate, dar si posibilitatea organizarii unor tururi ghidate in zona.

Tot in aceasta parte mirifica a Romaniei gasiti cazare ieftina cu cortul sau rulota la Campingul “Bradova” din Barsana. Se afla la aproximativ 22 de kilometri de Sighetu Marmatiei, pe valea Izei. O noapte la cort costa 20 de lei, iar la casuta 50 de lei.

Camping in locuri cu vestigii dacice

Pasionatii locurilor cu vestigii dacice au la dispozitie in judetul Hunedoara, la Alunu, un camping care chiar asa se si numeste: Dacica. Cazarea cu cortul costa intre 15 si 35 de lei pe noapte, iar cu rulota 30-40 de lei.

Dotarea include iluminat electric, acces la prize, la frigider, lada frigorifica si o mica bucatarie. Orice varianta ati alege, veti petrece o vacanta unica, cu momente amuzante si invataminte, veti cunoaste oameni si locuri nebanuit de frumoase din Romania.

Distribuie acum