Caută
Ochelari de soare

Cum sa alegem corect ochelarii de soare

Tu ce ochelari de soare porti?

 

Ochelarii de soare se numara printre accesoriile cele mai purtate atat in randul barbatilor, cat si al femeilor, indiferent de anotimp. Atunci cand soarele este puternic, ochelarii de soare devin indispensabili.

Cand alegem o pereche de ochelari de soare trebuie sa tinem cont de cateva aspecte si sa ne gandim ca la mijloc este sanatatea ochilor nostri. Venim in sprijinul dumneavoastra cu cateva sfaturi legate de alegerea corecta a ochelarilor de soare.

Pe langa confort, ochelarii de soare trebuie sa ne ofere si protectie impotriva razelor ultraviolete, deoarece acestea pot avea o influenta nefasta asupra ochilor. Asadar, o pereche buna de ochelari trebuie sa ne ofere 100% protectie UVA si UVB, sa nu deformeze imaginea, iar lentilele de preferinta sa fie polarizate ( acest tip de lentila este indicata in special conducatorilor auto ).

Daca nu ne alegem corect ochelarii de soare, ne putem alege cu leziuni la nivelul retinei. Asadar, cumparati ochelarii dintr-un loc de incredere pentru a va asigura ca respecta normele de siguranta si ca va protejeaza in mod eficient de radiatii. Desigur, atunci cand cumparam o pereche de ochelari de soare este bine sa tinem cont si de forma fetei, deoarece acestia ne pot schimba complet look-ul intr-o clipa. Prin urmare, persoanele cu fata rotunda ar trebui sa aleaga ochelari cu lentile patrate, dreptunghiulare sau alungite, pentru a nu scoate in evidenta rotunjimea fetei.

Persoanele cu fata ovala pot purta orice tip de ochelari de soare, deoarece au o fizionomie pe care se aseaza frumos orice model. Cei cu fata patrata ar trebui sa poarte ochelari cu rame rotunde sau ovale.

Este bine sa tinem cont si de culoarea tenului si a parului atunci cand cumparam o pereche de ochelari de soare, astfel incat culoarea lentilelor sa fie cat mai apropiata de culoarea parului, iar culoarea ramelor sa fie potrivita culorii tenului, precum si sezonului in care ne aflam. Mai exact, persoanelor cu ten inchis, masliniu, le sunt recomandate ramele negre, maro-inchis, argintii sau cafenii, iar persoanelor cu ten deschis le sunt recomandate ramele aurii, bej sau maro-deschis.

Ochelarii de soare sunt mai mult decat un accesoriu fashion menit sa iti infrumuseteze chipul, acestia sunt si un ajutor in protejarea ochilor, asadar fii atent cand iti alegi ochelarii si nu iti neglija sanatatea.

Pentru ochelari de soare de calitate, cu protectie UV 400 si 100% protectie impotriva razelor UVA si UVB, intra AICI .

 

Distribuie acum