Caută
Semnificatia unui inel de logodna si cum il alegi pe cel potrivit

Inelul de logodna ideal: cum il alegi pe cel potrivit?

Oricate bijuterii ai strange de-a lungul anilor, nici unul nu va fi la fel de iubit ca inelul de logodna.

Departe de a fi o simpla podoaba, acesta semnifica iubirea, angajamentul si momentul magic in care ai fost ceruta in casatorie. Este manifestul pe care il arati lumii intregi, declaratia de dragoste si grija pe care ti-ai asumat-o fata de persoana iubita. Cu o incarcatura emotionala atat de mare, alegerea inelului de logodna nu este deloc usoara, asa ca va prezentam cateva propuneri care sa va fie de folos in timpul cautarilor.

inel de logodna cu diamant

Momentul aparitiei inelului de logodna se pierde in negurile timpului, insa cele mai vechi atestari dateaza din antichitate.

Ce semnificatie are inelul de logodna

Se pare ca in Egiptul acelor vremuri se credea ca acest inel ilustreaza o poarta intr-un cerc infinit, gasirea reperului in viata. Oferirea acestei bijuterii ca promisiune de casatorie s-a raspandit apoi in toata lumea antica. De atunci dateaza si stabilirea degetului pe care se poarta inelul de logodna. A fost ales inelarul mainii stangi pentru ca vechii greci erau convinsi ca exact acolo se afla o vena care duce la inima.

Primul inel de logodna cu diamant atestat oficial i-a apartinut Mariei de Burgundia si i-a fost oferit de Arhiducele Maximilian de Austria. De aici s-a nascut obiceiul ca inelul sa fie ornat cu acest tip de piatra pretioasa, promovat puternic mai tarziu de filme si productii tv, in cadrul unor campanii de marketing care vizau cresterea vanzarilor de diamante.

Cand a devenit inelul de logodna asociat cu casatoria

De-a lungul secolelor, inelul de logodna era simbolul iubirii si pretuirii unei femei, din partea iubitului ei si mult timp nu implica neaparat si o casatorie. Atesta, cum s-ar spune in termeni actuali, un parteneriat.

Papa Inocentiu al 3-lea a fost cel care a decis in 1912 ca la un anumit timp dupa oferirea inelului sa urmeze si unirea celor doi in fata lui Dumnezeu. Traditia s-a pastrat pana astazi, asa ca inelul de logodna reprezinta acum angajamentul asumat de doi oameni de a-si uni destinele intr-un viitor apropiat.

De obicei este purtat doar de femeie, insa exista zone in care ambii parteneri isi pun pe deget bijuteria. In mod normal, inelul de logodna este purtat si dupa casatorie, alaturi de verigheta.

Cat de important este pretul inelului de logodna

Multa vreme oferirea inelului de logodna era doar apanajul claselor sociale superioare. Cei mai putin avantajati material si social le daruiau viitoarelor partenere de viata un degetar.

Cu timpul, si oamenii simpli au avut voie sa ofere si sa poarte inele de logodna. Recomandarea generala era ca acest inel sa valoreze cat mai mult posibil, pentru a “acoperii” doua eventualitati. Daca femeia era parasita, bijuteria primita ca promisiune ii ramanea ca despagubire pentru daunele morale si emotionale aferente despartirii. De asemenea, un inel scump ii putea permite sa se intretina singura pentru o perioada.

Cum se alege inelul de logodna cu diamant

Primul criteriu al alegerii inelului de logodna cu diamant ar trebui sa fie adaptarea la personalitatea si stilul celei care il va purta. Daca apreciaza stilul clasic, romantismul si cinstea, cu siguranta se va bucura la primirea unui inel cu diamant. Concentrati-va eforturile pentru gasirea unei bijuterii de calitate, cu certificat de garantie. Poate fi din aur, aur alb sau platina si este esential ca piatra sa fie veritabila, clara, cu o taietura perfecta.

Alegeti un inel cu lucratura in miniatura, cu pietre abia vizibile doar daca viitoarea logodnica apreciaza aceste detalii. In caz contrar, nu lasati sa se vada la prima vedere ca ati ales un model mai accesibil. Evitati si cazul contrar, in care ajungeti sa oferiti un inel cu o piatra ridicol de mare sau de colorata.

Cautati mai degraba varietati de inele de logodna cu diamant in nuante consacrate, de la transparenta perfecta la safir, smarald sau rubin. Daca alegeti culori electrice si lipsite de naturalete riscati ca darul sa para de o calitate indoielnica.

inel de logodna cu diamant

Puteti alege, de asemenea, un inel care imbina aspectul magic al pietrei cu o forma mestesugita a metalului. In acest caz, piatra trebuie sa fie cat mai simpla.

Cum alegeti un inel de logodna de argint

Daca persoana iubita este mai nonconformista si prefera argintul, prima capcana este sa ii cumparati un inel banal. Asta pentru ca oferta in materie de argint este foarte vasta si accesibila in acest moment. Pentru o bijuterie cu adevarat unica ii puneti comanda un inel de logodna la un bijutier. Specialistul va stii cum sa imbine acest metal magnific in forma si stilul potrivit viitoarei sotii. I se pot da forme mai delicate sau mai masive, gotice sau hippie, cu motive florale, mitologice sau legate de un simbolism anume.

In acest inel de logodna de argint se pot monta fie pietre pretioase, fie semipretioase. O idee inspirata ar fi sa folositi o bucata de chihlimbar veritabil, sau, dupa gusturile destinatarei, ametist, piatra lunii sau malachit. Aceste inele de logodna de argint pot fi realizate exact dupa dimensiunile purtatoarei. Prezentati-i in prealabil bijutierului un inel pe care viitoarea logodnica il poarta in mod obisnuit.

Se pot confectiona si modele ajustabile, foarte practice mai ales vara, cand retentia de apa duce uneori la ingrosarea temporara a degetelor.

Cum alegeti un inel original

O optiune foarte apreciata in ultimii ani este inelul de otel inoxidabil. Este rezistent si arata minunat in modele avangardiste. La fel si inoxul.

In magazinele de bijuterii puteti gasi modele originale de inele cu gravuri, modele tridimensionale, cu pietre si insertii futuriste. Aceasta optiune trebuie sa tina cont de forma mainii femeii care va purta inelul. Pentru ca sunt masive si au taieturi si suprafete mai dure, inelele din otel sau inox li se potrivesc mai bine celor cu degete lungi si subtiri.

Indiferent de tipul de inel pe care il veti darui, acesta va fi apreciat daca il oferiti cu sinceritate si cu inima deschisa!

(sursa foto: She knows)

Distribuie acum