Caută
Vara asta se poata evantaiul

Vara asta se poata evantaiul

Pana nu demult il vedeam in filme si in tablouri vechi, iar astazi a ajuns din nou la moda. Vorbim despre evantai, un accesoriu atat de chic si de util, incat ne miram cum am supravietuit atatea veri fara asa ceva.

Este atestat in vestigii vechi de mii de ani si a fost nelipsit din “arsenalul” femeilor, fie cu functie stricta de racorire, fie ca simbol al apartenentei sociale. Exemplare fastuoase au fost descoperite in cele mai cunoscute piramide, iar imagini cu accesorii de o mare diversitate se regasesc pe stampe, fresce miniaturi, picturi sau basoreliefuri.

Evantai, diverse modele – vezi AICI

In istoria noastra recenta il regasim, de pilda, in scrierile lui Vasile Alecsandri, avand-o ca eroina pe Coana Chirita. A servit la alungarea zapuselii, la exprimarea unor gesturi si mesaje, dar, mai ales, la sublinierea stilului personal al purtatoarei.

Evantaiul, un accesoriu la moda

Evantaiul este acum piesa de baza in show-urile si aparitiile vedetelor mai mult sau mai putin excentrice. In viata de toate zilele, are un rol mai putin glamour: ne ajuta sa nu mai simtim inabuseala din autobuz ori sa alungam plictiseala la coada la dentist. Asa cum putem spune despre orice accesoriu, este pacat sa nu il folosim si pentru un plus de stil in tinutele de zi cu zi. Mai ales ca este destul de versatil ca sa il putem lua pe strada, dar si la concert sau la o petrecere.

La moda sunt modelele de inspiratie asiatica, originale si elegante, insa destul de rigide. Avantajul lor e ca sunt fabricate de obicei din materiale de calitate, usoare, in culori discrete. Acestea se pot adapta la multe ocazii. Sunt usoare si nu ne incomodeaza. Daca preferam sa exprimam exuberanta si indrazneala, stilistii ne propun modele de evantai din pene lungi si colorate, folosite mai degraba la carnaval.

Alege cel mai potrivit evantai in functie de stilul tau

Si totusi, daca nu sunteti ceea ce se cheama fashion addict, puteti alege oricand un evantai frumos si practic. Fie din magazinele de accesorii de la mall, fie de la targul handmade din parc, fie de pe site-urile de vanzari de pe internet. Pentru un model cu totul original, vizitati anticariatele sau un targ de vechituri. Nimeni nu va avea un evantai la fel ca cel ales de acolo! Orice accesorii ati cauta, in aceste locuri puteti gasi adevarate comori.

Trendul acestei veri nu impune restrictii de culoare, textura sau marime pentru evantai. Important este sa fie de calitate si sa se potriveasca stilului si momentului in care este purtat. De asemenea, sa va racoreasca eficient. Il puteti ascunde in poseta si flutura apoi in autobuz, in parc, la serviciu sau la petrecerea firmei. Exista chiar si modele care s-ar putea “asorta” tinutelor mai sport.

Puteti sa va creati o colectie de evantaie, din care sa alegeti de fiecare data cel mai potrivit model. Daca aveti talent artistic, puteti chiar sa va creati propriul evantai, dupa gustul si imaginatia dumneavoastra. Fantezia nu este limitata de moda!

Distribuie acum