Caută
Trucuri pentru o garsoniera mai spatioasa

Trucuri pentru o garsoniera mai spatioasa

Piata imobiliara a zilelor noastre ne ofera adesea prea putine sanse de a cumpara o locuinta spatioasa. Preturile caselor si apartamentelor sunt atat de mari, incat o garsoniera se dovedeste singura solutie care se poate adapta bugetului pe care il avem. Spatiul mic poate fi insa amenajat inteligent, in asa fel incat sa putem depozita suficient de multe lucruri si sa avem mereu senzatia de spatiu deschis si de confort.

Articole pentru decorul locuintei – vezi AICI

Spatiul in care vom locui trebuie pregatit eficient inainte de a-l mobila si utila. Daca nu se afla intr-un bloc nou, este obligatoriu sa verificati si sa imbunatatiti instalatia electrica, tevile de apa si canalizarea. Sunt lucruri care merita sa va asigurati ca functioneaza ireprosabil, asa ca nu va zgarciti sa achizitionati componente de calitate.

Cum alegeti parchetul si geamurile in garsoniera

Aveti grija din timp la numarul si locul in care sunt amplasate prizele. Mai tarziu va va da mari batai de cap sa montati inca una. Podeaua, gresia si faianta trebuie sa fie, de asemenea, ireprosabile. Daca v-ati ales cu dusumea de lemn, cea mai buna decizie este sa o pastrati si sa investiti in repararea cu curatarea ei. Parchetul care se comercializeaza la preturi accesibile nu are calitatile si frumusetea lemnului natural.

O alta investitie care va va imbunatati viata multi ani este cea care vizeaza achizitia si montarea geamurilor. Alegeti termopan de calitate, de preferinta de tip “all seasons” (care se adapteaza conditiilor meteo), montat in cadru de lemn.

Cum creati iluzia de spatiu luminos in garsoniera

Urmeaza partea de zugravire a peretilor. Un truc care va fi mereu actual este alegerea albului pentru toate spatiile. Da o impresie puternica de spatiu generos si luminos. Intr-o locuinta mica nu este util sa folositi culori tari sau inchise. Vor aduce o nota de spatiu ingust, claustrofobie si sufocare.

Un alt demers esential este cel de utilizare la maximum a spatiului vertical. Ca sa nu va inghesuiti cu dulapurile, biblioteca si electrocasnicelor, cautati solutii de amplasare a lor in inaltime. Un corp de mobilier ingust, dar foarte inalt, alungit pana la tavan de-a lungul unui perete va poate adaposti eficient toata garderoba. Acesta va fi, desigur, complet alb.

Cum aduceti veselie intr-un decor simplu

O camera mai lunga poate fi impartita subtil in living si dormitor, amplasand patul la capatul opus gemului si separandu-l partial cu un material subtire, cum ar fi un paravan rabatabil. O alta solutie ar fi sa amplasati un pat suspendat chiar deasupra canapelei, cu o scara atasata. De asemenea, paturile care se vand la raionul mobila pentru copii, cu scarita, dulap si birou incorporate sunt o solutie ideala.

Daca doriti sa inveseliti putin camera alba, folositi o culoare puternica la draperii, de pilda, sau la canapea. Galben intens, verde smarald sau portocaliu sunt doar cateva culori care pot destinde atmosfera. De asemenea, un sticker special pentru perete cu forme stilizate poate sa faca diferenta intr-o camera intr-o singura culoare. Acesta poate lua forma de sirag de flori, liana, sirag multicolor si multe altele.

Decorati inteligent fiecare spatiu din garsoniera

Demersul de „cucerire” a spatiului intr-o garsoniera se va extinde si la celelalte incaperi. Gresia, faianta vor fi tot albe, insa si accesoriile de baie pot avea culori mai inchise, de inspiratie industriala. Nu complicati insa decorul cu covorase sau prosoape in prea multe culori.

Puteti obtine un „living” mai mare inlaturand peretele care separa bucataria de restul garsonierei. Balconul inchis poate fi, de asemenea, o incapere pentru socializare daca amplasati de-a lungul geamurilor o bancuta cu perne mari si spatii de depozitare in partea de jos.

Un colt liber de aici poate adaposti un mic birou, cu rafturi pentru carti deasupra. Iata cateva idei actuale de amenajare a locuintei.

Cum gestionati spatiile din bucatarie si baie in garsoniera

Toate aparatele electrocasnice trebuie sa fie inguste si inalte. Puteti alege incorporabile slim (vezi AICI) si o combina frigorifica foarte inalta. Dulapurile de bucatarie pot fi si ele cu mai multe rafturi in susul peretelui, chiar daca asta inseamna sa folositi o scarita ca sa ajungeti la ele.

Alegeti, de asemenea, o chiuveta de diametru redus, insa cat se poate de adanca. Daca aveti norocul sa aveti si debarale, ”tapetati-le” cu rafturi mici scunde, dar multe. Folositi cu incredere cutiile si accesoriile de la raionul ”solutii de depozitare” din magazinele de specialitate. Cu cat lucrurile vor fi separate in spatii mici, cu atat le veti stoca mai eficient in mica dumneavoastra locuinta.

Distribuie acum