Caută
Ghid pentru alegerea delicateselor in 3 destinatii celebre

Ghid pentru alegerea delicateselor in 3 destinatii celebre

Perioada concediilor este inca in plina desfasurare, iar toate destinatiile anunta experiente culinare tentante. De la deserturi exotice pana la preparate sofisticate, fiecare dintre acestea ne asteapta in regiuni din Grecia, Croatia sau Spania. Insa povara alegerii se dovedeste chiar mai dezavantajoasa decat ne-am imagina.

Daca nu stim ce delicatese traditionale gasim in respectiva destinatie, ne putem alege cu pranzuri si cine banale, ratand poate alimente pe care nu le vom mai gusta pana la concediul viitor. Iata ce poti savura in cateva dintre cele mai comune destinatii de concediu din aceasta vara:

Preparate sanatoase din hranitoarea Grecia

Se stie ca dieta mediteraneana are numeroase beneficii pentru sanatatea sistemului nervos si cardiovascular. Iar Grecia ocupa un loc fruntas atunci cand vine vorba de preparate sanatoase. De la traditionala salata greceasca pana la deserturile cu miere si fistic, Grecia ne ofera mese si gustari tentante.

Se stie ca acestea sunt benefice pentru organism. Faimoasa tyropita este un tip de placinta cu verdeturi servita in aproape toate tavernele grecesti, iar musacaua ramane in topul preferintelor locuitorilor si turistilor.

La fel de atragatoare sunt si deserturile decadente precum macaroons cu miere cunoscute drept “Melomakarona” sau pasteli, bomboane din miere si seminte. De neglijat nu sunt nici halvaua greceasca indulcita cu siropuri locale din fistic, migdale si miere.

Stufat servit pe plajele din Croatia

Croatia este o destinatie frecvent aleasa de turisti. Plajele aurii si locurile de distractie fac din Croatia o optiune demna de luat in considerare pentru concediul de vara. Iar cand vine vorba de bucataria croata, chiar si cele mai mofturoase preferinte pot fi implinite.

Cunoscuta pentru orezul negru denumit „crni rizot” si tocanitele cu fructe de mare, Croatia satisface poftele oricui. Celebrul stufat pe baza de scoici, denumit “Buzara”, este un preparat servit in apropierea plajelor. Acesta include scoici pregatite in vin si usturoi. Un alt preparat demn de incercat este si Fuzi, un tip de paste in forma rulata, consumate atat sarate, cat si dulci.

Nici la capitolul deserturi, Croatia nu face exceptie cand vine vorba de diversitate si savoare. “Fritule” este o categorie de gogosi sferice ce contin stafide, galbenusuri de oua, coji de portocale si lamai. Iar daca preferam o categorie de deserturi light, putem opta pentru prajiturile tip “Kremschnitt” formate din foi subtiri si continut bogat de crema de vanilie cu diferite siropuri cu arome locale.

Preparate culinare din exotica Spania

Spania este in continuare alegerea preferata cand vine vorba de concedii sau city-break-uri care inglobeaza atmosfera degajata a verii. Iar cand vine vorba de preparate culinare, avem la dispozitie o sumedenie de feluri principale, antreuri si deserturi care mai de care mai savuroase si sanatoase.

Printre cele mai apreciate preparate se gaseste delicioasa supa rece gazpacho. Aceasta contine ardei, rosii si diferite mirodenii locale. La fel de bine putem opta pentru o omleta satioasa cu cartofi si ceapa, cunoscuta drept “tortilla”.

Un tip de pranz des consumat in Spania are la baza orez cu fructe de mare, cunoscut drept “Paella” si vin indulcit cu suc proaspat de fructe, denumit “Sangria”. Categoria deserturi ofera celebrele “Turron”, dulciuri pregatite din migdale cultivate in Alicante, albus de ou si miere.

(sursa foto: Imanta Resorts)

Distribuie acum