Caută
Intrebuintari practice ale berii in gospodarie si cosmetica

Beneficii ale berii in gospodarie si cosmetica

Pe langa savoarea atat de apreciata de bautorii de bere, lichidul produs din malt poate avea o multime de intrebuintari practice in viata de zi cu zi. De beneficiile ei va bucurati atat in bucatarie, cat si in gradina, unde poate fi un excelent fertilizator natural. Este ieftina si usor de folosit, tovaras de nadejde in ingrijirea casei si a gradinii.

Drojdia de bere este cunoscuta din vechime pentru intretinerea si mentinerea unui par frumos si stralucitor. Daca v-ati saturat de sampoanele obisnuite, cu suita lor de efecte secundare, puteti incerca unul natural din bere.

Va prezentam cateva sfaturi cu privire la intrebuintari practice ale berii in gospodarie si cosmetica. Iata cateva beneficii ale berii.

Cum se prepara samponul natural de bere

Pentru sampon natural de bere, aveti nevoie de un ou si o sticla de bere obisnuita. Cele doua ingrediente se mixeaza bine si se aplica atat la radacina parului, cat si pe toata lungimea lui. Dupa doua minute, se clateste foarte bine, cu apa calduta.

Samponul natural de  bere si ou isi face vizibile efectele asupra parului dupa cinci-sase spalari. Veti avea o podoaba capilara mai sanatoasa si mai stralucitoare. In plus, parul nu se va mai “unge” atat de repede cum se intampla dupa spalararea cu sampoanele obisnuite de la magazin.

Drojdia de bere pentru par

Berea poate avea un efect spectaculos asupra parului si daca este utilizata pentru clatire. Drojdia de bere pentru par este utila in ingrijirea parului. Se spala parul ca de obicei, cu samponul folosit in mod uzual si se clateste. Se aplica apoi bere pe toata lungimea parului si se lasa sa actioneze 10 minute. In mod normal, nu mai este nevoie de clatire.

Daca atunci cand este ud parul are un miros de carciuma in care s-a baut multa bere, dupa uscare izul dispare cu totul. Daca va deranjeaza ideea de a pastra berea in par, puteti clati la final. Oricare dintre variante alegeti, rezultatul este incredibil: parul are o textura bogata si un volum deosebit. Folosind si drojdie de bere pentru par, veti avea un par matasos.

Cu ce bere se clateste parul

Se pare ca efectul minunat se datoreaza faptului ca berea neutralizeaza resturile de sampon. Pe de alta parte, cateva componente ale berii au rolul de a actiona direct asupra firului de par, conferindu-i stralucire si volum. Este vorba de vitaminele din gama B si de proteinele naturale continute chiar si de cea mai ieftina bere. Cu ce bere se clateste parul?

Puteti folosi chiar si bere in ambalaj de plastic, care are avantajul ca se poate deschide fara probleme de mai multe ori. Daca doriti insa efecte puternice in timp scurt, clatiti-va parul cu bere nefiltrata, mai bogata in nutrienti benefici.

De ce este buna berea pentru flori

Berea ramasa in sticle dupa o petrecere sau reuniune cu prietenii poate fi utilizata cu succes si in tratarea cu nutrienti a plantelor. Fie ca se afla in ghivece, fie in gradina, acestea se vor dezvolta mai bine cu ajutorul componentelor din bere. Se recomanda sa va tratati “plantatia” cu bere cam de doua ori pe luna. Berea pentru flori nu trebuie folosita pentru a le uda, ci pentru ingrijire exterioara.

Bautura din hamei le este benefica si plantelor afectate de pete. Nu trebuie decat sa le tamponati frunzele cu bere si aceasta va distruge microorganismele care au produs probleme. Se spune, pe drept cuvant, ca este mai benefica berea care a stat o vreme deschisa, pentru ca s-au evaporat ingredientele care ar putea afecta dezvoltarea plantelor.

Cum actioneaza berea asupra obiectelor din aur

O alta intrebuintare neasteptata a berii este cea de agent de lustruire pentru obiectele din aur afectate de trecerea timpului. Acestea se aseaza intr-un vas adanc cu bere si se lasa “la curatat” timp de aproximativ o ora. La final, vor avea o stralucire ca in povesti.

La fel puteti proceda si cu obiectele din cupru si alama, cu mentiunea ca timpul de actiune va fi mai scurt. De asemenea, dupa ce au fost inmuiate in bere, acestea trebuie sa fie lustruite bine cu o carpa uscata de bumbac, pentru inlaturarea depunerilor verzui-intunecate.

Solutie cu bere pentru alungarea gandacilor

Daca insectele de bucatarie, mai ales gandacii, va dau tarcoale si nu reusiti sa mai scapati de ei, puteti recurge la bere pentru alungarea gandacilor. Aceasta consta intr-un vas cu bere ale carui margini au fost bine unse cu vaselina sau alta crema.

Mirosul berii va atrage gandacii, care vor urca, vor aluneca pe crema unsuroasa si se vor ineca in bere. Efectul se manifesta si asupra albinelor sau a viespilor, atat de nesuferite in timpul verii.

(sursa foto: YouTube)

Distribuie acum