Caută
Ingrijirea mainilor in sezonul rece

Ingrijirea mainilor in sezonul rece

Se spune ca mainile sunt cartea de vizita a oricarei femei. Imaginea lor creeaza mare parte din ceea ce se numeste “prima impresie”. Detaliile pe care le mostenim se completeaza cu ingrijirea lor, cu stilul personal reflectat asupra manichiurii. Toate acestea sunt insa in zadar daca nu avem grija sa le protejam de efectele frigului, vantului si umezelii specifice sezonului rece.

Creme si sapunuri pentru ingrijirea mainilor – vezi AICI

Maini crapate, uscate, adesea vinete si chiar umflate. Este un ansamblu de imagini, senzatii si impresii pe care nu si le doreste nimeni. Se poate numi o situatie extrema, insa nu este nevoie de masuri drastice pentru combaterea acestor efecte. Ca de fiecare data, preventia este cea mai simpla si indicata metoda, cu mijloacele naturale, care se dovedesc a fi cele mai eficiente.

Iata cateva sfaturi despre ingrijirea mainilor in sezonul rece:

Cum sa ne spalam mainile

Primul gest pe care il facem in fiecare zi pentru mainile noastre este spalarea lor.

Avem tendinta sa incercam sa luam masuri drastice in acest moment: sa folosim apa fierbinte si sapun dur. Ei bine, este chiar prima schimbare pe care o putem face pentru a avea maini mai frumoase si rezistente la frig. Sa folosim, asadar, apa calduta si sapun bland, cu ingrediente naturale. Il putem prepara acasa dupa cateva retete de sapun homemade, dar se gasesc si in magazinele naturiste.

Putem alege sapunurile cu glicerina, cu uleiuri de plante, lapte, miere, lapte de cocos si alte ingrediente care nu doar ca spala, dar contribuie si la hranirea si hidratarea mainilor.

Ce creme de maini se folosesc cand e frig

Crema de maini nu este optionala, ci obligatorie din septembrie si pana prin aprilie. Vom alege si de aceasta data produse emoliente si hidratante. Pe cat posibil, ar trebui sa aiba pe eticheta cat mai multe ingrediente naturale si cat mai putine substante nocive.

Fie ca le cumparati, fie ca le preparati acasa, aceste creme de maini trebuie sa contina componente ca untul de shea, lapte de cocos, uleiuri de migdale, cacao, masline, orez, ricin sau de jojoba, vitamina E, avocado sau lavanda. Alegeti texturi uleoiase, chiar grase. Va vor ajuta mult sa va pastrati mainile frumoase si sa nu mai simtiti frigul atat de dureros. Chiar si unghiile pot fi rasfatate cu asemenea produse.

Cum ne protejam mainile in activitatile casnice

Mai mult ca niciodata, este recomandat sa evitam toate activitatile care ne pot deteriora mainile si unghiile. Nu vom spala vase in apa fierbinte sau rece, nu vom folosi detergenti puternici si nu vom spala sau curata frecand suprafete abrazive.

Cel mai bine este, de fapt, sa folosim manusi de cauciuc de uz casnic. Exista manusi pentru spalat, gradinarit, pentru activitati de bricolaj sau pentru zugravit. Folositi-le cu incredere. De asemenea, achizitionarea unei masini de spalat vase ar fi o idee buna chiar si numai pentru a avea maini mai frumoase.

De ce e bine sa purtam manusi

O regula de bun simt pentru a ne pastra sanatatea si frumusetea mainilor pe timp de iarna este sa nu evitam accesoriile create special pentru asta.

Este lipsit de maturitate sa iesim in frig si vant fara caciula, fular sau manusi. In acest din urma caz, pe langa suferinta aferenta, ne expunem inutil si la craparea si uscarea degetelor. Mai ales ca avem la dispozitie o varietate uluitoare de forme, culori si modele de manusi. Putem purta unele tricotate manual, din lana, putem sa le alegem pe cele de piele, din blana sau materiale sintetice concepute special pentru a face fata frigului. Orice model am prefera, este important sa ne ofere confort si libertate de miscare si in acelasi timp, sa ne protejeze mainile.

Distribuie acum