Caută
Terapia cu ventuze, beneficii si riscuri 

Terapia cu ventuze, beneficii si riscuri 

Povestile cu vindecari “miraculoase” datorate ventuzelor fac parte din folclorul copilariei, din vremuri in care oamenii nu aveau prea multe mijloace sa isi trateze durerile si junghiurile. Parea de-a dreptul o practica la limita superstitiei, tipica povestilor “batranesti”. Si totusi, metoda a fost redescoperita in ultimii ani si este din nou apreciata in medicina alternativa.

Pe langa ameliorarea durerilor de oase si a senzatiilor neplacute asociate racelii, terapia cu ventuze este populara si pentru beneficiile ei cosmetice.

Tratament cu ventuze de sticle

Ventuzele sunt niste vase, de regula din sticla, asemanatoare unor pahare care se aplica pe piele ca niste ventuze. Se maseaza in prealabil zona cu alcool sau substante cu rol adeziv, se lasa o anumita perioada si se scot usor, rand pe rand.

Dupa inlaturarea lor raman pe corp niste urme ca niste vanatai. Nu arata bine si dureaza ceva pana dispar de pe piele, insa mai intotdeauna terapia are efecte imediate.

Legendele din batrani spun ca au proprietatea de a absorbi printr-un soi de vidare tot ce este rau in organism. Terapia cu ventuze este folosita din vremuri stravechi.

Cum functioneaza terapia cu ventuze

Radacinile acestei metode de tratament se trag din practicile medicinale traditionale din China. In acest context, se crede ca ventuzele actioneaza similar acelor utilizate in acupunctura, echilibrand anumite coordonate ale corpului.

Aplicarea ventuzelor in anumite puncte ale corpului ar putea sa restabileasca echilibrul unor sisteme ale organismului. Fenomenul ar duce apoi la disparitia ca prin farmec a unor dureri si senzatii neplacute.

Ce putem trata prin terapia cu ventuze

Terapia cu ventuze este folosita pe scara larga in randul celor care fac sport de performanta. Se aplica de catre specialisti dupa eforturi intense si au ca rezultat eliminarea unor blocaje si dureri de muschi, articulatii si oase.

Terapia cu ventuze elimina durerile lombare, pe cele intercostale, de tip reumatismal sau pe cele sacaitoare provocate de spondiloza cervicala. Aplicate in anumite moduri, ventuzele pot alunga simptomele racelii, pe ale pneumoniilor, gripelor, virozelor sau ale astmului. De asemenea, terapia cu ventuze poate grabi recuperarea celor afectati de accidente vasculare, dar si dereglari hormonale, gastrite, nevralgii, infectii urinare, anemii sau insomnii.

Se fac chiar si masaje cu ventuze, care extind aria vindecata. Se crede ca ventuzele pot elimina si durerile de cap, in urma unor proceduri care implica acuratete si experienta din partea terapeutului. Mai mult, se pot face tratamente cu ventuze si in timpul curelor de detoxifiere. Prin antrenarea circulatiei si echilibrarile energetice pe care le provoaca procesul de vidare, se ajunge la o eliminarea accelerata a toxinelor din organism. Iata ce putem trata prin terapia cu ventuze

Ventuze pentru masaj anticelulitic

O utilizare tot mai apreciata a terapiei cu ventuze vizeaza ameliorarea celulitei. Micile pahare au “darul” de a stimula circulatia sanguina, dar si de a antrena depozitele de grasime de sub piele care se “topesc” mai rapid. Exista, asadar, si ventuze pentru masaj anticelulitic.

Exista cabinete cosmetice in care se utilizeaza un anumit tip de ventuze din silicon pentru masaj anticelulitic. Un alt tip de ventuze si proceduri are ca rezultat, de asemenea, un efect de intinerire a tenului. Masajul facial cu ventuze se poate face si acasa, iar rezultatele sunt vizibile pe termen lung.

Contraindicatiile terapiei cu ventuze

Cu toate acestea, exista si categorii de persoane carora le este contraindicat sa recurga la terapia cu ventuze. Astfel, este interzisa pentru cei diagnosticati cu tulburari de coagulare a sangelui sau care au o mare fragilitare a capilarelor. Nici persoanele care au varice nu ar trebui sa incerce aceasta terapie. Contraindicatiile terapiei cu ventuze se refera si la persoanele insarcinate sau cele care au afectiuni dermalologice de orice fel si trebuie sa stea departe de ventuze.

Acestea le mai sunt interzise celor care au grave probleme psihice sau au febra mare in mod constant.

Nici varstnicii care au tensiunea arteriala prea mare sau au suferit un infract nu au voie sa recurga la tratamente cu ventuze. In alta ordine de idei, acestea nu se aplica inainte ca persoana in cauza sa fi mancat ceva in ziua respectiva. Ventuzele sunt contraindicate celor care au tumori, care se confrunta cu orice tip de hemoragii sau sufera de tuberculoza.

Oricare ar fi scopul pentru care va propuneti sa incercati terapia cu ventuze, este bine ca aceasta sa fie efectuata de persoane experimentate, pe cat posibil specialisti atestati.

(sursa foto: Metro)

Distribuie acum