Caută
Trucuri pentru cresterea mai rapida a parului

Trucuri pentru protejarea parului

Multe femei isi doresc un par lung si sanatos, fara sa recurga la artificii cum ar fi extensiile. Este o imagine asociata feminitatii, dar si frumusetii cu adevarat naturale, un adevarat atribut al eternului feminin.

Tot din natura putem folosi cateva remedii care ne vor ajuta sa protejam parul cat de bine posibil. Pe langa acestea, este bine sa ne introducem in rutina de ingrijire cateva obiceiuri prin care sa ajutam parul sa se regenereze mai usor.

Nimic nu egaleaza o podoaba capilara bine ingrijita, naturala si sanatoasa. Cresterea parului este afectata in mod direct de sanatatea organismului si de stilul de viata. Daca suntem bolnavi, slabiti, cu moralul la pamant, firele de par cad si ele in mod necontrolat.

Daca obisnuim sa ne decoloram parul in mod agresiv, vom avea inevitabil varfuri arse si aspect de “matura”. Daca nu ne pieptanam, nu ne spalam si nu ne ingrijim regulat nu vom avea parul frumos si stralucitor. Drept urmare, daca ne dorim sa schimbam situatia, trebuie sa luam masuri cat mai rapid.

De ce isi doresc femeile un par mai lung

Momentele din viata in care ne dorim foarte mult sa avem un par mai lung apar in diverse situatii. Uneori e in trend parul de Cosanzeana, cat mai lung si unduios. Solutia aplicarii de extensii nu e mereu la indemana. Pe langa costuri, implica si o ingrijire speciala, asta ca sa nu mai vorbim de aspectul complet artificial oferit de acestea.

Alteori am ales o coafura mult prea drastica, care ar putea fi remediata doar dupa ce parul este ceva mai lung. Se intampla sa ne pomenim cu nostalgii dupa felul in care aratam intr-o anumita perioada a vietii, cu pletele in vant. Pe de alta parte, se poate intampla sa ne pierdem parul dupa un anumit tratament, dupa care sa simtim nevoia sa ii acceleram cresterea.

Unele mamici isi pierd mult din podoaba capilara in tipul sarcinii. La fel,  altele sunt nevoite sa se tunda scurt in primele luni de viata ale copilului, ca sa evite sa fie trase de par de micutii nazdravani.

Cu ce creste parul mai repede

Oricum ar fi, e bine sa incepem demersurile adoptand un stil de viata pentru a obtine un par mai lung. Aceasta implica mai multa odihna, hidratare regulata si mai multe proteine in alimentatie.

Includeti in masa zilnica oua, lapte, carne, legume si fructe, dar si produse bogate in grasimi sanatoase. Mancati, asadar, mai mult peste, nuci, alune, ciuperci si cat mai putine produse procesate.

Ce stimuleaza cresterea parului

Programati-va un control medical, mergeti la analize si incercati sa va corectati carentele de vitamine si minerale. Suplimentele care contin fier, acid folic sau biotina pot sa va ajute sa accelerati putin cresterea parului.

De asemenea, cele cu vitaminele A, E sau K, betacaroten, calciul si cuprul pot avea efecte similare. Un tratament de cateva luni cu lecitina din soia contribuie atat la un par mai lung, cat si la o piele mai stralucitoare.

Ce accelereaza cresterea parului

In mod neasteptat, tunderea periodica a parului poate sa ii stimuleze cresterea sanatoasa. Vorbim aici de taierea periodica a varfurilor. Parul uman creste cu aproximativ un centimetru pe luna. Daca mergeti la un hairstylist o data la 4-8 saptamani, veti scapa de partea arsa, deshidratata si tocita a firului de par. Taiati-va, asadar, varfurile despicate la specialist.

La fel ca orice alta zona a pielii scalpul functioneaza mai bine daca este curatat de straturile moarte, masat, hidratat si “hranit” cu substante nutritive. Masati energic scalpul cu uleiuri esentiale de eucalipt sau menta, incalzite in prealabil. Intindeti produsul si pe suvitele de par, dupa care spalati si clatiti cu atentie. Sunt eficiente pentru masaj capilar si uleiul de cocos, cel de ricin sau de migdale. Toate acestea pot fi utilizate si la aplicarea pe varfuri.

Mastile aplicate periodic pe scalp ii pot stimula functionarea optima. Folositi pentru aceasta ou, ulei de masline, unt de shea sau de avocado. Lasati sa actioneze in jur de 10 minute, dupa care spalati si clatiti.

Pieptanati-va parul in fiecare seara, cu o perie moala, cu fire naturale. Aceasta actiune are rolul de a descalci firele si de a preveni acumularea de sebum, fara a stimula productia in exces a acestuia.

Mai putine cosmetice, un par mai lung

Nu in ultimul rand, reduceti cantitatea de cosmetice folosite pentru par. Alegeti sampoane blande, cu componente naturale. Renuntati cu totul la balsamuri, fixative sau spume modelatoare.

De asemenea, folositi cat mai putin uscatorul de par, placa de indreptare si peria rotativa. Nici coafurile obtinute la salon nu sunt prea bune pentru par, asa ca rariti-va vizitele. Inlocuiti vopselele chimice de par cu variante naturale, cum ar fi henna, praful de indigo, infuzia de coji de nuca sau ceaiul de musetel.

Distribuie acum