Caută
stilul steampunk pentru decoratiuni interioare

Ce este stilul steampunk pentru decoratiuni interioare si cum poti sa ii dai viata in casa ta

Daca te declari fan al stilurilor moderne de decoratiuni pentru casa, dar nici nu vrei sa renunti la aerul tipic londonez, atunci stilul steampunk este pentru tine.

Stilul steampunk este o categorie derivata din curentul science-fiction, cu impact in literatura, moda si amenajari interioare. Cuprinde imbinarea perfecta intre stilul victorian si elemente stiintifico-fantastice.

In ceea ce priveste decoratiunile pentru casa, stilul steampunk abunda in asocieri intre metale, sticla si mai ales, piele. Deosebit de apreciat de catre designerii de interior, stilul steampunk devine din ce in ce mai popular pe masura ce nevoia generatiilor actuale tinde atat inspre explicarea trecutului cat si inspre desprinderea de acesta. Iata cateva idei cu ajutorul carora poti sa integrezi stilul steampunk in propria casa.

Alege combinatii de culori neutre cu materiale din piele

Specifica stilului steampunk este pielea. Derivat din vechile romane ale lui Jules Verne sau H.G. Wells, materialele din piele sunt perfecte pentru a decora panouri expuse pe pereti. Canapele din piele maro si cufere pe post de masa de sufragerie sunt elemente definitorii ale decorului steampunk.

Daca vrei sa pui accentul si pe detalii, decupeaza piele ecologica si inveleste cutii vechi de bijuterii. Foloseste o catarama care nu iti mai trebuie si leaga cutiile. La fel de bine poti asocia pielea cu alte culori neutre si “sterse”. Bej, gri, roscat decolorat sunt culori perfecte pentru pereti sau portiuni din peretii casei tale.

Foloseste ceasuri mari de perete

Un alt element specific stilului steampunk este ceasul. Derivate din epoca victoriana, ceasurile mari cu cifre romane se potrivesc peretelui central din sufragerie. Pentru un efect neplictisitor, alatura cinci, sase ceasuri de marimi diferite pe acelasi perete. Alege culori aramii sau argintii care sa trimita cu gandul la epoca futurista plina de inovatii tehnologice.

Redecoreaza-ti peretii cu harti

Stilul steampunk pune accent pe progresul stiintific, implicit tehnologic. Marcand calatorii in timp al personajelor create de Wells si calatoriile de-a lungul pamantului ale personajelor lui Jules Verne, hartile sugereaza extinderea in timp si spatiu. Alege o harta supradimensionata si foloseste lacuri speciale ca sa ii dai un aspect decolorat de vreme. Poti sa folosesti hartile de perete ca si tapiterie pentru dormitor, sufragerie sau chiar tavanul oricarei camere.

Foloseste materiale “vii” pentru decorarea dormitorului

Alege sa pui in valoare spiritul curajos al stilului steampunk optand pentru obiecte decorative cu materiale “vii”. Adica,  foloseste ierbare, insectare si colectii de flori uscate. Ca sa iti aminteasca de calatoriile pe mare sau pe uscat, insectarele si ierbarele creeaza si un aer intelectual in casa ta.

Foloseste rafturi din tevi pentru carti vechi

Complet dedicate stilului industrial, curentul steampunk pune accentul pe progres in forma lui bruta si intelectuala. Daca vrei sa ai parte de un raft deosebit in stilul steampunk, alege sa construiesti un raft din tevi. Poti sa folosesti tevi pentru decorat.

Pe acestea le gasesti la magazine ce comercializeaza materiale pentru decoratiuni interioare. Alege tevi mai groase sau mai subtiri cu aspect ruginit sau proaspat lacuit.

Foloseste obiectele de antichitate pe care le ai

Daca inca tii ascunsa masina de scris de acum cincizeci de ani, e timpul sa o scoti la lumina. Acelasi lucru poate fi aplicat si barometrului, lupei, binoclului si ceasului bunicului. Stilul steampunk include si afisarea acestor obiecte de antichitate, amintind de imbinarea trecut viitor.

Fie ca vrei sa alcatuiesti o masa a exploratorului sau un birou al cercetatorului, aseaza cu incredere penita si calimara, precum si binoclul si teancul de timbre vechi si plicuri ingalbenite. Transforma-ti casa intr-un spatiu de poveste…rupta din viitor, amenajand-o in stilul steampunk.

(sursa foto: The fischer House)

Distribuie acum