Caută
Cum alegem cel mai bun rimel

Cum alegem cel mai bun rimel pentru gene perfecte

Dispozitivul care ne ajuta sa avem cele mai lungi, dese si negre gene este mereu la mare cautare in randul femeilor din intreaga lume. Privirea irezistibila este o arma de seductie feminina din cele mai vechi timpuri, asa ca accesoriile care contribuie la asta sunt mereu nepretuite. Drept urmare, va prezentam mai jos cateva repere pentru alegerea celui mai bun rimel, dupa tipul de periuta de cate dispune.

Fiecare femeie poarta in poseta un ruj, o pila de unghii, dar si un rimel, pentru ca genele sa ii fie lungi si arcuite in orice moment al zilei.

Cand a fost inventat rimelul

Asta se intampla de la inceputul anilor 1900, cand a fost inventat, asa cum istoria consemneaza, de un chimist, T. L. Williams. Acesta dorea sa o ajute pe sora sa Mabel, care suferea din cauza ca natura nu o inzestrase cu gene perfecte. La vremea acceea, rimelul a insemnat niste praf de carbune amestecat cu vaselina, dar a fost o mare bucurie pentru tanara Mabel. Asa s-a nascut de fapt brandul Maybelline, care a crescut uluitor datorita produsului care consta pe atunci intr-o pensula si o pastila neagra.

Milioane de femei au cunoscut apoi implinirea de a avea parte de o definire intensa si perfecta a privirii. Aceasta i se datoreaza Helenei Rubinstein, femeia de afaceri care a lansat rimelul in ambalajul consacrat, cu tub si periuta aplicatoare.

De atunci, produsul a cunoscut mii si mii de transformari, imbunatatiri si inovatii ale compozitiei si a ambalajului. In acest fel, alegerea unui rimel a ajuns sa fie uneori o adevarata corvoada, pentru ca fiecare model incercat pare mai bun ca cel anterior, iar reclamele ne arunca si mai mult in ceata. Si totusi, daca stim la ce foloseste fiecare tip de periuta ne poate fi mult mai usor sa luam decizia potrivita.

Care este rimelul potrivit pentru gene scurte si subtiri

Un prim pas in demersul alegerii tipului de rimel potrivit trasaturilor tale este sa iti dai seama cu ce fel de gene te-a inzestrat natura. Demachiaza-te, ia o oglinda si cauta cea mai buna lumina.

Daca ai gene scurte, dar si subtiri, cauta un rimel cu perii rari si scurti. Acest tip de dispozitiv este creat special pentru a le conferi genelor un efect de alungire puternica. Mai exact, periuta va separa foarte bine genele si le va face sa para mai lungi.

Ce rimel e bun pentru gene subtiri si rare

Pentru femeile care poseda gene subtiri si nu foarte dese, incearca un rimel cu periuta rotunda si bombata. Aceasta forma permite “invelirea” genelor in negru intr-un mod in care se creeaza iluzia ca sunt mai lungi si mai dese. Este genul de perie care se regaseste la produsele de tip mascara pentru volum. Este indicat ca acest produs sa se aplice in miscari de zig-zag, intr-un strat. Dupa ce s-a uscat, se mai aplica inca o data in acelasi fel. Operatiunea se mai poate repeta apoi pana la obtinerea efectului dorit.

La ce este bun rimelul cu dinti din plastic

Poate v-ati intrebat la ce pot folosi rimelurile cu peri scurti si elastici, din plastic. Ei bine, acestea sunt create special pentru femeile care s-au nascut cu gene foarte dese. Chiar daca pare greu de crezut, aceasta poate fi o problema, pentru ca genele au tendinta sa se incalceasca. Rimelurile de acest tip se aplica doar o data, ca nu cumva sa complice si mai mult situatia.

Ce rimel se potriveste pentru definirea genelor lungi

Femeile care au gene lungi in mod natural pot folosi un rimel cu forma de spirala, subtire si putin alungita. Fara alte trucuri, aceasta le va da genelor o tusa mai bine definita. Practic, este un rimel care intensifica negrul genelor si le arcuieste putin. Daca nu se doreste conturarea ochilor, puteti alege nuante incolore sau in nuante neutre de maro.

Care este rimelul potrivit pentru genele drepte

Daca totusi nu va numarati printre acestea, si v-ati procopsit cu niste gene drepte care parca nu infrumuseteaza ochii deloc, incercati rimelul cu periuta indoita. Acesta “imbraca” genele intr-un strat negru intens. In acelasi timp insa le arcuieste, dandu-le o forma atragatoare. Se aplica usor, tragand cu o miscare brusca atunci cand se ajunge la linia genelor.

Ce rimel „repara” mai multe defecte ale genelor

Daca aveti ghinionul sa aveti gene cu toate problemele – scurte, rare, subtiri si blonde – solutia este alegerea unui model de rimel care este dotat cu o perie lunga, deasa, cu mai multe varietati de peri. Cu o singura aplicare veti reusi efecte de alungire, volum si culoare intensa. Este genul de situatie in care se recomanda aplicarile repetate. Asteptati sa se usuce un strat de rimel si aplicati iar, dintr-o singura miscare. La final e posibil sa mai fie nevoie de cateva retusuri, pentru a indeparta excesul de produs, insa rezultatul va fi de mare efect.

De evitat cand cumparam un rimel

Dincolo de toate aceste criterii, sanatatea ochilor trebuie sa fie mereu in primplan. Evitati rimelurile contrafacute, care sunt expirate sau aproape de termen sau care au miros urat, semn ca s-au deteriorat din cauza conditiilor in care au fost pastrate. Aveti grija la rimelurile testere din magazine. De regula sunt folosite de multe persoane, riscati sa va pricopsiti cu infectii de la acestea.

O data achizitionate, pastrati-le la temperaturi cat mai scazute, departe de soare sau surse de caldura. Nu lasati tubul deschis si insurubati-l bine dupa machiere. Orice ar fi, nu folositi un rimel mai mult de trei luni. De asemenea, evitati sa le imprumutati altor persoane.

Daca periuta rimelului a devenit imbacsita si perii nu mai fac fata aplicarilor zilnice, puteti sa o spalati.

Cum se curata periuta rimelului

Folositi putin sapun de maini, pe care il intindeti pe toata perie sub un jet de apa calduta. Curatati delicat cu degetele pana apa devine curata. Uscati rapid peria cu uscatorul si poate fi utilizata din nou. Nu este bine sa lasam tubul deschis pentru multa vreme. Crema neagra pe care o contine este foarte expusa la uscare.

Distribuie acum