Caută
Trei carti de citit in vacanta

Trei carti de citit in vacanta

O carte buna este recomandata oricand sa ne insoteasca in timpul calatoriilor, iar in vacanta de vara cu atat mai mult. Putem citi in avion, la aeroport, pe drum sau la destinatie, pe plaja sau la umbra generoasa a unui copac.

Daca va este greu sa va documentati si sa alegeti ce carti sa puneti in bagaj, am pregatit o selectie cu cateva volume care sa va aduca un plus de inspiratie.

Mananca, roaga-te, iubeste!”, de Elizabeth Gilbert -> o poti achizitiona de AICI (varianta in engleza) sau de AICI (varianta in romana).

Poate ati vazut ecranizarea omonima in care joaca Julia Roberts si Javier Bardem, poate nu, dar, in ambele cazuri, va recomandam si lectura volumului care a rascolit lumea din 2006 incoace: a fost desemnat bestseller New York Times, a fost tiparit in peste 10 milioane de exemplare, cu traducere in 30 de limbi.

Autoarea descrie intr-un stil irezistibil experiente cu care multi cititori se identifica perfect: cariera de succes, nesigurante si anxietati, un divort devastator si trei calatorii fabuloase care ii aduc la final marea iubire. Aventurile si dramele prin care trece sunt prezentate cu o indrazneala dezarmanta si, mai ales, cu un umor si o autoironie de zile mari.

Dincolo de toate acestea, este o carte care te trimite sa explorezi lumea. In Italia, eroina are experiente amoroase, culinare si sociale uimitoare. Te scufunda in lumea spirituala indiana si te face sa intelegi mecanismul prin care asceza ajunge sa vindece suflete. La final ajunge in Indonezia, intr-o lume care nu s-a desprins de natura si care ii echilibreaza trupul si sufletul si, mai mult, i-l ofera pe barbatul vietii sale. Ajungi la final coplesita de splendorile lumii in care ne aflam, dornica de noi experiente si trairi. Povestea autoarei continua si mai inspirat in „Si am spus da. O poveste de iubire”.

Gustul, mirosul si amintirea”, de Anamaria Smigelschi -> o poti achizitiona de AICI (varianta pe hartie) sau de AICI (varianta eBook)

Consacrata ca artist plastic, autoarea dovesteste in aceasta carte autobiografica un talent literar uimitor. Ne poarta delicios prin anii neuitati ai copilariei, adolescentei si maturitatii, cu un simt genial al detaliului si un umor debordant, dar paginile cartii sale sunt mai mult decat atat: o fresca teribila a epocii sale, cu incursiuni dramatice si fascinante in viata familiei sale, plus un tablou necrutator al anilor comunismului in Romania.

Lectura te amuza, te uimeste, te intristeaza, te face sa cauti prin tara si prin lume lucrarile bunicului sau, pictorul Octavian Smigelschi, ale sotului sau, Octavian Gheorghiu, sa vezi inca o data partea boema a litoralului romanesc, si, nu in ultimul rand, sa iti doresti sa traiesti viata atat de intens ca autoarea volumului de memorii.

Razbunarea slutilor”, de Rodica Ojog Brasoveanu -> o poti achizitiona de AICI (varianta eBook)

Considerata o adevarata “Agatha Christie a Romaniei”, Rodica Ojog Brasoveanu a semnat romane si scrieri care merita citite in intregime si recitite in orice moment in care ne bantuie dorul de o lectura amuzanta care te tine cu sufletul la gura si iti da fiori.

Fiecare text a fost realizat desavarsit, cu personaje de neuitat, situatii irezistibile si actiuni teribile, dar “Razbunarea slutilor” le intrece pe toate prin rafinament, ironie ascutita, situatii absolut incredibile, umor de zile mari si un final care intrece orice asteptare, o adevarata capodopera a romanului politist.

(sursa foto: Playbuzz)

Distribuie acum